Οδηγός Ταξιδιού του Εδιμβούργου

Προορισμός για το Εδιμβούργο; Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για να σας δώσει τη γεύση του τόπου και να σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί, να πάρετε γύρω και να διασκεδάσετε.

Αξιώσεις για φήμη:

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας και η έδρα του νέου της Κοινοβουλίου, συνδυάζει τις νέες και σύγχρονες ευαισθησίες μιας μεγάλης πανεπιστημιακής πόλης και μιας εθνικής πρωτεύουσας με ιστορικό και δραματικό περιβάλλον. Εδώ θα βρείτε το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης στον κόσμο, ένα κάστρο 1.000 ετών και ένα βουνό - το Seat Arthur - ακριβώς στη μέση της πόλης.

Και η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Εδιμβούργου μετά την Πρωτοχρονιά - Hogmanay - είναι ένα πάρτι στο δρόμο για να τερματίσει όλα τα κόμματα του δρόμου.

Στοιχεία πληθυσμού:

Το Εδιμβούργο έχει 448.624 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 62.000 πανεπιστημιακών σπουδαστών. Έχει περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Κατά τη διάρκεια του κύριου μήνα του Αυγούστου, ο πληθυσμός του Εδιμβούργου διογκώνεται κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο, καθιστώντας το, προσωρινά, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τοποθεσία:

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας βρίσκεται στη νότια ακτή του Firth of Forth κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής της Σκωτίας. Πρόκειται για 47 μίλια ανατολικά της Γλασκώβης και 413 μίλια βόρεια του Λονδίνου.

Οδηγίες για το Εδιμβούργο με τρένο, αυτοκίνητο, λεωφορείο και αεροπλάνο.

Κλίμα:

Τα καλοκαίρια είναι δροσερά και η θερμοκρασία του χειμώνα μετριάζεται από την εγγύτητα του Εδιμβούργου στη θάλασσα. Αλλά μην ξεγελιέστε από την έλλειψη χιονιού και κάτω από τις θερμοκρασίες κατάψυξης. Το Εδιμβούργο είναι μια θυελλώδης και συννεφιασμένη πόλη. Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Britannica, παίρνει μόνο περίπου το ένα τρίτο της ηλιοφάνειας για το γεωγραφικό πλάτος της.

Οι νύχτες μπορούν να είναι ψυχρές και οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να είναι δροσεροί και δροσεροί - σχεδιάστε να φέρετε τα εργαλεία βροχής και ζεστά πιτζάματα.

Κοντινότερα αεροδρόμια:

Κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί:

Τοπικές μεταφορές:

Τα φεστιβάλ του Εδιμβούργου:

Από τα τέλη Ιουλίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, το Εδιμβούργο γίνεται η πρωτεύουσα του κόσμου, που φιλοξενεί το τεράστιο Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου, καθώς και:

Εδιμβούργο παλιά και νέα:

Οι κήποι Princes Street χωρίζουν το Εδιμβούργο σε παλιά πόλη και νέα πόλη. Αλλά το "νέο" είναι σχετικό, οπότε μην περιμένετε τους σύγχρονους ουρανοξύστες - η νέα πόλη του Εδιμβούργου χρονολογείται από τον 18ο και τον 19ο αιώνα της Γεωργίας.

Δείτε μια πιο εντυπωσιακή σύγκριση μεταξύ παλαιών και νέων περπατώντας το Royal Mile από το Κάστρο του Εδιμβούργου στο Castlehill στο Holyrood. Εκεί, δίπλα-δίπλα θα βρείτε:

Πέντε δροσερά πράγματα να κάνουμε στο Εδιμβούργο:

Κοσμήματα με την καλύτερη παραγγελία

Geoffrey (Tailor) - Κατασκηνωτές και Weavers, 57 High Street, Παλιά Πόλη, Εδιμβούργο, +44 (0) 131 557 0256.