Αναφορά αποκαλύπτει τις καλύτερες και τις χειρότερες εφαρμογές ταξιδιού

Καθώς οι άνθρωποι βασίζονται περισσότερο στις εφαρμογές smartphone για να σχεδιάσουν ταξίδια και διακοπές, οι εφαρμογές πλοήγησης οδηγούν στον κλάδο των εφαρμογών ταξιδιών, ενώ οι εφαρμογές των αερογραμμών υστερούν, σύμφωνα με νέα έκθεση της ARC. Το ARC είναι ο ερευνητικός βραχίονας της εφαρμογής Applause, μια εταιρεία ποιότητας και δοκιμών εφαρμογών που προσφέρει πληροφορίες και δεδομένα σχετικά με την οικονομία των εφαρμογών

Στην έκθεση, Applause ανέλυσε σχεδόν τρία εκατομμύρια αναθεωρήσεις κατάστημα app των 122 μεγάλων εμπορικών σημάτων.

Με βάση μια κλίμακα από το μηδέν έως το 100, οι εφαρμογές πλοήγησης είναι οι καλύτερες εφαρμογές, με μέσο σκορ 65, ενώ το χαμηλότερο μέσο όρο ανήκει στις εφαρμογές των αεροπορικών εταιρειών στις 34.

Ο Ben Gray, ο αναλυτής της ψηφιακής εμπειρίας στο Applause, διαπίστωσε πόσο παράλογο είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εφαρμογές ταξιδιού. "Υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια εφαρμογές παγκοσμίως και υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στον ταξιδιωτικό κλάδο", δήλωσε. "Η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και απόλαυσης των πελατών και η αεροπορική βιομηχανία έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία ανάπτυξης.

Το 2015, τα χειροκροτήματα εμφάνισαν μόνο ένα μικρό υποσύνολο της βιομηχανίας, δήλωσε ο Γκρέι. "Φέτος, επεκτάσαμε τα ταξίδια για να συμπεριλάβουμε τις οκτώ διαφορετικές ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι ταξιδιώτες καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους: Εξερευνήστε, Πετάξτε, Μείνε, Βιβλίο, Κρουαζιέρα, Drive, Πλοήγηση και Βόλτα", είπε. «Αυτό μας επέτρεψε να παρέχουμε μια πιο ισχυρή προοπτική μέσω του ταξιδιού του πελάτη στον φυσικό και ψηφιακό κόσμο. "Είναι μια ευκαιρία για τις μάρκες να δουν πώς οι πελάτες λαμβάνουν τις εφαρμογές τους".

Η οικονομία εφαρμογών ταξιδιών είναι απίστευτα ανταγωνιστική και γίνεται όλο και πιο γεμάτη. Για να έχει νόημα το τοπίο, τα Applause ταξινομούν τις εφαρμογές σε οκτώ ξεχωριστές ενέργειες που ταξιδεύει ένας ταξιδιώτης στο ταξίδι του πελάτη τους. Η κατηγορία Fly περιλάμβανε τις αεροπορικές εταιρείες, τη βιομηχανία που δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις προσδοκίες των ταξιδιωτών, ανέφερε η έκθεση.

Αλλά έξι απίστευτα δημοφιλείς εφαρμογές κέρδισαν πάνω από τις μέσες βαθμολογίες με βάση περισσότερες από 50.000 κριτικές:

Η Booking.com επιδοκιμάζεται πιο συχνά για την απόδοση και τη σταθερότητά της. Η Groupon κερδίζει τα kudos για τη χρηστικότητα, την ικανοποίηση, τις επιδόσεις και τις τιμές, ενώ το Waze είναι γνωστό για το περιεχόμενο και τη διαλειτουργικότητά του που ξεχωρίζουν μεταξύ των ανταγωνιστών του. Το TripAdvisor ήταν ευχαριστημένο για το περιεχόμενο και την κομψότητα του και ο Yelp ήταν γνωστός για την ικανότητά του να ευχαριστεί (δηλ. Την ικανοποίηση) και τη χρηστικότητα του (δηλαδή, χρησιμότητα, απλότητα και κομψότητα).

