Οι Εθνικές Γκαλερί της Σκωτίας στο Εδιμβούργο

Οι τρεις μεγάλες εθνικές γκαλερί τέχνης της Σκωτίας, συλλογικά γνωστές ως Εθνικές Γκαλερί της Σκωτίας, βρίσκονται σε ιστορικά κτίρια γύρω από το κέντρο του Εδιμβούργου . Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τέσσερις - δεδομένου ότι η Σκοτσέζικη Συλλογή Μοντέρνας Τέχνης είναι, στην πραγματικότητα, δύο ξεχωριστές γκαλερί. Αλλά περισσότερα για αυτό αργότερα.

Μαζί, αυτές οι αίθουσες φιλοξενούν μία από τις μεγάλες συλλογές της τέχνης, της σύγχρονης τέχνης και της προσωπογραφίας στον κόσμο, μαζί με έναν εκτεταμένο κήπο με γλυπτά και ένα πλήρες πρόγραμμα ειδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων.

Όπως και αλλού με τις σημαντικότερες εθνικές συλλογές της Βρετανίας, η επίσκεψη στις τρεις γκαλερί της Σκοτίας στο Εδιμβούργο είναι δωρεάν για όλους, αν και η είσοδος μπορεί να χρεωθεί για ειδικές εκθέσεις.

Η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας

Μετά το Κάστρο του Εδιμβούργου , η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο αξιοθέατο του Εδιμβούργου. Η μεγάλη νεοκλασική γκαλερί, που σχεδιάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από τον William Henry Playfair, καταλαμβάνει μια εξέχουσα περιοχή στο Mound, Princes Street, στο κέντρο της πόλης. Οι συλλογές της συλλογής καλύπτουν την πρώιμη αναγέννηση μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, με έργα του Raphael, Titian, El Greco, Velazquez και Rubens καθώς και σύγχρονων κυρίων όπως ο Van Gogh, ο Monet, ο Cezanne, ο Degas και ο Gauguin. Υπάρχει επίσης μια πολύ ωραία συλλογή σκωτσέζικης ζωγραφικής. Από το 2004, η γκαλερί έχει συνδεθεί, κάτω από τους κήπους Princes Street, στη βασιλική ακαδημία της Σκωτίας, η οποία φιλοξενεί συχνά προσωρινές εκθέσεις.

Πού: Στο Μοίρα, Princes Street, Εδιμβούργο, EH2 2EL. Πάρτε οποιοδήποτε κέντρο πόλης / Princes Street Bus.

Πότε: Ανοιχτό καθημερινά, 10 π.μ.-5μμ, Πέμπτη έως 7μμ.

Εγκαταστάσεις: Η γκαλερί διαθέτει ένα κατάστημα που πωλεί βιβλία, εκτυπώσεις τέχνης και σκεύη που σχεδιάστηκε από τη Σκωτία. Μια ειδική λειτουργία Art on Demand επιτρέπει στους επισκέπτες να παραγγέλνουν εκτυπώσεις τέχνης ή εκτυπώσεις από καμβά των αγαπημένων τους έργων.

Η γκαλερί διαθέτει επίσης ένα πλήρες εστιατόριο με θέα στους κήπους Princes Street και ένα Cafe Garden που προσφέρει καφέ, τσάγια και γλυκά.

Επικοινωνία: +44 (0) 131 624 6200, Ερώτηση μαγαζιού - +44 (0) 131 624 6219

Η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας

Η Εθνική Πύλη Πορτραίτων της Σκωτίας ξαναδόθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2011, μετά από ένα έργο αποκατάστασης ύψους 17,6 εκατομμυρίων λιρών, το πρώτο στην 120χρονη ιστορία της. Εδώ παραδίδονται πορτραίτα μια ευρεία ερμηνεία, με σημαντικούς αριθμούς στην ιστορία της Σκωτίας που εκπροσωπείται στη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη φωτογραφία και την ταινία. Οι συλλογές στεγάζονται σε ένα μεγάλο, νεογιότο κτίριο στην οδό Queen Street, το οποίο καταβλήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον John Ritchie Findlay, τον τότε ιδιοκτήτη της εφημερίδας, τον Σκωτσέζο. Ο Findlay έφυγε επίσης από τη γκαλερί με ένα δωρεά. Η συλλογή βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην ιδιωτική συλλογή πορτρέτου γνωστών Σκωτσέζων που συναρμολογήθηκαν από τον 11ο κόμη του Buchan τον 18ο αιώνα. Μεταξύ των σημείων ενδιαφέροντος σήμερα είναι ένας εντυπωσιακός πίνακας του Robert Louis Stevenson από τον κόμη Girolamo Nerli, που έγινε στη Σαμόα, όπου πέθανε ο συγγραφέας του «νησιού θησαυρού». Η διαδρομή "Face to Face With Scotland" μέσα από τις γκαλερί είναι επίσης ένας ανοιχτήρι ματιών.

