Η θέα από τη σάρκα

Το Λονδίνο αξίζει να δει από πάνω. Πρόκειται για μια αρχιτεκτονικά διαφορετική πόλη που έχει εξελιχθεί σε χιλιάδες χρόνια. Η θέα από το Shard είναι η προσέλκυση του επισκέπτη στο εσωτερικό του The Shard, ένα κτίριο ορόσημο στον ορίζοντα του Λονδίνου.

Το Shard είναι η πρώτη κατακόρυφη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου και ύψος 1.016ft (310m). Το πανύψηλο κτίριο περιλαμβάνει γραφεία, διεθνή εστιατόρια, αποκλειστικές κατοικίες και το πολυτελές ξενοδοχείο Shangri-La πέντε αστέρων, καθώς και το The View From The Shard για δημόσια πρόσβαση.

Το άνοιγμα του Φεβρουαρίου 2013, η θέα από το Shard είναι το υψηλότερο σημείο από οποιοδήποτε κτίριο στη Δυτική Ευρώπη. Είναι επίσης, είπε, σχεδόν διπλάσιο από οποιοδήποτε άλλο σημείο προβολής στο Λονδίνο. Σε μια καθαρή μέρα μπορείτε να δείτε μέχρι και 40 μίλια (64 χιλιόμετρα) μακριά! (Παρεμπιπτόντως, αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει χαμηλή ορατότητα την ημέρα που επισκέπτεστε, είστε ευπρόσδεκτοι να κάνετε rebook. Απλά μιλήστε στο γραφείο εισιτηρίων την ημέρα.)

Τοποθεσία
Το Shard βρίσκεται στην άκρη του σταθμού του Λονδίνου και αποτελεί τον καταλύτη για την αναγέννηση στην περιοχή, γνωστή ως Quarter Bridge του Λονδίνου. Βρίσκεται κεντρικά ανάμεσα στο West End, το Westminster, τη Νότια όχθη, την πόλη και το Canary Wharf, που σημαίνει ότι πρέπει να έχει τις καλύτερες ευκαιρίες προβολής στο Λονδίνο.

Η επίσκεψή σου
Από την είσοδο ανεβαίνετε στα σκαλοπάτια στο γραφείο εισιτηρίων και γραφείων εισιτηρίων έτοιμοι να περάσουν από ελέγχους ασφαλείας σε καθορισμένο χρόνο, ώστε να μην υπάρχει υπερπληθυσμός ή παρατεταμένες γραμμές για να περιμένετε.

Κοιτάξτε για τις πνευματικές εικόνες στους τοίχους που διαθέτουν διάσημοι Λονδρέζοι.

Από εδώ, υπάρχουν δύο ανελκυστήρες για να προσελκύσουν τους επισκέπτες μέχρι το επίπεδο 33. Οι ανελκυστήρες ταξιδεύουν στα 6 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, οπότε αυτό διαρκεί μόνο 30 δευτερόλεπτα. Μέσα στον ανελκυστήρα υπάρχουν οθόνες στην οροφή και καθρέφτες, καθώς και μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Ναι, είναι γρήγορο, αλλά δεν αισθάνεται ενόχληση και η στάση είναι ομαλή, ώστε το στομάχι σας να είναι επίσης πολύ καλό.

Δεν υπάρχει πλατφόρμα προβολής σε αυτό το επίπεδο. Απλά πρέπει να αλλάξετε σε άλλο ανελκυστήρα. Αλλά για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα υπάρχει ένας γκράφιτι χάρτης του Λονδίνου στο πάτωμα με πολλές ενδείξεις για το trivia του Λονδίνου.

Παίρνετε έναν άλλο ανελκυστήρα από το επίπεδο 33 στο επίπεδο 68 και φτάνετε στο 'Cloudscape'. Αυτό το επίπεδο, νομίζω, είναι μόνο για να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε το υψηλό ύψος ώστε να μην βγαίνετε από τον ανελκυστήρα και να δείτε τις προβολές αμέσως. Οι τοίχοι έχουν αδιαφανές φιλμ που τους καλύπτει εξηγώντας τους τύπους σύννεφων για να τους βοηθήσετε να τα αναγνωρίσετε.

Από εδώ, περπατήστε στο επίπεδο 69 και έχετε φτάσει αυτό που θα είναι ο πιο δημοφιλής όροφος του κτιρίου. Οι απόψεις είναι εντυπωσιακές ακόμη και σε μια ημέρα χαμηλής ορατότητας.

Υπάρχουν 12 λέξεις 'Tell: scopes' που σας βοηθούν να εντοπίσετε τα ορόσημα. Αυτά μπορούν να μετακινηθούν ως τηλεσκόπιο για να κοιτάξουν πιο κοντά στην προβολή και τα ονόματα 200 ορόσημων εμφανίζονται στην οθόνη αφής. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε επιλογές Ανατολής / Ημέρας / Νύχτας της ίδιας προβολής που υποδεικνύετε στο πεδίο Tell: scope. Βρήκα αυτό πραγματικά χρήσιμο σε μια ημέρα χαμηλής ορατότητας και επίσης πολύ ενθαρρυντικό να γνωρίζω ποια θα ήταν η θέα το βράδυ.

Μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι το Επίπεδο 72 για την πλατφόρμα προβολής εν μέρει σε εξωτερικούς χώρους.

Οι απόψεις μπορεί να μην είναι τόσο καλές, αλλά αρχίζετε πραγματικά να αισθάνεστε ότι είστε πραγματικά υψηλοί, καθώς μπορείτε να νιώσετε τον άνεμο (και τη βροχή) και να αισθανθείτε σαν να είστε μέσα στα σύννεφα.

Η Boutique Shard's Sky είναι το υψηλότερο κατάστημα στο Λονδίνο και βρίσκεται στο επίπεδο 68.

Πληροφορίες επισκεπτών
Η είσοδος είναι στην οδό Joiner Street, London SE1.
Κοντινότερος σταθμός: Λονδίνο Bridge.

Χρησιμοποιήστε το Planner Journey για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εισιτήρια: Τα εισιτήρια πρέπει να έχουν προκαταχωριστεί, καθώς οι αριθμοί διοικούνται για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλήθος ή ουρά. Τα πιστοποιητικά δώρων είναι διαθέσιμα για να επιτρέπουν στον παραλήπτη να επιλέξει πότε θα ήθελε να επισκεφθεί.

Box office τηλ .: +44 (0) 844 499 7111.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για The View From The Shard μέσω του Viator.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 10πμ έως τις 10μμ (όχι την Ημέρα των Χριστουγέννων).

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.theviewfromtheshard.com

Μάθετε περισσότερα για τα πιο ψηλά αξιοθέατα στο Λονδίνο .