Τα χειρότερα πράγματα για το Χιούστον

Και τι μπορείτε να κάνετε για να τους αποφύγετε

Με ποικίλες κοινότητες, υπέροχα καταστήματα και εκπληκτικά εστιατόρια , υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε το Χιούστον . Αλλά, όπως κάθε πόλη, δεν είναι χωρίς τα ελαττώματά της. Εδώ είναι μερικά πράγματα που οι άνθρωποι που ζουν ή επισκέπτονται το Χιούστον δεν μπορούν να σταθούν - και τι κάνουν για να τους αποφύγουν.

Η κίνηση

Για όποιον έχει ποτέ οδηγήσει μέσα και γύρω από το Χιούστον, η ιδιαίτερη εχθρότητα που αισθάνονται πολλοί απέναντι στην κίνηση της πόλης δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Η περιοχή του μετρό έχει περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους που προσπαθούν να βρεθούν κάπου. Η ώρα βιασμού είναι μακρά και βάναυση, ενώ οι τοπικοί μετακινούμενοι ταξιδιώτες περνούν κατά μέσο όρο 121 ώρες ετησίως για την καταπολέμηση της συμφόρησης στο δρόμο. Προσθέστε την μάλλον επιθετική τοπική κουλτούρα οδήγησης και συγχέοντας τα ψευδώνυμα των εθνικών οδών, και αρκεί να αφήσετε κανέναν κακοποιημένο. Εδώ μπορείτε να κάνετε:

Η οδήγηση στο Χιούστον είναι τρομερή, οπότε μην το κάνετε. Μπορείτε να πάρετε απολύτως το Χιούστον χωρίς αυτοκίνητο - ειδικά αν έρχεστε για επίσκεψη. Οι δημόσιες συγκοινωνίες στο μετρό του Χιούστον δεν είναι τόσο εκτεταμένες όσο και σε άλλες περιοχές, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές. Οι γραμμές METRORail του Χιούστον πάνε σε πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης - συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Μουσείων , της Θέατρα , του NRG Park και του Ιατρικού Κέντρου του Τέξας. Εάν δεν μπορείτε να μείνετε κοντά στη γραμμή του τρένου, δοκιμάστε να οδηγήσετε μέχρι ένα πάρκο και βόλτα και πιάστε το τρένο από εκεί. Ανάλογα με την κατάσταση της κυκλοφορίας, μπορεί να είναι γρηγορότερη από την οδήγηση του εαυτού σας και σχεδόν σίγουρα θα είναι λιγότερο αγχωτική.

Αν πρέπει να οδηγήσετε, πρώτα βγάλτε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για το Χιούστον . Ξέρετε πού τελειώνει ο "αυτοκινητόδρομος Katy" και ξεκινάει το "Baytown East Freeway"; Τι συμβαίνει με τη διαφορά μεταξύ του "South Loop West" και του "West Loop South"; Η μετάβαση στα βασικά ψευδώνυμα των αυτοκινητοδρόμων της πόλης θα είναι πολύ μακριά από την κατανόηση των κατευθύνσεων ή των εκθέσεων κυκλοφορίας στο ραδιόφωνο.

Ομοίως, γνωρίζοντας τη συμφωνία με τους "τροφοδότες" και τις ετικέττες EZ θα σας εξοικονομήσει χρόνο στους διοδίων και η κατανόηση του "κύματος" είναι σημαντική για να διατηρήσετε την ειρήνη όταν αρχίζουν να αυξάνονται οι εντάσεις στο δρόμο.

Ο καιρός

Το Χιούστον έχει μια καλά κερδισμένη φήμη για το ότι είναι ζεστό και υγρό. Δεν είναι ασυνήθιστο οι θερμοκρασίες να βρίσκονται στα μέσα της δεκαετίας του '70, ενώ η υπόλοιπη χώρα έχει παγώσει. Αυτό είναι υπέροχο το χειμώνα, αλλά τα καλοκαίρια είναι καυτά. Συνδέστε το με τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που έρχονται για μερικές μέρες στο τέλος, και τα πράγματα μπορούν να πάρουν εντελώς άβολα. Παρόλα αυτά, ο καιρός είναι εύκολος στη διαχείριση ή στην εργασία, εάν ξέρετε τι να κάνετε:

Ξέρτε τι να φορέσετε (και τι να αφήσετε στο σπίτι) . Εκτός από την αποφυγή ορισμένων τοπικών faux pas μόδας, γνωρίζοντας τι να συσκευάσουν κατά τη μετακίνηση ή την επίσκεψη Χιούστον μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσει άνετα. Φορέστε ελαφριά ρούχα σε στρώματα και άνετα παπούτσια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περπατήσετε μέσα από αναπόφευκτες λακκούβες. Φέρτε μια ανθεκτική ομπρέλα - όχι μόνο για έντονες βροχές και ισχυρούς ανέμους, αλλά και για τις ηλιόλουστες ημέρες.

Αν επισκεφθείτε, προγραμματίστε το ταξίδι σας για την πτώση. Χειμώνας του Χιούστον είναι λίγο απρόβλεπτη-με θερμοκρασίες που πετούν μεταξύ των χαμηλών 30s και 70s. Τα ελατήρια τείνουν να είναι βροχερά, και τα καλοκαίρια είναι πολύ βάναυση για πολλούς ξένους να απολαύσουν.

Αλλά η πτώση; Η πτώση στο Χιούστον είναι πανέμορφη: Οι θερμοκρασίες είναι ζεστές, αλλά όχι πολύ ζεστές και υπάρχουν λιγότερες βροχερές ημέρες για να αντιμετωπίσετε.

Η εξάπλωση

Σε αντίθεση με τη Νέα Υόρκη ή το Σικάγο, το Χιούστον δεν περιορίζεται από τη γεωγραφία. Η έκρηξη του πληθυσμού που παρατηρήθηκε κατά το τελευταίο μισό αιώνα έχει εξαπλωθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα μια περιοχή του μετρό που εκτείνεται πάνω από 9.444 τετραγωνικά μίλια - μεγαλύτερη από την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϋ. Ακόμη και χωρίς κίνηση, η μετάβαση από τόπο σε τόπο είναι χρονοβόρα. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να διαχειριστείτε την εξάπλωση:

Μείνετε κοντά όπου θέλετε να είστε . Όποιος κι αν είναι ο πρωταρχικός σας σκοπός να βρίσκεστε στο Χιούστον - ένα γεγονός, μια δουλειά, μια αγαπημένη - προσπαθήστε να μείνετε όσο πιο κοντά μπορείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη σπατάλη πολύτιμου χρόνου κατά τη μεταφορά.

Βρείτε ένα σημείο στην πόλη, και να το εξερευνήσετε στο έπακρο. Μπορείτε εύκολα να περάσετε ολόκληρες μέρες ή μεγάλα σαββατοκύριακα, εξερευνώντας τα πάντα μέσα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, και πολλές γειτονιές του Χιούστον - όπως η Περιοχή των Μουσείων, τα Υψώματα και το Montrose - είναι αρκετά πεζόδρομοι.

Ακόμη και τα μέρη έξω από την πόλη, όπως Sugar Land, Katy, ή Άνοιξη, έχουν μεγάλα κέντρα πόλεων με πολλά να δουν και να κάνουν. Μη προσπαθώντας να κάνετε τα πάντα, μπορείτε να απολαύσετε τις περιοχές που επισκέπτεστε.

Ο Robyn Correll συνέβαλε στην έκθεση αυτή.