Πάσχα Parade και Bonnet Φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη

Την Κυριακή του Πάσχα , οι δρόμοι του Μανχάταν ζωντανεύουν με ανοιξιάτικα χρώματα και ανθισμένα καλύμματα ως μέρος του ετήσιου Φεστιβάλ Πάδρας και Bonnet. Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην πλατεία Fifth Avenue από τον 49ο έως τον 57ο δρόμο και η περιοχή γύρω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου είναι το ιδανικό μέρος για να δείτε όλες τις γιορτές που ξεκινούν από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες παρελάσεις της Νέας Υόρκης , η παρέλαση του Πάσχα είναι ένα πολύ λιγότερο οργανωμένο γεγονός. οι επισκέπτες της πόλης κατά τη διάρκεια του Πάσχα θα απολαύσουν λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια των εορτασμών, αλλά βλέποντας τα διάφορα πασχαλιά και τα κοστούμια κατοικίδιων ζώων πιθανότατα αξίζει μόνο μια σύντομη επίσκεψη.

Ακόμα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν και τα ρούχα τους για τις γιορτές της ημέρας κυμαίνονται από κομψό έως εξωφρενικό, καθιστώντας το θέαμα αρκετά για τους τουρίστες να γίνουν μάρτυρες. Από εκείνους που έχουν τονίσει με ζωντανά ζώα μέχρι κοστούμια περιόδου πολιτικού πολέμου και τις τελευταίες υψηλές τάσεις, υπάρχουν λίγα πράγματα για τον θεατή της παρέλασης. Πολλά παιδιά και ομάδες συμμετέχουν επίσης δημιουργώντας μοναδικά πασχάρια και κοστούμια με θέμα.

Ιστορία της παρέλασης του Πάσχα

Αυτή η ετήσια παράδοση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Νέας Υόρκης για πάνω από 130 χρόνια και ενώ κάποια πράγματα άλλαξαν, ορισμένες παραδόσεις παραμένουν σταθερές.

Για παράδειγμα, παρόλο που η Παρέλαση του Πάσχα το 1900 δεν είχε επιπλέει ή φτάνει, η παράδοση της ντύσιμο για την εκδήλωση ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1880, όταν οι γυναίκες φορούσαν τα καλύτερα καπέλα και φορέματα και διακοσμούσαν τις εκκλησίες με λουλούδια για να γιορτάσουν ημέρα.

Από το 1880 μέχρι τη δεκαετία του 1950, η Πασχαλινή Παρέλαση της Νέας Υόρκης ήταν μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αμερική για να γιορτάσει τις διακοπές και ένα θέαμα της μόδας και της θρησκευτικής τήρησης της εποχής. Ωστόσο, καθώς τα χρόνια συνεχίστηκαν, η Παρέλαση Πάσχας έγινε λιγότερο για τη θρησκεία και περισσότερο για την υπερβολή και την αμερικανική ευημερία.

Σήμερα, το Parade του Πάσχα συνδυάζει αυτές τις παραδόσεις ενσωματώνοντας το ετήσιο φεστιβάλ Bonnet στην παρέλαση ως εορτασμό της παρακμής και της ευημερίας και φιλοξενώντας εκδηλώσεις στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου σύμφωνα με τα θρησκευτικά έθιμα του Πάσχα.

Υπηρεσίες Πάσχας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου

Εάν παρακολουθείτε το Φεστιβάλ Bonnet του Πάσχα και την παρέλαση, ίσως θελήσετε να απολαύσετε μια υπηρεσία Πάσχα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, καθώς είναι σωστή κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και από τότε που παρακολουθείτε τη μάζα σε αυτόν τον περίφημο καθεδρικό ναό είναι εξίσου σημαντική για μια παράδοση στη Νέα Υόρκη παρακολουθώντας την ίδια την παρέλαση.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου έχει πολλές υπηρεσίες Πάσχα και Μεγάλης Εβδομάδας, μεταξύ των οποίων οκτώ στην Κυριακή του Πάσχα και ενώ μόνο η μάζα των 10:15 π.μ. απαιτεί εισιτήρια, οι υπόλοιποι είναι ανοιχτοί στο κοινό. Εάν θέλετε εισιτήρια για την κράτηση μόνο Easter Mass πρέπει να στείλετε επιστολή στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου τον Ιανουάριο ζητώντας την κράτησή σας και υπάρχει ένα όριο δύο εισιτηρίων ανά άτομο.

Άλλες εκκλησίες για την υπηρεσία του Πάσχα κοντά στην οδό παρέλασης περιλαμβάνουν την εκκλησία του Αγίου Θωμά στην 53η οδό και την 5η Λεωφόρο και την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία της 5ης Λεωφόρου στην 55η οδό και την 5η Λεωφόρο.