Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επίσκεψη στο ρωμαϊκό Κολοσσαίο

Πώς να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο, το Ρωμαϊκό Φόρουμ και το Palatine Hill στη Ρώμη

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ιταλίας και σίγουρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το Κολοσσαίο θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της διαδρομής για κάθε επισκέπτη για πρώτη φορά στη Ρώμη. Επίσης γνωστό ως το Αμφιθέατρο της Φλάβιας, αυτή η αρχαία αρένα ήταν ο τόπος των αμέτρητων μονομάχων και των αιματοβαμμένων αγώνων αγώνων των ζώων. Οι επισκέπτες του Κολοσσαίου μπορούν να κάθονται στα περίπτερα και να δουν στοιχεία των περίπλοκων υπόγειων διαδρόμων και των θυρών παγιδεύσεων του αμφιθεάτρου - των χώρων στασιμότητας για την παλαιότερη ψυχαγωγία.

Επειδή το Κολοσσαίο είναι ένα κορυφαίο αξιοθέατο στη Ρώμη , μπορεί να είναι δύσκολο να πάρετε εισιτήρια. Για να αποφύγετε να παραμείνετε σε παρατεταμένες αποστάσεις στην επίσκεψή σας σε αυτήν την αρχαία περιοχή, εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα Κολοσσαίο και το Ρωμαϊκό Φόρουμ που θα περάσετε online από την Επιλογή Ιταλίας σε δολάρια ΗΠΑ ή να αγοράσετε μια κάρτα Roma Pass ή Archeologica Card που επιτρέπει την είσοδο στο Κολοσσαίο και άλλα αξιοθέατα τιμή. Για περισσότερες επιλογές δείτε τους οδηγούς μας για το Buying Rome Colosseum Tickets με πληροφορίες για συνδυασμένα εισιτήρια, εκδρομές και online ticketing.

Σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας:

Από τον Απρίλιο του 2016, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στο Κολοσσαίο. Όλοι οι επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων εισιτηρίων "και να παραλείψουν τη γραμμή", πρέπει να περάσουν από έλεγχο ασφάλειας που περιλαμβάνει ανιχνευτή μετάλλων. Η γραμμή ασφαλείας μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, με χρόνους αναμονής μιας ώρας ή περισσότερο, επομένως σχεδιάστε ανάλογα. Στο εσωτερικό του Κολοσσαίου δεν επιτρέπονται σακίδια, μεγάλα πορτοφόλια και αποσκευές.

Πληροφορίες επισκεπτών του Κολοσσαίου

Τοποθεσία: Piazza del Colosseo. Η γραμμή του μετρό Β, η στάση Colosseo ή η γραμμή τραμ 3.

Ώρες: Ανοιχτό καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως 1 ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα (επομένως οι χρόνοι κλεισίματος διαφέρουν ανάλογα με την εποχή), επομένως οι χρόνοι κλεισίματος κυμαίνονται από τις 4:30 μ.μ. το χειμώνα μέχρι τις 7:15 μ.μ. Η τελευταία είσοδος είναι 1 ώρα πριν το κλείσιμο.

Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη σύνδεση ιστότοπου στις παρακάτω πληροφορίες. Κλείσιμο 1 Ιανουαρίου και 25 Δεκεμβρίου και το πρωί στις 2 Ιουνίου (συνήθως ανοίγει στις 1:30 μ.μ.).

Είσοδος: 12 ευρώ για ένα εισιτήριο που περιλαμβάνει είσοδο στο Ρωμαϊκό Φόρουμ και το Palatine Hill από το 2015. Το εισιτήριο ισχύει για 2 ημέρες, με μία είσοδο σε κάθε μία από τις 2 τοποθεσίες (Κολοσσαίο και Ρωμαϊκό Φόρουμ / Palatine Hill). Απελευθερώστε την πρώτη Κυριακή του μήνα.

Πληροφορίες: (0039) 06-700-4261 Ελέγξτε τις τρέχουσες ώρες και την τιμή σε αυτή την ιστοσελίδα

Δείτε το Βάθος του Κολοσσαίου

Για μια πληρέστερη επίσκεψη στο Κολοσσαίο, μπορείτε να πάρετε μια ξενάγηση που περιλαμβάνει πρόσβαση στα μπουντρούμια και τα ανώτερα επίπεδα, που δεν είναι ανοιχτά στο κοινό με τακτικά εισιτήρια. Δείτε πώς μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλο το Κολοσσαίο από την κορυφή προς τη βάση για λεπτομέρειες και ένα εικονικό βιβλίο επισκεπτών για το Colosseum Dungeons και το Upper Tiers, μέσω της Select Italy.

Ταξιδεύοντας με παιδιά; Μπορούν να απολαύσουν το Κολοσσαίο για παιδιά: Οικογενειακή Περιήγηση Μισής Ημέρας.

Για άλλη εικονική επίσκεψη, δείτε τις Φωτογραφίες του ρωμαϊκού Κολοσσαίου.

Σημειώσεις: Δεδομένου ότι το Colosseum είναι συνήθως πολύ γεμάτο και γεμάτο με τουρίστες, μπορεί να είναι ένα κορυφαίο σημείο για πορτοφολάδες, οπότε φροντίστε να λάβετε προφυλάξεις για να διαφυλάξετε τα χρήματά σας και τα διαβατήρια σας.

Σακίδια και μεγάλες σακούλες δεν επιτρέπονται στο Κολοσσαίο. Αναμείνετε να περάσετε από μια οθόνη ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός ανιχνευτή μετάλλων.

Αυτό το άρθρο επεξεργάστηκε και ενημερώθηκε από την Martha Bakerjian.