Πώς να εγγραφείτε και να γράψετε το αυτοκίνητό σας στο Ιλλινόις

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απλοποιήσετε τη διαδικασία

Η εγγραφή και ο τίτλος του αυτοκινήτου σας στο Illinois είναι μια αρκετά απλή διαδικασία (ειδικά σε σύγκριση με τα γειτονικά κράτη) και μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών που παρέχει υπηρεσίες οδηγού. Για να βρείτε ένα γραφείο κοντά σας, μεταβείτε στον ιστότοπο του Υπουργού Εξωτερικών.

Η διαδικασία είναι ακόμα πιο εύκολη όταν αγοράζετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο από έναν αντιπρόσωπο, ο οποίος συνήθως θα φροντίσει για όλα τα έγγραφα που αφορούν τον τίτλο και την εγγραφή για εσάς.

Ο αντιπρόσωπος θα εισπράξει επίσης τον κατάλληλο φόρο επί των πωλήσεων (βλ. Παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον φόρο πωλήσεων του Illinois).

Αιτήσεις και Έντυπα

Εάν ο ντήλερ δεν το έπραξε, ή αν γράφετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα VSD-190. Αυτό καλύπτει τόσο την εγγραφή όσο και τον τίτλο του αυτοκινήτου σας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο έντυπο ηλεκτρονικά. Μόλις το συμπληρώσετε, θα πρέπει να το πάρετε στο γραφείο του πλησιέστερου Υπουργού Εξωτερικών εντός επτά ημερών, μαζί με άλλα απαιτούμενα έγγραφα. Μπορείτε επίσης να στείλετε όλη την τεκμηρίωσή σας στην ακόλουθη διεύθυνση: Τμήμα Υπηρεσιών Οχημάτων, τμήμα ΕΡΤ Rm. 424, 501 S. Second Street, Springfield, IL 62756.

Κατά την ταξινόμηση ενός αυτοκινήτου για πρώτη φορά, θα πρέπει να φέρετε τον τίτλο του αυτοκινήτου, σωστά υπογεγραμμένο σε εσάς, με τα χιλιόμετρα που αναγράφονται στην πλάτη. Όλοι οι οδηγοί που καταγράφουν οχήματα στο Ιλλινόις πρέπει επίσης να έχουν ασφάλιση αστικής ευθύνης, αν και δεν υπάρχει καμία απαίτηση να αποδεικνύεται η ασφάλιση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής.

Φόροι και τέλη

Το τέλος για πρώτη εγγραφή ή ανανέωση στο Illinois είναι $ 101. Αν είστε επίσης τίτλος ένα αυτοκίνητο που μόλις αγόρασε, το τέλος τίτλου είναι $ 95.

Θα χρειαστεί επίσης να πληρώσετε φόρο επί των πωλήσεων, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας στο Illinois. Αλλά αναμένετε να πληρώσετε μεταξύ 6,5 και 7,5 τοις εκατό από αυτό που πληρώσατε για το όχημα.

Αν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο από μια αντιπροσωπεία, αυτοί θα πρέπει αυτομάτως να υπολογίζουν και να εισπράττουν όλους τους απαιτούμενους φόρους και τέλη.

Εάν αγοράζετε από έναν ιδιώτη, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Ο φόρος σας θα διαφέρει ανάλογα με το αν το κόστος του αυτοκινήτου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από $ 15.000. Εάν η τιμή πώλησης είναι μικρότερη από $ 15.000, το ποσό του φόρου βασίζεται στο έτος του μοντέλου. Εάν η τιμή πώλησης υπερβαίνει τα 15.000 δολάρια, ο φόρος υπολογίζεται με βάση την τιμή πώλησης. Ευτυχώς, θα υπολογίσουν αυτόν τον φόρο για εσάς σε οποιοδήποτε γραφείο του Υπουργού, όπου θα πρέπει να πάτε ούτως ή άλλως για να εγγραφείτε στο αυτοκίνητο.

Επιλογές ανανέωσης

Οι εγγραφές αυτοκινήτων στο Illinois πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο, αλλά είναι πολύ απλή διαδικασία ανανέωσης. Το γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών θα πρέπει να σας στείλει για άλλη μια φορά την ανανέωση των εγγράφων που χρειάζεστε πριν λήξουν οι πινακίδες κυκλοφορίας. Υπήρξε μια εποχή που δεν έγιναν γραφειοκρατία λόγω της κρίσης του κρατικού προϋπολογισμού. Μπορείτε πραγματικά να ανανεώσετε online, τηλεφωνικά ή προσωπικά στο γραφείο του Υπουργού.