Πού: 1 Queen Street, Εδιμβούργο EH2 1JD, σε απόσταση αναπνοής από τον Harvey Nichols

Πότε: Ανοιχτό καθημερινά, 10 π.μ. Πέμπτη έως τις 19:00.

Εγκαταστάσεις: Εκτός από τα συνηθισμένα βιβλία και αφίσες, το νέο κατάστημα διαθέτει δώρα και αναμνηστικά από σκωτσέζους σχεδιαστές. Το καφέ της γκαλερί σερβίρει γεύματα και σνακ καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσυπογράφοντας ένα μανιφέστο πράσινων επιχειρηματικών πρακτικών και βιώσιμης προμήθειας.

Επικοινωνία: +44 (0) 131 624 6200

Η εθνική πύλη της σύγχρονης τέχνης της Σκωτίας

Θα περίμενε κανείς μια πόλη που έχει τόσα πολλά σπουδαία φεστιβάλ τέχνης όπως το Εδιμβούργο για να έχει μια εξαιρετική συλλογή σύγχρονης και σύγχρονης τέχνης. Στην πραγματικότητα, έχει δύο. Η Γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης καταλαμβάνει δύο εντυπωσιακά κτίρια, που περιβάλλεται από εκτεταμένους κήπους γλυπτικής, σε όλη την οδό Belford ο ένας από τον άλλο στην άκρη του κέντρου της πόλης. Μοντέρνα Τέχνη Ένα από τα νεοκλασικά κτίρια του πρώτου 19ου αιώνα, η πρώην σχολή John Watson, είναι ένα ίδρυμα για παιδιά χωρίς παιδιά.

Οι συλλογές του περιλαμβάνουν τη γαλλική και ρωσική τέχνη στις αρχές του 20ου αιώνα, μια σημαντική συλλογή μεταπολεμικής σκωτικής τέχνης και μια σύγχρονη έως σύγχρονη συλλογή που περιλαμβάνει τους Andy Warhol, τον David Hockney, τον Francis Bacon, τον Lucien Freud, τον Antony Gormley, τον Gilbert & George, τον Damien Hirst και τον Tracey Emin .

Η σύγχρονη τέχνη δύο, στο χώρο του Dean Orphan Hospital του 19ου αιώνα, φιλοξενεί τη συλλογή Dada-ist και σουρεαλιστικής τέχνης της Σκωτίας καθώς και έργα γλυπτικής Eduardo Paolozzi. Το μνημειακό γλυπτό του "Paulozzi" Vulcan ανατέθηκε στη μεγάλη αίθουσα αυτής της συλλογής και είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

Περιπλανηθείτε στους κήπους γλυπτικής και των δύο μουσείων, για να δείτε τις δουλειές της Barbara Hepworth, του Henry Moore και της Rachel Whiteread, μεταξύ άλλων.

Πού: 75 Belford Road, Εδιμβούργο, EH4 3DR. Οι γκαλερί, στα εκτεταμένα πάρκα, απέχουν μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Πότε: Ανοιχτό καθημερινά, 10 π.μ. Πέμπτη έως τις 19:00.

Εγκαταστάσεις: Και η Μοντέρνα Τέχνη και η Μοντέρνα Τέχνη Δύο έχουν καταστήματα που πωλούν βιβλία, αφίσες, ταχυδρομικές κάρτες καθώς και οικιακά είδη, κοσμήματα και δώρα. Και στις δύο αίθουσες υπάρχουν καφετέριες. Το Modern One διαθέτει μια πρόσφατα ανακαινισμένη, άτυπη καφετέρια που διαθέτει σπιτικά πιάτα από τοπικά υλικά. Η μοντέρνα τέχνη Two έχει ένα πιο οικείο καφενείο με υπηρεσία τραπέζης.

Επικοινωνία: +44 (0) 131 624 6200