Εγώ νοικιάζω ένα αυτοκίνητο. Τι πρόσθετα τέλη θα πρέπει να πληρώσω;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Όταν ψάχνετε για μια καλή τιμή ενοικίου αυτοκινήτου , πιθανότατα θα αναφέρεται η "βασική τιμή", η οποία είναι η ημερήσια χρέωση για μια συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτου. Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων προσθέτει τους απαιτούμενους κρατικούς, δημοτικούς ή νομαρχιακούς φόρους, τα δικά της τέλη και τις προσαυξήσεις και τις χρεώσεις εγκατάστασης (που εκτιμώνται γενικά από τα αεροδρόμια). Θα δείτε στοιχεία όπως "τέλος αδειοδότησης αυτοκινήτου" - αυτό είναι το ποσό που χρεώνει η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων για την κάλυψη του κόστους εγγραφής και αδειοδότησης του αυτοκινήτου - και "αμοιβή ανάκτησης ενέργειας" - αυτή είναι παρόμοια με προσαύξηση καυσίμων.

Μπορεί να μην μπορείτε να μάθετε για όλα τα τέλη που θα χρεώσετε έως ότου εμφανιστείτε στον πάγκο ενοικίασης αυτοκινήτων. Όταν φτάσετε στο γραφείο μίσθωσης, ελέγξτε προσεκτικά τη σύμβασή σας για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε όλες τις χρεώσεις. Αναζητήστε τις αμοιβές που προκαλούνται από συγκεκριμένα συμβάντα. Μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε σχετικά με ορισμένες από αυτές τις χρεώσεις προτού υπογράψετε τη σύμβασή σας.

Τύποι ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων

Προμήθεια πρώτης επιστροφής

Η ποινή για την επιστροφή του αυτοκινήτου σας νωρίς καλείται μερικές φορές "τέλος ενοικίασης". Μπορείτε να χρεώσετε μια χρέωση αν επιστρέψετε το αυτοκίνητο ενοικίασης πριν από την ημερομηνία και ώρα της σύμβασης σας. Ο Alamo, για παράδειγμα, χρεώνει $ 15 για πρόωρη επιστροφή.

Τέλη καθυστερημένης επιστροφής

Εάν μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας αργά, πιθανότατα θα υπολογιστεί ένα τέλος καθώς και μια ωριαία ή ημερήσια χρέωση για τον επιπλέον χρόνο ενοικίασης. Σημειώστε ότι πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν σύντομες περιόδους χάριτος - 29 λεπτά είναι ο κανόνας - αλλά η περίοδος χάριτος δεν ισχύει για προαιρετικές χρεώσεις, όπως σχέδια προστασίας από σύγκρουση και ενοικιάσεις GPS.

Αναμείνετε να καταβάλετε μια χρέωση ολόκληρης της ημέρας για αυτά τα προαιρετικά αντικείμενα εάν επιστρέψετε το αυτοκίνητο αργά. Τα τέλη καθυστερημένης επιστροφής ποικίλουν. Ο Thrifty χρεώνει 16 δολάρια την ημέρα, ενώ ο Avis χρεώνει 10 δολάρια την ημέρα.

Τέλος ανεφοδιασμού

Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων χρεώνουν τέλη εάν δεν τους δείξετε μια απόδειξη για την αγορά καυσίμων. Αυτό συμβαίνει συνήθως εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο μόνο για τοπική οδήγηση, χρησιμοποιείτε πολύ λίγο καύσιμο και επιστρέφετε το αυτοκίνητο.

Για να αποφύγετε αυτό το τέλος, ανεφοδιάστε το αυτοκίνητο μέσα σε δέκα χιλιόμετρα από το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων και φέρτε την απόδειξη μαζί σας όταν επιστρέψετε το αυτοκίνητό σας. Ο Avis αξιολογεί ένα τέλο ανεφοδιασμού των 13,99 δολαρίων εάν οδηγείτε λιγότερα από 75 μίλια και αποτυγχάνετε να δείξετε στον αντιπρόσωπο ενοικίασης την παραλαβή του καυσίμου σας.

Πρόσθετο εξουσιοδοτημένο τέλος οδηγού

Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων χρεώνουν ένα τέλος για να προσθέσουν άλλο οδηγό στη σύμβασή σας . Ακόμη και οι σύζυγοι μπορεί να υπόκεινται σε αυτό το τέλος.

Συχνές χρεώσεις προγράμματος ταξιδιώτη

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τα μίλια ενοικίασης αυτοκινήτου για πίστωση σε ένα πρόγραμμα συχνών ταξιδιώτων, όπως ένας συνηθισμένος λογαριασμός πτήσεων , αναμένετε να πληρώσετε μια ημερήσια αμοιβή για το προνόμιο. Οι εθνικές χρεώσεις $ 0,75 έως $ 1,50 ημερησίως για να προστεθούν μίλια στο συνηθισμένο λογαριασμό ταξιδιώτη σας.

Απώλεια βασικού τέλους

Εάν χάσετε το κλειδί του αυτοκινήτου σας, αναμένετε να πληρώσετε για την αντικατάστασή του. Οι χρεώσεις ποικίλλουν, αλλά, δεδομένου του υψηλού κόστους των σημερινών "έξυπνων" κλειδιών, πιθανότατα θα πληρώσετε 250 € ή περισσότερα για να αντικαταστήσετε ένα κλειδί. Προσέξτε τον δακτύλιο του κλειδιού με δύο πλήκτρα. θα χρεωθείτε και για τα δύο κλειδιά εάν τα χάσετε.

Αμοιβή ακύρωσης

Εάν νοικιάσετε αυτοκίνητο πολυτελείας ή premium, ενδέχεται να σας ζητηθεί να εγγυηθείτε την κράτηση σας με πιστωτική κάρτα. Να είστε βέβαιος να μάθετε πόσο νωρίς θα χρειαστεί να ακυρώσετε την κράτησή σας εάν αποφασίσετε να μην ενοικιάσετε το αυτοκίνητο, επειδή ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων χρεώνουν ένα τέλος ακύρωσης αν ακυρώσετε μετά από αυτή την προθεσμία.

Η Εθνική, για παράδειγμα, χρεώνει $ 50 εάν ακυρώσετε την εγγυημένη κράτηση σας λιγότερο από 24 ώρες πριν από την ώρα ενοικίασης.

Τα προπληρωμένα ενοίκια, ενώ είναι λιγότερο ακριβά, συχνά περιλαμβάνουν τέλη ακύρωσης, ιδίως εάν ακυρώσετε την ενοικίασή σας λιγότερο από 24 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο παραλαβής. Στις ΗΠΑ, η Hertz χρεώνει $ 50 αν ακυρώσετε την προπληρωμένη σας ενοικίαση τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα. Εάν ακυρώσετε αυτή την κράτηση λιγότερο από 24 ώρες πριν από την ώρα παραλαβής, η Hertz χρεώνει $ 100.

Τι να κάνετε αν χρεώνεστε με σφάλμα

Όταν επιστρέφετε το ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο, εξετάστε προσεκτικά την απόδειξή σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρεώθηκε λάθος. Αν χρεωθήκατε εσφαλμένα και η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων αρνείται να καταργήσει το τέλος από τον λογαριασμό σας, επικοινωνήστε απευθείας με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων (το email είναι καλύτερο). Μπορείτε επίσης να αμφισβητήσετε την χρέωση με την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας εάν πληρώσατε με πιστωτική κάρτα .