Ανατρέφοντας στο Μεξικό

Μεξικάνικη τελωνειακή τελωνειακή υπηρεσία - ποιος και πόσο συμβουλεύει

Μια άκρη (που ονομάζεται propina στο Μεξικό) είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε εκτίμηση για καλές υπηρεσίες. Η απόρριψη είναι συνηθισμένη στο Μεξικό και αναμένεται σε πολλές περιπτώσεις, αν και γενικά δεν θα πάρετε κανένα flak εάν παραλείψετε να δώσετε μια συμβουλή (παρόλο που ο διακομιστής σας μπορεί να σας καλέσει πίσω από το κώδο , πράγμα που σημαίνει κυριολεκτικά αγκώνα, αλλά είναι αργκό για φθηνά ). Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται στις βιομηχανίες εξυπηρέτησης του Μεξικού κερδίζουν πολύ μέτριους μισθούς και βασίζονται σε συμβουλές για να κερδίσουν ένα βιοτικό εισόδημα.

Έτσι εάν λαμβάνετε καλή εξυπηρέτηση, είναι καλή ιδέα να δείξετε την εκτίμησή σας αναλόγως. Όχι μόνο ανταμείβει την ανταμοιβή καλής υπηρεσίας που έχετε ήδη λάβει, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξασφάλιση ειδικής μεταχείρισης καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής σας σε ξενοδοχείο ή θέρετρο ή σε εστιατόριο στο οποίο σκοπεύετε να επιστρέψετε.

Στο Μεξικό, η απόρριψη σε δολάρια (μόνο λογαριασμοί, κέρματα χωρίς κέρματα) ή πέσος είναι αποδεκτή, αν και τα πέσα είναι συνήθως πιο πρακτικά για τον παραλήπτη (και θα τα σώσει ένα ταξίδι στο casa de cambio ), θα είναι γενικά ευτυχής να λάβουν μια συμβουλή σε οποιοδήποτε νόμισμα.

Το ποσό που εισάγετε είναι κατά την κρίση σας και θα πρέπει να βασίζεται στην ποιότητα της υπηρεσίας που λάβατε. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένα πρότυπα για την απόθεση. Για να σας δώσω μια ιδέα για το πόσο συνήθως είναι ανατρεπόμενο και ποιοι πάροχοι υπηρεσιών θα περιμένουν μια συμβουλή από εσάς, εδώ είναι μια καταγραφή του ποιος και πόσο να συμβουλεύσει στο Μεξικό.

Σερβιτόρους και σερβιτόρες

Όταν γευματίζετε στο Μεξικό , πρέπει να ζητήσετε το λογαριασμό ("la cuenta") ή να κάνετε ένα χέρι σήμα σαν να γράφετε στον αέρα.

Θα θεωρήθηκε πολύ αγενής στο Μεξικό για έναν σερβιτόρο να φέρει το νομοσχέδιο προτού ζητηθεί από τον πελάτη, οπότε θα πρέπει να το ζητήσετε. Αν βιάζεστε, ίσως θελήσετε να ζητήσετε το λογαριασμό πριν ολοκληρώσετε το γεύμα σας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περιμένετε για αυτό αργότερα.

Σε εστιατόρια στο Μεξικό είναι συνηθισμένο να αφήνετε ένα άθροισμα ίσο με το 10 με 20% του συνολικού κόστους του λογαριασμού.

Σε ορισμένα εστιατόρια περιλαμβάνεται η υπηρεσία, ιδιαίτερα εάν είστε μέρος μιας μεγάλης ομάδας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει συνήθως. Ελέγχετε πάντα το λογαριασμό για να δείτε αν περιλαμβάνεται η υπηρεσία ή αν υπάρχουν σφάλματα στον υπολογισμό. Εάν συμπεριλαμβάνεται χρέωση υπηρεσιών, μπορείτε να επιλέξετε να επιλέξετε επιπλέον για ανώτερη εξυπηρέτηση. Στους πάγκους τροφίμων και στα χαμηλού κόστους εστιατόρια ( fondas και cocinas economicas ), οι περισσότεροι προστάτες δεν αφήνουν άκρη, αλλά αν το δώσετε, εκτιμάτε πολύ.