Αλλά όταν οι ταξιδιώτες αισθάνονται ότι εξυπηρετούνται ή δεν εξυπηρετούνται, έχουν ένα κανάλι στα καταστήματα εφαρμογών μέσω του οποίου θα μοιραστούν εμπειρίες - καλές και κακές. Μόνο επτά προφίλ με περισσότερες από 10.000 κριτικές έχουν κινητά αισθήματα λιγότερο από 50 και δύο ήταν αεροπορικές εταιρείες: η Delta Air Lines (35.5) και η Southwest Airlines (25.5).

Οι κληρονομιές των αεροπορικών εταιρειών έχουν αντιμετωπίσει προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενοποίησης και του ανταγωνισμού με εταιρείες χαμηλού κόστους που δεν έχουν την πολυπλοκότητα των παλαιότερων μεταφορέων, δήλωσε ο Γκρέι. "Είχα συνομιλίες με αεροπορικές εταιρείες όπως η Delta και η Αμερικανίδα και εκτιμούν το γεγονός ότι η ψηφιακή τους εμπειρία δεν είναι αρκετά στην ικανότητα που περιμένουν, αλλά εργάζονται σκληρά για να συμβαδίσουν με τους ηγέτες της βιομηχανίας όπως η Alaska Airlines, " αυτός είπε.

Η Alaska Airlines ξεχώρισε το κεφάλι και τους ώμους πάνω από τα 18 εγχώρια και διεθνή σήματα, είπε ο Γκρέι. "Ένας λόγος είναι ότι η Αλάσκα είναι η πιο άμεση επαφή με τις ανάγκες των πελατών της. Έχει κάνει μια εκπληκτική δουλειά που ακούει τη φωνή των πελατών με τη μορφή κοινωνικής δέσμευσης », είπε. "Αλλά βλέπω επίσης μάρκες όπως η United, η Delta και η αμερικανική που συνειδητοποιούν την επιτυχία και την αξιολόγηση του τι μπορούν να κάνουν για να επιτύχουν την ισοτιμία τους επόμενους 18 μήνες".

Ορισμένες εφαρμογές αεροπορικών εταιρειών έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις προοδευτικές δυνατότητες που προσθέτουν οι ανταγωνιστές τους, ανέφερε η έκθεση. Για παράδειγμα, η British Airways προσφέρει απλοποιημένη εμπειρία αναζήτησης και κρατήσεων ενώ το JetBlue προσφέρει μια επανασχεδιασμένη διεπαφή iPad και βελτιωμένη σταθερότητα. "Οι οπαδοί της Qatar Airways, της Air France, της Air Canada και της KLM έχουν κάποιο έδαφος να καλύψουν για να επιτύχουν ισοτιμία", σημείωσε.

Ανεξάρτητα από τη βιομηχανία, τη γεωγραφία ή τη φήμη της εταιρείας, οι χρήστες των εφαρμογών φωνάζουν για τις εμπειρίες τους. Ήρθε η ώρα οι μάρκες ταξιδιών να υιοθετήσουν τις πρώτες ψηφιακές στρατηγικές που αυξάνουν τη γραμμή ποιότητας για να παρέχουν τελικά πλουσιότερες εμπειρίες πελατών στις διαδρομές των πελατών ».

Συμβουλές του Γκρέι για την αεροπορική βιομηχανία; «Κοιτάξτε τους ηγέτες σε άλλα μέρη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και δείτε ποιες είναι οι πιο επιτυχημένες», είπε. «Κατανοήστε τι μοιάζει με το ταξίδι του ταξιδιώτη. Υπάρχουν δεκάδες σημεία επαφής όπου οι πελάτες αλληλεπιδρούν με τις αεροπορικές εταιρείες και ο καθένας έχει την ευκαιρία για τις αεροπορικές εταιρείες να ευχαριστούν τους πελάτες και να παραδώσουν με συνέπεια την εμπειρία μάρκας ", ανέφερε.