Βετεράνων του Βιετνάμ στην Ουάσιγκτον, DC

Το μνημόσυνο βετεράνων του Βιετνάμ αποτίει φόρο σε όσους υπηρέτησαν στον πόλεμο του Βιετνάμ και είναι ένα από τα πιο αξιοθέατα που επισκέφτηκαν στην Ουάσιγκτον. Το μνημείο είναι ένα μαύρο τοίχο γρανίτη με τα ονόματα 58.286 Αμερικανών που σκοτώθηκαν ή έλειπαν στη σύγκρουση του Βιετνάμ. Τα ονόματα των βετεράνων παρατίθενται με χρονολογική σειρά κατά την εμφάνιση του ατυχήματος και ένας αλφαβητικός κατάλογος βοηθά τους επισκέπτες να εντοπίσουν ονόματα.

Εκπαιδευτές πάρκων και εθελοντές παρέχουν εκπαιδευτικά προγράμματα και ειδικές εκδηλώσεις στο μνημείο.

Ένα χάλκινο άγαλμα μεγέθους ζωής που απεικονίζει τρεις νεαρούς στρατιώτες βρίσκεται κοντά στο Τείχος Μνημείου του Βιετνάμ . Επίσης κοντά βρίσκεται το Memorial Women's Memorial του Βιετνάμ, ένα γλυπτό δύο γυναικών σε στολή που τείνουν στις πληγές αρσενικού στρατιώτη, ενώ μια τρίτη γυναίκα γονατίζει κοντά. Οι επισκέπτες συχνά αφήνουν λουλούδια, μετάλλια, γράμματα και φωτογραφίες μπροστά από τα μνημεία. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου συγκεντρώνει αυτές τις προσφορές και πολλές εκτίθενται στο Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας Smithsonian .

Δείτε φωτογραφίες του μνημείου των Βετεράνων του Βιετνάμ

Διεύθυνση: Λεωφ. Συντάγματος και Χένρι Μπέικον Ο Δρ. Ουάσιγκτον, DC (202) 634-1568 Δείτε ένα χάρτη

Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό είναι ο Foggy Bottom

Ωράριο μνήμης του Βιετνάμ: Ανοιχτό 24 ώρες, το οποίο στελεχώνεται καθημερινά από τις 8:00 έως τα μεσάνυχτα

Κατασκευή επισκέπτη και εκπαιδευτικό κέντρο στο Βιετνάμ

Το Κογκρέσο ενέκρινε την κατασκευή ενός Κέντρου Επισκεπτών Μνημείων του Βιετνάμ στο Εθνικό Κέντρο Μολδαβίας στην Ουάσινγκτον.

Όταν ολοκληρωθεί, το Κέντρο Επισκεπτών θα χρησιμεύσει για την εκπαίδευση των επισκεπτών σχετικά με το μνημόσυνο βετεράνων του Βιετνάμ και τον πόλεμο του Βιετνάμ και θα αποτίσω φόρο τιμής σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρέτησαν σε όλους τους πολέμους της Αμερικής. Για να κρατήσει το κτίριο από το να επισκιάσει το τείχος του Βιετνάμ ή άλλα κοντινά μνημεία, θα κατασκευαστεί υπόγεια.

Η τοποθεσία του προτεινόμενου εκπαιδευτικού κέντρου εγκρίθηκε από κοινού από την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου εξ ονόματος του Υπουργού Εσωτερικών, της Επιτροπής Καλών Τεχνών και της Εθνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το 2006. Τον Νοέμβριο του 2012 διεξήχθη τελετουργική πρωτοπορία. νέα εγκατάσταση θα κατασκευαστεί βορειοδυτικά του Τείχους του Μνημείου του Βιετνάμ και βορειοανατολικά από το Μνημείο του Λίνκολν, που οριοθετείται από τη Λεωφόρο Συντάγματος, 23η οδό, και το αυτοκίνητο Henry Bacon. Το Ταμείο Μνημείων εξακολουθεί να συγκεντρώνει χρήματα για την κατασκευή του Κέντρου Επισκεπτών και δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία έναρξης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρηματοδότηση ή για να κάνετε δωρεά, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.vvmf.

Σχετικά με το Ταμείο Μνημείων Βετεράνων του Βιετνάμ

Ιδρύθηκε το 1979, το Memorial Fund είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της κληρονομιάς του Μνημείου Βετεράνων του Βιετνάμ. Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της είναι η δημιουργία του Εκπαιδευτικού Κέντρου στο The Wall. Άλλες πρωτοβουλίες του Memorial Fund περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα για φοιτητές και καθηγητές, ένα ταξινομημένο τοίχο αντίγραφο που τιμά τους βετεράνους του έθνους μας και ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής και ανθρακωρυτικής δράσης στο Βιετνάμ.

Ιστοσελίδα: www.nps.gov/vive

Αξιοθέατα κοντά στο Μνημείο του Βιετνάμ