Ταξίδι στην Καλιφόρνια - Διαδρομές

Δείγμα διαδρομών της Καλιφόρνιας

Πρώιμοι Ισπανοί εξερευνητές ονόμασαν την Καλιφόρνια μετά από ένα μυθικό νησί σε ένα μυθιστόρημα του 16ου αιώνα, έναν υπέροχο παράδεισο από χρυσό, γρύπα και μαύρους Αμαζόνες. Ο χρυσός έκανε την Καλιφόρνια ένα κράτος και μια οικονομική δύναμη. Η σύγχρονη Καλιφόρνια δεν έχει γρύπες ή Αμαζόνες, αλλά η αναφορά του ονόματος "Καλιφόρνια" εξακολουθεί να προκαλεί εικόνες του παραδείσου. Υπάρχουν περισσότερα για την πολιτεία της Καλιφόρνιας από ό, τι μόνο τον ήλιο και τις παραλίες.

Εάν ταξιδεύετε στην πολιτεία της Καλιφόρνια, θα βρείτε μια κατάσταση αντιθέσεων και άκρων.

Γενικεύσεις σχετικά με μια τόσο μεγάλη και διαφορετική κατάσταση όπως η Καλιφόρνια είναι καταδικασμένες να είναι αναληθείς. Οι γυναίκες της Καλιφόρνιας δεν μοιάζουν όλοι με αυτές στο Baywatch και, αντίθετα με τους στίχους ενός δημοφιλούς τραγουδιού, ΔΕΝ βροχή στη Νότια Καλιφόρνια.

Θα χρειαστούν χρόνια για να εξερευνήσει ο επισκέπτης όλη την κατάσταση των πλούτων της Καλιφόρνιας και είναι σχεδόν αδύνατο να διαλέξετε μια χούφτα "πρέπει να δείτε" αξιοθέατα όταν ταξιδεύετε στην Καλιφόρνια. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να ταξιδέψετε σε πολυσύχναστες πόλεις, να παρακολουθήσετε τα κύματα σε μια έρημη παραλία ή να εξερευνήσετε ακραία φυσική ομορφιά. Μπορείτε να περάσετε όλο τον χρόνο σας σε πυκνοκατοικημένες πόλεις ή να ταξιδέψετε σε μέρη όπου ο πληθυσμός είναι μικρότερος από το υψόμετρο. Από τη νότια προς τη βόρεια, καθώς ταξιδεύετε στην Καλιφόρνια, γίνεται πιο πράσινη και πιο πράσινη, από δυτικά προς ανατολικά γίνεται υψηλότερη και ξηρότερη.

Δρομολόγιο της Δυτικής Ακτής

Το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, διαφορετικά από τις δύο πόλεις, μπορούν να αποτελέσουν ένα δημοφιλές τουριστικό δρομολόγιο.

Το Λος Άντζελες, το σπίτι της ταινίας του Χόλιγουντ, είναι γεμάτο και ενεργητικό και φιλοξενεί όμορφες παραλίες.

Το Σαν Φρανσίσκο είναι ένα βικτοριανό γλυκό με παστέλ σπίτια που διακοσμούν τους λόφους από όλες τις πλευρές και τις γέφυρες που την αγκυροβολούν στη γη.

Η πρόοδος στο ταξίδι 350 μιλίων μεταξύ των δύο πόλεων, ακολουθώντας την ακτή του Ειρηνικού στη θρυλική Καλιφόρνια Highway One, συχνά μετριέται σε φωτογραφίες ανά μίλι παρά σε μίλια ανά γαλόνι.

Το ταξίδι νότια από το Σαν Φρανσίσκο θα σας οδηγήσει στη Σάντα Κρουζ και το Monterey, δύο από τις παλαιότερες πόλεις της Καλιφόρνιας. Νότια του Carmel-by-the-Sea, ο δρόμος βυθίζεται στην ενδοχώρα μέσω των παραθαλάσσιων κοκκοφοίνικων του Big Sur και ξαναγυρίζει στην ακτή και πάλι, πίσω από το μνημείο του William Randorph Hearst για την περίσσεια, το Κάστρο. Στο δρόμο για το Λος Άντζελες, ο San Luis Obispo, η παραλία Pismo και η Santa Barbara μπορούν να εκτροχιάσουν τα καλύτερα σχεδιασμένα δρομολόγια με τις παραλίες τους και τη μεσογειακή αρχιτεκτονική.

Δρομολόγια εραστών της φύσης

Οι λάτρεις της φύσης απολαμβάνουν τα επτά εθνικά πάρκα της Καλιφόρνιας, συμπεριλαμβανομένου του Yosemite, του San Francisco Maritime Park) και του μεγαλύτερου Εθνικού Πάρκου στις ηπειρωτικές ΗΠΑ (κοιλάδα του θανάτου, 3.3 εκατομμύρια στρέμματα). Η Καλιφόρνια διαθέτει επίσης δύο από τα τρία παλαιότερα Εθνικά Πάρκα (Sequoia και Yosemite ).

Άλλα πάρκα περιλαμβάνουν τα Lassen Volcanic , Redwoods, Νησιά της Μάγχης και τα Εθνικά Πάρκα Joshua Tree .

Ανατολικό σύνορο διαδρομής

Μια διαδρομή μέχρι την ανατολική πλευρά της Καλιφόρνιας από την κοιλάδα του Θανάτου μέχρι τη Λίμνη Ταχό οδηγεί σε έναν μαγεμένο κόσμο, όπου οι πόλεις-φάντασμα όπως το Bodie είναι παγωμένες στο χρόνο, τα πευκοδάση που ζουν σχεδόν πάντα και μυστηριώδεις πύργοι tufa ανεβαίνουν από τη λίμνη Mono .

Μια ενδιαφέρουσα στάση στο δρόμο είναι οι λόφοι της Αλαμπάμα κοντά στο Lone Pine, τόπος πολλών βλαστών βυθού, στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, Mount Whitney.