Πώς να πάρετε το τρένο από το Βερολίνο στην Πράγα

Ένα από τα λίγα υποβαθμισμένα σημεία του Βερολίνου είναι ότι είναι γεμάτο μέχρι τη βορειοανατολική γωνία. Ενώ οι άνθρωποι στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη απέχουν μόνο μία ώρα από πολλές από τις πρωτεύουσες πόλεις της Ευρώπης, χρειάζονται λίγο περισσότερο στο Βερολίνο.

Ευτυχώς, υπάρχουν φανταστικά ημερήσια ταξίδια μέσα στη Γερμανία και ακόμη και λίγο πάνω από τα σύνορα, όπως στο Stettin της Πολωνίας. Επέκταση ότι λίγο περισσότερο και μπορείτε να απολαύσετε μια άλλη πόλη παγκόσμιας κλάσης, την Πράγα .

Παρόλο που είναι πολύ μακριά για ένα ημερήσιο ταξίδι, οι άνθρωποι παίρνουν καθημερινά το τρένο από το Βερολίνο στην Πράγα. Βρίσκεται περίπου 4,5 ώρες μακριά στην Τσεχική Δημοκρατία, υπάρχουν 24 τρένα την ημέρα που ταξιδεύουν από το Βερολίνο στην Πράγα .

Ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη

Ο γερμανικός εθνικός σιδηρόδρομος ονομάζεται Deutsche Bahn , ή το DB για συντομία, και συνδέει πολλές τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη . Ο ιστότοπός τους είναι διαθέσιμος στα αγγλικά και επιτρέπει εύκολο προγραμματισμό ταξιδιών με σαφώς καθορισμένους ναύλους.

Τα γερμανικά σιδηροδρομικά ταξίδια είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ταξιδέψετε στη χώρα. Είναι άνετο και εύκολο και όμορφο. Παρακολουθήστε το πανέμορφο τοπίο ρολό όπως εσείς ξαπλώνετε σε χαλαρωτικά καταλύματα.

Τρένο από το Βερολίνο στην Πράγα

Η διαδρομή αυτή ξεκινάει συχνά από τη δύση του Άμστερνταμ (αν και μερικοί αρχίζουν στα βόρεια, όπως το Αμβούργο). Αυτή η λίστα των πολιτιστικών (και κόμματος ) capitols σημαίνει ότι το τρένο είναι συχνά αρκετά απασχολημένο και γεμάτο τουρίστες. Στο τελευταίο μου ταξίδι σε αυτό το τρένο, άκουσα αγγλικά που έρχονταν από κάθε διαμέρισμα.

Το πρώτο τρένο από το Βερολίνο στην Πράγα αναχωρεί φωτεινά και νωρίς στις 4:27 το πρωί και τρέχει όλη την ημέρα αργά το βράδυ (συνήθως γύρω στις 21:00). Πολλά είναι απευθείας τρένα που κάνουν το ταξίδι σε περίπου 4,5 ώρες, αν και μερικά απαιτούν μεταφορά και μπορεί να διαρκέσει 6 ώρες.

Τα καθυστερημένα τρένα είναι συνήθως αμαξοστοιχίες, αν και λιγότερα από αυτά υπήρχαν κάποτε.

Δεδομένου ότι το ταξίδι είναι αρκετά σύντομο για ένα κρεβάτι, είναι έξυπνο να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή μόνο αν ξεκινάτε από μακριά, όπως στο Άμστερνταμ. Ωστόσο, αυτό θα σήμαινε ότι έλειπε το Βερολίνο.

Σημειώστε ότι ο χρόνος ταξιδιού μπορεί να είναι μεγαλύτερος τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Χρησιμοποιήστε τον προγραμματισμό ταξιδιών DB για ακριβείς χρόνους, διαδρομές, ναύλους και σημεία μεταφοράς.

Σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου

Τα τρένα μπορούν να σταματήσουν σε άλλους σταθμούς στο Βερολίνο, αλλά ο κύριος σταθμός για επιβίβαση είναι ο Hauptbahnhof (κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός). Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στην Ευρώπη και είναι state-of-the-art (παρά τα θέματα με την κατασκευή του), που άνοιξε το 2006. Υπάρχει ένα ταξιδιωτικό γραφείο DB (ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο) που μπορεί να σας βοηθήσει να απαντήσετε σε ερωτήσεις στον πρώτο όροφο , συν ένα φαρμακείο, εστιατόρια γρήγορου φαγητού και καθιστικού, σούπερ μάρκετ, ATMS και καταστήματα στο χώρο του ξενοδοχείου.

