Αντιμετώπιση των δαγκωμάτων πυρκαγιάς στο Νότιο Φλόριντα

Ελέγξτε τα μυρμήγκια πυρκαγιάς στην αυλή σας και να θεραπεύσετε τα τσιμπήματα των πυρκαγιών

Τα μυρμήγκια πυρκαγιάς απειλούν το φόβο στις καρδιές των επισκεπτών και κατοίκων της Νότιας Φλόριντα Αυτά τα μικρά κόκκινα πλάσματα παγιδεύουν ένα τοξικό δάγκωμα που οδηγεί σε οδυνηρή διόγκωση, κνησμό και τσούξινα αίσθηση. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών που έχουν υποστεί μολύνσεις από πυρκαγιά στα ναυπηγεία τους γνωρίζουν ότι μπορεί επίσης να είναι αρκετά δύσκολο να οδηγηθούν από μια περιοχή. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στη βιολογία του μυρμηγκιού πυρκαγιάς, πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τσίμπημα μυρμηγκιών και κάποιες συμβουλές για τον έλεγχο των μυρμηγκιών πυρκαγιάς, αν εμφανίζονται κοντά στο σπίτι σας.

Φωτιά μυρμήγκια

Ο όρος "μυρμήγκι πυρκαγιάς" στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου περιγραφικός, καθώς υπάρχουν σχεδόν 300 γνωστά είδη πυρκαγιάς που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο στη Νότια Φλόριντα, συνήθως αναφέρουμε το κόκκινο εισαγόμενο μυστήριο πυρκαγιάς ( solenopsis invcita ). Αυτά τα μυρμήγκια προέρχονται από τη Νότια Αμερική και εισήχθησαν τυχαία στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω ενός φορτηγού πλοίου που αγκυροβόλησε στο Mobile, Αλαμπάμα τη δεκαετία του 1930. Στη συνέχεια εξαπλώθηκαν γρήγορα στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης μιας βαριάς προσβολής στη Φλώριδα.

Το κόκκινο εισαγόμενο πυρκαγιά, που εμφανίζεται στη φωτογραφία, έχει ένα σώμα με τρία τμήματα, τρία σύνολα ποδιών και κεραίες. Έχουν μέγεθος από 2-6 χιλιοστά και έχουν χρώματα αμαξώματος που κυμαίνονται από μαύρο σε κόκκινο. Το κοινό χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλα τα μυρμήγκια πυρκαγιάς είναι η ικανότητά τους να εισάγουν το θήραμά τους με μυρμηκικό οξύ, προκαλώντας μια οδυνηρή τοξική αντίδραση. Αν ενδιαφέρεστε να διακρίνετε μεταξύ των ειδών μυρμηγκιών πυρκαγιάς, δείτε το άρθρο Κόκκινα Εισαγόμενα Φωτιά Μυρμήγκια εναντίον Νότια Μυστηρά Φωτιά .

Αντιμετώπιση των δαγκωμάτων των πυρσών

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δάγκωμα των μυρμηγκιών προκαλούν σημαντική ενόχληση, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Το πιο σημαντικό πρώτο βήμα πρώτης βοήθειας που μπορείτε να πάρετε είναι να πλένετε καλά την περιοχή του τσίμπημα το συντομότερο δυνατό μετά από τον ύποπτο. Αυτό θα αφαιρέσει οποιοδήποτε υπόλοιπο δηλητήριο που έχει απομείνει στην επιφάνεια και θα μειώσει την πρόσκρουση του δαγκώματος.



Αφού πλύνετε καλά το δάγκωμα, εφαρμόστε πάγο στην περιοχή της τσίμπης για 30-60 λεπτά. Αυτό θα μειώσει το πρήξιμο και ελπίζουμε να σας αφήσει με λιγότερο δυσάρεστες τις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις συμβουλές που σας έδωσε πάντα η μητέρα σας - μην χαράξετε τη φαγούρα! Αυτό θα κάνει πραγματικά τα πράγματα χειρότερα. Αν η φαγούρα είναι αφόρητη, μπορεί να δοκιμάσετε την εφαρμογή λοσιόν Calamine. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, ένα αντι-ισταμινικό φάρμακο μπορεί επίσης να προσφέρει κάποια ανακούφιση.

Φυσικά, αν νομίζετε ότι το θύμα υποφέρει από σοβαρή αλλεργική αντίδραση, πρέπει να αναζητήσετε άμεση ιατρική φροντίδα. Δεν πρέπει να σπαταλάτε χρόνο για να επισκεφτείτε έναν από τους χώρους έκτακτης ανάγκης του Μαϊάμι ή τα επείγοντα κέντρα φροντίδας. Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο αν δεν θεραπευθούν. Τα συμπτώματα που υποδεικνύουν την ανάγκη για άμεση ιατρική θεραπεία περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, ομιλία, παράλυση και ιδιαίτερα σοβαρή ναυτία, οίδημα ή εφίδρωση.

Ελέγχοντας μυρμήγκια πυρκαγιάς

Εάν έχετε μυρμήγκια πυρκαγιάς στην αυλή σας, είστε εξοικειωμένοι με την απογοητευτική εμπειρία της προσπάθειας να τους οδηγήσει έξω. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα θεραπείες για το σπίτι είναι να ρίχνουμε βραστό νερό πάνω στην πυρκαγιά. Αυτό καίει τα μυρμήγκια και μπορεί να προσφέρει κάποια προσωρινή ανακούφιση, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι η βασίλισσα και η αποικία θα επιβιώσουν και απλά θα μετακινηθούν σε άλλη περιοχή.

Το καλύτερο που μπορείτε να ελπίζετε είναι ότι θα μετακινηθούν σε μια περιοχή έξω από την αυλή σας!

Υπάρχουν πολλά εμπορικά δηλητήρια διαθέσιμα που ελέγχουν τα μυρμήγκια πυρκαγιάς. Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια προσέγγιση "do-it-yourself", επισκεφθείτε οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα στο σπίτι και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για συμβουλές σχετικά με τις χημικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Αν η διαδρομή do-it-yourself δεν φαίνεται να δουλεύει για εσάς, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία εξολοθρευτή. Οι επαγγελματίες όχι μόνο διαθέτουν σημαντική εμπειρία που ασχολείται με τους πυροβόλους, αλλά έχουν επίσης πρόσβαση σε εντομοκτόνα που δεν είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.