Πώς να ταξιδέψετε από τη Λίμα στο Κούσκο στο Περού

Οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες έχουν δύο βασικούς τρόπους να φτάσουν από τη Λίμα στο Κούσκο. Μπορείτε να επιλέξετε τη γρήγορη και εύκολη επιλογή πτήσης ή τη πιο γραφική, περιπετειώδη και χρονοβόρα εναλλακτική λύση που προσφέρουν οι εταιρίες λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων του Περού.

Πτήσεις από Λίμα προς Κούσκο

Ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος να φτάσετε από τη Λίμα στο Κούσκο είναι με αεροπλάνο. Οι τέσσερις μεγαλύτερες εγχώριες αεροπορικές εταιρείες στο Περού , LAN, TACA, StarPerú και Peruvian Airlines, όλες έχουν τακτικές πτήσεις από τη Λίμα στο Κούσκο και αντίστροφα.

Μερικές φορές είναι δυνατόν να μεταβείτε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Jorge Chávez της Λίμα και να μεταβείτε σε μια πτήση απευθείας στο Κούσκο (ειδικά το πρωί όταν αναχωρούν οι περισσότερες πτήσεις της Lima-Cusco), αλλά η κράτηση εκ των προτέρων είναι πάντα μια καλή ιδέα. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίου εκ των προτέρων μέσω ενός δικτυακού τόπου ή γραφείου μιας αεροπορικής εταιρείας, μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα (προσωπικά ή σε απευθείας σύνδεση) ή στο ίδιο το αεροδρόμιο.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις από Lima προς Cusco ξεκινούν από τις 5 το πρωί, οπότε η έγκαιρη άφιξη στο Cusco είναι μια ξεχωριστή δυνατότητα. Υπάρχουν λιγότερες πτήσεις μετά τις 11 π.μ., καθώς ο αριθμός των αναχωρήσεων μειώνεται δραματικά μετά τις 2 μ.μ. σε μια τυπική ημέρα.

Ο χρόνος πτήσης από Lima προς Cusco είναι περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, αλλά αναμένεται να πληρώσουν οπουδήποτε μεταξύ US $ 90 και US $ 170 για ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης. Τα επίσημα ταξί από το αεροδρόμιο Cusco προς το κέντρο της πόλης είναι υπερτιμημένα, επομένως ίσως να θέλετε να εξετάσετε μια εναλλακτική λύση.

Ταξίδι με λεωφορείο από τη Λίμα στο Κούσκο (απευθείας)

Για ταξιδιώτες με χρόνο στα χέρια τους, ένα απευθείας λεωφορείο από τη Λίμα στο Κούσκο προσφέρει μια πιο οικονομική και περιπετειώδη εμπειρία. Το ταξίδι στο Περού με το λεωφορείο μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά οι λεωφορεία κορυφαίων λεωφορείων του Περού (όπως το Cruz del Sur και το Ormeño ) είναι αρκετά άνετα για να καταφέρνουν να φέρουν ακόμα και το μακρύτερο ταξίδι.

Εάν θέλετε να μεταβείτε απευθείας από τη Λίμα στο Κούσκο με λεωφορείο, έχετε δύο διαδρομές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε:

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την εταιρεία λεωφορείων και την κατηγορία λεωφορείων που επιλέγετε, με μέσες τιμές λεωφορείου που κυμαίνονται από $ 65 έως $ 100 USD.

Σύντομος λυκίσκος από τη Λίμα στο Κούσκο με λεωφορείο

Αν έχετε χρόνο, το ταξίδι Lima προς Κούσκο μπορεί εύκολα να διαλυθεί σε στάδια. Μια εβδομάδα ή περισσότερο στο κλασικό μονοπάτι gringo από τη Λίμα θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Περού, καθώς φτάνετε στο Κούσκο.

Από τη Λίμα, μπορείτε να κατευθυνθείτε νότια και να σταματήσετε στη Nazca. Η ίδια η πόλη δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά μια πτήση πάνω από τις γραμμές Nazca είναι μια μεγάλη εμπειρία. Φτάστε νωρίς στη Nazca και μπορείτε να πετάξετε πάνω από τις γραμμές πριν πηδήσετε στο επόμενο λεωφορείο για Arequipa και Colca Canyon .

Από την Αρεκίπα, μπορείτε είτε να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο Κούσκο είτε να πάτε έξι ώρες με το λεωφορείο για το Πούνιο και τη λίμνη Τιτικάκα. Το Cusco είναι έξι ώρες βορειοδυτικά από το Puno με λεωφορείο ή μπορείτε να φτάσετε στο τρένο από το Puno στο Cusco, μια ακριβή αλλά γραφική εναλλακτική λύση.

Υπάρχουν φυσικά πολλές εναλλακτικές στάσεις κατά μήκος της διαδρομής, όπως η Pisco, η Paracas και η Ica, ή μπορείτε να περάσετε αργά μέσω των ορεινών πόλεων και χωριών κατά μήκος της διαδρομής Nazca-Abancay. Ό, τι κι αν αποφασίσετε, σύντομα θα μάθετε την τέχνη του ταξιδιού με λεωφορεία (θα αγοράζετε χωριστά εισιτήρια για κάθε σκέλος του ταξιδιού σας), καθώς και άλλες μορφές χερσαίων δημόσιων συγκοινωνιών στο Περού .