Ημέρα της Μητέρας στη Γαλλία

Γιορτάστε την Ημέρα της Μητέρας για δεύτερη φορά με το Fete des Meres της Γαλλίας

Σκέψου ότι μια μέρα της Μητέρας το χρόνο απλά δεν αρκεί; Οι μαμάδες μπορούν να πάρουν μια δεύτερη δόση προσοχής, γιορτάζοντας τη γαλλική Fête des Mères λίγες εβδομάδες μετά την Αμερική που έχει τη δική της συγκεκριμένη μέρα.

Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται στη Γαλλία όπως και σε όλο τον κόσμο. Είναι η μέρα για να μεταχειριστείτε τη μαμά σας σε κάτι ξεχωριστό. μια μέρα που δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα και κάνετε όλες τις τιμές και όλη τη δουλειά.

Ημέρα της Μητέρας χρονολογείται στη Γαλλία

Λαμβάνει χώρα σε διαφορετικό χρόνο από την Αμερική που γιορτάζει τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Στη Γαλλία, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, εκτός από την περίπτωση που πέφτει η Πεντηκοστή / Κυριακή της Κυριακής, οπότε την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.

Το 2018 η Ημέρα της Μητέρας πέφτει την Κυριακή 27 Μαΐου.

Έτσι θα μπορούσατε να δώσετε στη μητέρα σας δύο μέρες της Μητέρας.

Γιορτάζοντας τη Φέιτ ντε Μέρες στη Γαλλία

Οι μητέρες παίρνουν κάρτες και λουλούδια, μερικές φορές ένα σύντομο ποίημα από ένα παιδί. Ή μπορεί να είναι πιο περίτεχνα? ίσως ένα ταξίδι ή ένα μεγαλύτερο δώρο, ενώ ένα μπουκάλι φυσαλίδων που είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Αλλά αυτή είναι η Γαλλία, έτσι τα τρόφιμα είναι σημαντικά. Στην πραγματικότητα στη Γαλλία, οποιαδήποτε δικαιολογία είναι καλή και καθώς η Ημέρα της Μητέρας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, η οικογένεια κάνει ένα ειδικό γεύμα.

Εάν είναι εντάξει μπορεί να είναι έξω σε βεράντα ή στον κήπο. Ορισμένες οικογένειες γιορτάζουν μαζί με φίλους. άλλοι μόνο με στενά μέλη της οικογένειας. Αλλά όσο μεγάλη ή μικρή, η Ημέρα της Μητέρας είναι πάντα ένα μεγάλο γεγονός.

Τι να φας

Το γεύμα πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο. Τι γίνεται με κρέμα γάλακτος σούπας (αυτή είναι η άνοιξη με όλα αυτά τα φρέσκα εποχιακά συστατικά), ακολουθούμενη από τηγανισμένο κοτόπουλο λεμονιού και δεντρολίβανου;

Ή αν είστε δίπλα στη θάλασσα , τότε τα φρέσκα οστρακοειδή και ίσως ο αστακός είναι το φαγητό που προσφέρετε.

Όπου ζει η οικογένεια, είναι πάντα τοπικά, τοπικά συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Ιστορία της Ημέρας της Μητέρας στη Γαλλία

Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα (η μεγαλύτερη στην Ευρώπη), με σχετικά μικρό πληθυσμό (περίπου το ίδιο με το Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο Ναπολέων Βοναπάρτ προφανώς σκέφτηκε για πρώτη φορά την ιδέα για μια μέρα που γιορτάζει τις μητέρες το 1806 αν και δεν είχε εισαχθεί εκείνη την εποχή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 19ου αιώνα, η γαλλική κυβέρνηση ανησυχούσε όλο και περισσότερο για το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων και τον στατικό ή φθίνοντα πληθυσμό, οπότε η γιορτή των μητέρων μεγάλων οικογενειών φαινόταν λογική. Η ιδέα ριζώθηκε στη δεκαετία του 1890. το 1904 προστέθηκαν μητέρες στην Πανηγυρική Ένωση και το 1908 δημιουργήθηκε η λαϊκή γιορτή πληθυσμού των πεζών και των οικογενειών των οικογενειών, που τιμούσε τόσο τους πατέρες όσο και τις μητέρες μεγάλων οικογενειών. Οι Αμερικανοί που αγωνίζονται στη Γαλλία κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο έπαιξαν επίσης μέρος για να φέρουν στην Ευρώπη τις Ημέρες της Ημέρας της Μητέρας των Η.Π.Α., μια παράδοση που ιδρύθηκε το 1915 από την Anne Jarvis στη Φιλαδέλφεια.

Η μεγάλη πόλη της Λυών ακολούθησε την ιδέα, προτείνοντας μια ειδική Journée Nationale des Méres de familles nombreuses (Εθνική Ημέρα των Μητέρων Μεγάλων Οικογενειών) την οποία γιόρταζαν για πρώτη φορά το 1918. Τέλος, η γαλλική κυβέρνηση το έκανε μόνιμο και επίσημο στις 20 Μαΐου 1920 με το Médaille de la Famille française .

Το 1950 έγινε τελικά νόμος με καθορισμένη ημερομηνία. Από τότε η Ημέρα της Μητέρας έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους εορτασμούς της Γαλλίας.

Με την πάροδο των χρόνων, δεδομένου ότι η σημερινή μέριμνα για τον αριθμό των κατοίκων δεν έπληξε, τα απαραίτητα προσόντα για αυτήν την ιδιόμορφη γαλλική τιμή έχουν αλλάξει.

Το 2013 ο αριθμός περιορίστηκε σε 4 παιδιά, τα οποία ήταν καλά αναβαθμισμένα, με τον μεγαλύτερο ηλικίας να είναι 16 χρονών.

Σήμερα η τιμή του Médaille de la Famille Française απονέμεται σε όλη τη Γαλλία από τα διάφορα τμήματα.

Γιορτάστε στα γαλλικά!

Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις τη μητέρα σου ευτυχισμένη, ειδικά αν βρίσκεσαι στη Γαλλία την ημερομηνία, εδώ είναι πώς να ευχηθείς την Ημέρα της Ευτυχισμένης Μητέρας της: 'Bonne fète, maman'.

Περισσότερα για τις γαλλικές διακοπές

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το χωριό του Αγίου Βαλεντίνου στη Γαλλία

Απόκριες στη Γαλλία

Ευχαριστιών στη Γαλλία

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans