Ημέρα Μουσείων Μόντρεαλ 2017

Οδηγός για την Ημέρα των Μουσείων του Μόντρεαλ 2017

Η μέρα των Μουσεία του Μόντρεαλ, που προγραμματίζεται για τις 28 Μαΐου 2017, προτείνει την ελεύθερη είσοδο στο μεγαλύτερο μέρος του μουσείου του Μόντρεαλ, μια παράδοση που διατηρείται από το 1987. *

Η ημερήσια εκδήλωση σηματοδοτεί τον εορτασμό της 18ης Μαΐου της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, μιας πρωτοβουλίας της UNESCO / Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων το 1977, που περιστρέφεται γύρω από το σύνθημα ότι τα μουσεία είναι ένα σημαντικό μέσο πολιτιστικής ανταλλαγής, εμπλουτισμού πολιτισμών και ανάπτυξης αμοιβαίας κατανόησης, τη λειτουργία και την ειρήνη μεταξύ των λαών ".

Το 2017, η Ημέρα Μουσείων Μόντρεαλ είναι την Κυριακή 28 Μαΐου και αναμένεται να περιλαμβάνει πάνω από 40 συμμετέχοντα μουσεία όπως το έκανε το 2017. Τα δωρεάν λεωφορεία που ταξιδεύουν μεταξύ μουσείων είναι συνήθως διαθέσιμα στο κοινό την ημέρα της εκδήλωσης από τις 9 π.μ. έως τις 4 pm Λεπτομέρειες για την έκδοση του 2018 θα επιβεβαιωθούν καθώς κλείνουμε την ημερομηνία.

Συνολικά, η Ημέρα των Μουσείων του Μόντρεαλ είναι ένα δημοφιλές πολιτιστικό γεγονός που προσελκύει περίπου 100.000 ανθρώπους κάθε χρόνο που θέλουν να εξερευνήσουν δωρεάν το μουσείο της πόλης κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.

Τα περισσότερα μουσεία του Μόντρεαλ συμμετέχουν στην Ημέρα των Μουσείων, μεταξύ των οποίων:

Δωρεάν χαρακτηριστικά και ειδικές εκδηλώσεις

Προηγούμενες εκδόσεις περιελάμβαναν συνάντηση με επιζώντες του Ολοκαυτώματος, γευσιγνωσίες τροφίμων και ακόμη εργαστήρια τέχνης και πειράματα επιστήμης. Το 2017, επιλέξτε τα συμμετέχοντα μουσεία να προσφέρουν ειδικές δραστηριότητες εκτός από την ελεύθερη πρόσβαση σε προσωρινά και μόνιμα εκθέματα.

Δωρεάν λεωφορεία λεωφορείων και διαδρομές μουσείων

Κάθε χρόνο, δημιουργούνται πέντε ή περισσότερα μουσειακά δρομολόγια για την ευκολία του κοινού.

Για κάθε διαδρομή παρέχεται δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορεία που εξέρχονται από την ίδια κεντρική τερματική θέση κάθε 10 με 25 λεπτά, ανάλογα με τη διαδρομή και ανάλογα με το έτος (οι χρονικές καθυστερήσεις κυμαίνονται από έτος σε έτος).

Η κεντρική θέση αναχώρησης του λεωφορείου είναι κοντά στην έξοδο Jeanne-Mance του μετρό Place-des-Arts, στην άκρη του Promenade des artistes του Quartier des Spectacles, στη γωνία των Jeanne-Mance και de Maisonneuve (χάρτης). Το κοινό μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το δίκτυο STM και το BIXI με τις ισχύουσες κανονικές τιμές.

Προγραμματίστε μπροστά: Επιλέξτε δύο κύκλους Max, αλλά όχι περισσότερο

Είναι πιθανό να μην μπορείτε να επισκεφθείτε όλα τα μουσεία που συμμετέχουν, οπότε σκεφτείτε να διαλέξετε τα πρώτα δύο αγαπημένα μουσειακά κυκλώματα μπροστά από το χρόνο ή να δημιουργήσετε το δικό σας μουσείο.

Κερδίστε τις ομάδες

Αν σχεδιάζετε να επωφεληθείτε από τις δωρεάν λεωφορεία λεωφορείων και θέλετε επίσης να αποφύγετε να χάσετε μέρος της ημέρας σας περιμένοντας σε μακριές παραλλαγές, αποφύγετε την κεντρική θέση αναχώρησης, στην περίπτωση αυτή, το Quartier des Spectacles 'Promenade des artistes . Αντ 'αυτού, σχεδιάστε την αρχή της ημέρας σας στην πρώτη στάση του μουσείου μιας δεδομένης διαδρομής, όπου οι διανομές των λεωφορείων είναι γενικά βραχύτερες.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ημέρας των Μουσεία του Μόντρεαλ για μια πλήρη λίστα με τα μουσεία που συμμετέχουν, τις διαδρομές των μουσείων και τις δραστηριότητες.

* Δεν είναι απολύτως σαφές εάν το 1987 ήταν το ντεμπούτο της ημέρας των Μουσεία του Μόντρεαλ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διοικητικού Συμβουλίου του Μόντρεαλ δημοσίευσε μια έκθεση το 2005, δηλώνοντας ότι το ντεμπούτο έτος ήταν το 1986, γεγονός που προκάλεσε κάποια σύγχυση.