Ελάτε να δείτε ένα Wholphin και την κόρη της στο Sea Life Park στο Oahu

Μέρος Δελφίνι, μέρος ψευδής δολοφόνος Wale Calf κάνει καλά

Το Kekaimalu, το μόνο γνωστό ζωντανό υβρίδιο μιας ψεύτικης φάλαινας δολοφόνου και του δελφινιού bottlenose του Ατλαντικού, ή "wholphin", έδωσε τη γέννηση ενός θηλυκού μόσχου στις 23 Δεκεμβρίου 2004 στο Sea Life Park στο νησί Oahu. Σήμερα, η μητέρα και η κόρη, Kawili Kai, μπορούν να δουν στο πάρκο.

Τι είναι το Wholphin;

Το όνομα "wholphin" επινοήθηκε το 1985 όταν ένα δελφίνι των 6 ποδιών και μια φαλαινέζικη φάλαινα δολοφόνος 14 ποδιών ζευγαρώθηκαν και παρήγαγαν έναν απόγονο.

Πριν από αυτό το ζευγάρωμα, δεν θεωρήθηκε δυνατή η αντιστοίχηση των δύο ειδών. Η μητέρα της, Punahele, ήταν ένα δελφίνι του Ατλαντικού, ενώ ο πατέρας της, I'anui, ήταν ψεύτικη φάλαινα δολοφόνος.

Οι ψεύτικες φάλαινες δολοφόνων είναι στην πραγματικότητα μέλη της οικογένειας των δελφινιών και δεν σχετίζονται με φάλαινες δολοφόνων. Τα αρσενικά μπορούν να φτάσουν τα 22 πόδια και να ζυγίσουν έως και δύο τόνους, ενώ τα θηλυκά είναι μικρότερα και φτάνουν τα 16 μέτρα.

Στις άγριες ψεύτικες φάλαινες δολοφόνων συσχετίζονται συχνά με άλλα είδη δελφινιών, ιδιαίτερα με τα δελφίνια των βοτανητών. Βρίσκονται συχνότερα σε ζεστά ήπια και τροπικά νερά σε όλο τον κόσμο

Το Kekaimalu's και το Calf της

Το Kekaimalu ("από τον προστατευμένο ωκεανό") ήταν το όνομα που δόθηκε σε εκείνους τους αρχικούς απογόνους που είναι τώρα η μητέρα της νέας wholphin. Αυτή ήταν η τρίτη εγκυμοσύνη για το Kekaimalu. Και οι δύο προγενέστεροι απόγονοι πέθαναν μια φορά στη βρεφική ηλικία, ο άλλος στην ηλικία των εννέα.

Το νέο μωρό, που ονομάζεται Kawili Kai είναι 3/4 δελφίνι και 1/4 ψεύτικη φάλαινα δολοφόνος.

Το εκπαιδευτικό και κτηνιατρικό προσωπικό του πάρκου πέρασε πολλές ώρες πάνω από τους πρώτους τέσσερις μήνες του μωρού, συλλέγοντας δεδομένα και εξασφαλίζοντας ότι η μητέρα και το μοσχαράκι έλαβαν την καλύτερη δυνατή φροντίδα προτού ανακοινώσουν δημόσια τη γέννησή τους και την ανάπτυξή τους.

Πολύ ενεργητικός και ζωντανός, το wholphin του μωρού αλληλεπίδρασε καλά με τη μητέρα και τους εκπαιδευτές της.

Η αρχική αλληλεπίδραση με το μόσχο ήταν μέρος του Sea Life Park από το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Dolphin Discovery, για να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ μόσχου, μητέρας και εκπαιδευτών, καθώς και έγκαιρη προετοιμασία για εθελοντικές ιατρικές συμπεριφορές.

Χαρακτηριστικά ενός Wholphin

Το μωρό wholphin εμφανίζει αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που κληρονόμησε από την υβριδική γενεά του. Ο χρωματισμός είναι ένα τέλειο μείγμα μεταξύ του ανοικτού γκρι του δελφινιού bottlenose και του μαύρου της ψεύτικης φάλαινας δολοφόνος.

Για τους πρώτους μήνες, ο μόσχος στηριζόταν πλήρως στο γάλα της μητέρας του. Έχει θηλάσει διαλείπουσα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, με όλους τους νοσηλευτές να γίνονται υποβρύχιοι.

Η νοσηλευτική συνέχισε περίπου εννέα μήνες πριν αρχίσει η δειγματοληψία των τροφίμων της μητέρας της. Μόνο μήνες μετά τη γέννηση, ήταν το μέγεθος ενός δελφινιού bottlenose ενός έτους. Σε λίγο πάνω από μία ηλικία ηλικίας, ο μόσχος απογαλακτίστηκε εντελώς.

Σχόλια του Γενικού Διευθυντή του Sea Life Park

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη γέννηση του μωρού wholphin", δήλωσε ο Δρ Renato Lenzi, γενικός διευθυντής του Sea Life Park από το Dolphin Discovery. «Η μητέρα και ο μόσχος το κάνουν πολύ καλά και τους παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη φροντίδα γι 'αυτούς. Κατά τις πρώτες 100 ημέρες της ζωής αυτού του μοσχαριού είχαμε επενδύσει πάνω από 2.400 ώρες εκπαιδευτών και κτηνιατρικών χρόνων για να εξασφαλίσουμε καλύτερη φροντίδα για τη μαμά και το μωρό wholphin. "

"Από επιστημονική άποψη, είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την ανατομική και συμπεριφοριστική εξέλιξη αυτού του μωρού και πόσο κληρονόμησε από τα δύο διαφορετικά είδη που μεταφέρει στα γονίδια της", δήλωσε ο Δρ Λένζι. "Ως το μοναδικό ζωντανό προϊόν μιας wholphin, μας δίνεται μια ιδιαίτερη και μοναδική επιστημονική και εκπαιδευτική ευκαιρία."

Σχετικά με το Sea Life Park

Το Sea Life Park από το Dolphin Discovery βρίσκεται στο νησί της Χαβάης του Oahu. Το παγκοσμίως διάσημο θαλάσσιο αξιοθέατο προσφέρει ποικίλες εκδηλώσεις, εκθέματα και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε (808) 259-7933. Ή για μια προεπισκόπηση του πάρκου, επισκεφθείτε το www.sealifeparkhawaii.com.