Βασικές γαλλικές ημερομηνίες του Φεστιβάλ Κρασιού

Το κρασί και η σαμπάνια αποτελούν μέρος μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στη Γαλλία και, δεδομένου ότι είναι αλκοολούχα ποτά, είναι ένα φυσικά κοινωνικό προϊόν και η βιομηχανία έχει μεγάλο αριθμό φεστιβάλ και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Υπάρχουν αρκετές σημαντικές περιόδους του έτους που μπορούν να βρεθούν στον κλάδο παραγωγής κρασιού και σαμπάνιας και από τη συγκομιδή των σταφυλιών μέχρι την απελευθέρωση διαφορετικών παρτίδων κρασιού, το καθένα μπορεί να επισημανθεί με ένα ειδικό γεγονός.

Αν σχεδιάζετε να κάνετε ένα ταξίδι στη Γαλλία για να εξερευνήσετε αυτή την όμορφη ευρωπαϊκή χώρα, συνδυάζοντας το με μια από αυτές τις ημερομηνίες του φεστιβάλ θα σας επιτρέψει να συμμετάσχετε με τοπικούς και διεθνείς επισκέπτες για να γιορτάσετε αυτό το γοητευτικό κομμάτι της γαλλικής κουλτούρας.

Αρχές Μαΐου - Έκθεση κρασιού της Αλσατίας

Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε ως μια εκδήλωση μόνο για τη βιομηχανία που επέτρεψε στους οινοπαραγωγούς την ευκαιρία να εισαγάγουν τα τετράχρονα τους χρόνια σε εστιατόρια και επαγγελματίες, αλλά αυτό έγινε πλέον ένα από τα πρώτα γεγονότα της εποχής για τους λάτρεις του κρασιού. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά της Αλσατίας που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης και ενώ αυτά είναι παρουσιάσεις που απολαμβάνουν στην κύρια σκηνή, υπάρχει επίσης μια αγορά τοπικών προϊόντων όπως το κρέας, το ψωμί και τα τυριά που θα συνδυάζονται καλά με τις τελευταίες ποικιλία κρασιού.

Πρώτο Σαββατοκύριακο τον Ιούλιο - Fetes Henri IV, Ay-Champagne

Πρόκειται για ένα εξαμηνιαίο φεστιβάλ που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στα αμέτρητα χρόνια και ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά για το κρασί και ιδιαίτερα για τους λάτρεις της σαμπάνιας είναι ότι τα πολλά σπίτια σαμπάνιας της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν δωρεάν δείγματα ως μέρος αυτό το υπέροχο φεστιβάλ.

Το βράδυ του Σαββάτου κορυφώνεται με μια μεγάλη έκθεση πυροτεχνημάτων, ενώ την Κυριακή βλέπει καρναβάλι και παρέλαση στην πόλη.

Τέλος Σεπτεμβρίου - Φεστιβάλ Harvest Harvest, Barr

Βρίσκεται στην καρδιά της αμπελουργικής περιοχής της Αλσατίας, αυτό το φεστιβάλ στο Barr είναι ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια γεγονότα στην πόλη και έχει μια σειρά από δραστηριότητες που γιορτάζουν τη συγκομιδή των σταφυλιών που θα συνεχιστεί για να γίνει το κρασί της περιοχής.

Η εκδήλωση κορυφώνεται το απόγευμα της Κυριακής με μεγάλη παρέλαση, αλλά υπάρχει και η εκδήλωση ομορφιάς όπου επιλέγεται η Βασίλισσα του Φεστιβάλ Συγκομιδής, καθώς και μια ποικιλία από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κρασιού, όπου παρουσιάζονται τα νέα κρασιά και τα κρασιά Grand Cru.

Mid-Νοέμβριος - Φεστιβάλ Grands Vins De Bourgogne, Beaune

Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζει τα μεγάλα κρασιά που παράγονται στην περιοχή της Βουργουνδίας και μεταξύ Σαββάτου και Δευτέρας υπάρχει μια σειρά από γεύματα και εκδηλώσεις, με το απόγευμα του Σαββάτου να ξεκινάει το φεστιβάλ με αγώνα μισού μαραθωνίου μέσα από τους αμπελώνες της περιοχής . Υπάρχει μια μεγάλη δημοπρασία κρασιού το πρωί της Κυριακής με μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της περιοχής που προσφέρονται, με ένα μέρος των κερδών που θα βοηθήσει τους φτωχούς της περιοχής, πριν το φεστιβάλ τελειώσει τη Δευτέρα με ένα μεγάλο γλέντι όπου πολλοί τα κρασιά δοκιμάζονται μαζί με μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά φαγητά.

Τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου - Ημέρα του Beaujolais Nouveau

Την ίδια μέρα το Νοέμβριο απελευθερώνονται τα πρώτα κρασιά της περιοχής Beaujolais της χώρας και ενώ ιστορικά αυτά θα είχαν αποσταλεί στο Παρίσι αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την περιοχή Beaujolais για να απολαύσετε το πάρτι εκεί. Το κρασί που απελευθερώνεται θα έχει μόνο ζυμωθεί για μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που κάνει για ένα φρέσκο ​​και φρουτώδες ποτό με πολλές ορεκτικές φρούτες.

Νωρίς το Δεκέμβριο - Le Grand Tasting, Παρίσι

Η Μεγάλη Γευσιγνωσία στο Παρίσι είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρασιά στον κόσμο και με το έργο της συγκομιδής και της προετοιμασίας των οίνων που θα καθοριστούν για τα επόμενα χρόνια, θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραγωγοί και οι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές με ποικίλα κρασιά , γευσιγνωσίες από μερικούς από τους κορυφαίους δοκιμαστές της χώρας, καθώς και μια σειρά από μαγειρικές εκδηλώσεις από μερικούς κορυφαίους σεφ της Γαλλίας.