Διεύθυνση : Invalidenstrasse 10557 Βερολίνο
Συνδέσεις : S Bahn S5, S7, S75, S9. Λεωφορείο 120, 123, 147, 240, 245

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Πράγας

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Hlavni Nadrazi της Πράγας ( Praha Hlavni Nadr ) άνοιξε το 1871 και είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Πράγας. Έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τα ιστορικά χαρακτηριστικά του, όπως τρούλο και βιτρό παράθυρα. Υπάρχει ένα τουριστικό γραφείο στον κάτω όροφο, καθώς και ένα φαρμακείο, εστιατόρια γρήγορου φαγητού, σούπερ μάρκετ, ΑΤΜ & καταστήματα.

Διεύθυνση : Wilsonova 8, Νέα πόλη, Πράγα 2
Συνδέσεις : Γραμμές τραμ 5, 9, 26, 55, 58

Επιλογές για τη μεταφορά του τρένου από το Βερολίνο στην Πράγα

Το ταξίδι με το τρένο από το Βερολίνο στην Πράγα είναι κάτι ωραίο. Αφήνοντας τη γερμανική πρωτεύουσα, κοιτάξτε την αριστερή πλευρά για ένδοξες σκηνές της ζωής του χωριού κατά μήκος των ποταμών Έλβα και Vlatava και εκπληκτικών βραχονησίδων στο Sachsen. Το τρένο διαθέτει επίσης τραπεζαρία για να σας κρατήσει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ένα καλάθι έρχεται επίσης μέσω των αυτοκινήτων με μικρές προμήθειες όπως ο καφές και τα σάντουιτς.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για τη μεταφορά του τρένου από το Βερολίνο στην Πράγα. Θα χρειαστεί να επιλέξετε μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, σε ποια ώρα θέλετε να ταξιδέψετε και εάν θέλετε να πάρετε ένα τρένο, εάν είστε εντάξει με παράκαμψη ή αν θέλετε να πάρετε μια διανυκτέρευση τρένο.

Αν και οι κρατήσεις θέσεων είναι προαιρετικές για ορισμένα τρένα, συνιστώ ιδιαίτερα να ξοδέψετε μερικά ακόμη ευρώ για να επιβεβαιώσετε την έδρα σας. Όπως ανέφερα προηγουμένως, αυτή η διαδρομή μπορεί να είναι αρκετά δημοφιλής και δεν θέλετε να μείνετε στάση στη δίοδο.

Προϋπολογισμός και ταξιδιωτικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να φτάσετε από το Βερολίνο στην Πράγα με τρένο

Όσο νωρίτερα αγοράζετε εισιτήρια, τόσο φθηνότερα είναι. Τα τρένα είναι διαθέσιμα για αγορά το νωρίτερο 90 ημέρες εκ των προτέρων με μόνο ένα ορισμένο αριθμό εκπτωτικών εισιτηρίων. Μόλις οι πιο φτηνές (€ 19.90 μονόδρομη) έχουν εξαντληθεί, θα υπάρχουν πιο ακριβά εισιτήρια έκπτωσης. Από τη στιγμή που θα εξαργυρωθούν, τα εισιτήρια θα είναι τακτικά (περίπου € 129 μονόδρομα). Ευτυχώς, αυτή η διαδρομή έχει συχνά υψηλή διαθεσιμότητα εισιτηρίων έκπτωσης.

Για περαιτέρω εξοικονόμηση, μπορείτε να εξετάσετε ένα Bahncard εάν ταξιδεύετε περισσότερο στη Γερμανία ή ένα σιδηρόδρομο για ταξίδια στην Ευρώπη.

Σημειώστε ότι τα παιδιά κάτω των 15 ετών μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν όταν συνοδεύονται από ενήλικα.

Συνιστάται η στάση από το Βερολίνο στην Πράγα

Εάν πρέπει να αλλάξετε τρένα, δεν είναι καταστροφή. Η Δρέσδη είναι ένα κοινό μέρος για να αλλάξετε και είναι ένας ιδανικός προορισμός για να τεντώσετε τα πόδια σας για λίγες ώρες ή να περάσετε τη νύχτα. Επειδή τα τρένα αναχωρούν τόσο συχνά για την Πράγα, μπορείτε να πάρετε εύκολα ένα γρήγορο ξεκίνημα από το Βερολίνο, να πάρετε λίγες ώρες στη Δρέσδη και να βρίσκεστε στην Πράγα πριν από το σκοτάδι.

Μπορείτε ακόμα να μείνετε στη Δρέσδη και να συνεχίσετε το ταξίδι σας την επόμενη μέρα.

Χώροι διαμονής στην Πράγα

Όπως δήλωσα προηγουμένως, ενώ αυτό είναι ένα εύκολο ταξίδι, χρειάζονται περίπου 5 ώρες για μια καλή μέρα, επομένως θα πρέπει να προγραμματίσετε να μείνετε τουλάχιστον μία νύχτα (κατά προτίμηση περισσότερο). Η Πράγα είναι γεμάτη από αξιοθέατα του παλιού κόσμου και ένα ξενοδοχείο στην Πράγα μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε όλες τις τοποθεσίες.