Σε μπαρ και σε θέρετρα all-inclusive είναι σκόπιμο να ανατραπεί το ισοδύναμο ενός δολαρίου ανά ποτό ή το 10 έως 15% του συνόλου.

Προσωπικό ξενοδοχείου

Μια καμπάνια που σας βοηθά με τις αποσκευές σας και σας δείχνει στο δωμάτιό σας θα πρέπει να ανατραπεί μεταξύ 25 και 50 πέσος. Ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα πρέπει να επιστρέψετε το προσωπικό καθαρισμού από 20 έως 50 πέσος ανά διανυκτέρευση. Εάν το δωμάτιό σας είναι ιδιαίτερα ακατάστατο, συμβουλευτείτε περισσότερα. Είναι καλύτερο να κάνετε άκρη σε καθημερινή βάση και όχι την τελευταία ημέρα της διαμονής σας, καθώς μπορεί να μην είναι το ίδιο πρόσωπο που καθαρίζει το δωμάτιό σας καθημερινά.

All-Inclusive Θέρετρα

Πολλά θέρετρα έχουν επισήμως πολιτικές χωρίς αποθέματα, αλλά σπανίως επιβάλλονται και οι μισθοί εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλοί, οπότε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού θα χαρεί να λάβει συμβουλές.

Οδηγοί και οδηγοί

Αν είστε ευχαριστημένοι με τον ξεναγό σας, είναι σκόπιμο να ανατρέχετε το 10 έως 20% του κόστους μιας περιήγησης ημέρας.

Για πολυήμερες ομαδικές εκδρομές, συμβουλευτείτε τον αρχηγό του ξενώνα τουλάχιστον τρία έως πέντε δολάρια ημερησίως για ομαδικές εκδρομές και δέκα δολάρια για ιδιωτικές εκδρομές και οδηγούς λεωφορείων δύο δολάρια την ημέρα. Δεν είναι συνηθισμένο να ανατρέχετε τους οδηγούς ταξί, εκτός εάν σας βοηθήσουν με τις αποσκευές σας, οπότε δέκα πέσος ανά βαλίτσα είναι ένας καλός κανόνας.

Παροχείς Υπηρεσιών Spa

Είναι σύνηθες να συμβουλεύουμε τους παρόχους υπηρεσιών σπα 15-20% του κόστους της θεραπείας σπα. Συνήθως μπορείτε να το αφήσετε στο γραφείο σε ένα φάκελο με το όνομα του συνοδού σας σε αυτό.

Σταθμοί Φυσικού Αερίου

Οι σταθμοί Pemex στο Μεξικό είναι πλήρεις. Οι υπάλληλοι του βενζινάδικου συνήθως δεν ανατρέπονται εκτός αν παρέχουν κάποια επιπλέον υπηρεσία όπως καθαρισμό του παρμπρίζ σας, οπότε αρκεί να υπάρχουν 5 έως 10 πέσος. Εάν ελέγχουν επίσης τον αέρα στα ελαστικά σας ή ελέγχουν το λάδι, θα πρέπει να συμβουλεύεστε περισσότερο.

Μπαγκαζιέρες

Στα παντοπωλεία υπάρχουν συνήθως έφηβοι ή ηλικιωμένοι που θα τσάντες τις αγορές σας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν καμία άλλη πληρωμή εκτός από τις συμβουλές που τους δίνονται. Συμβουλέψτε με μερικά πέσο (1 ή 2 πέσος ανά τσάντα για ψώνια είναι ένας καλός κανόνας), προσθέστε 10 με 20 πέσος περισσότερο αν σας βοηθήσουν να βγάλετε τις σακούλες στο αυτοκίνητό σας.

Συμβουλές για την κατάρρευση στο Μεξικό