Ακρωτήριο Reinga: Το βόρειο άκρο της Νέας Ζηλανδίας

Κανένα ταξίδι στο Northland, την πιο βόρεια περιοχή της Νέας Ζηλανδίας, θα ήταν πλήρης χωρίς μια επίσκεψη στο Cape Reinga. Ως το βορειότερο σημείο στην ηπειρωτική Νέα Ζηλανδία, είναι γεμάτη με την παράδοση των μαορίων και έχει πραγματικά εκπληκτικό τοπίο.

Σχετικά με το Cape Reinga: Τοποθεσία και Γεωγραφία

Το Cape Reinga είναι το βορειότερα προσβάσιμο σημείο του βόρειου νησιού , αν και στην πραγματικότητα το Βόρειο Ακρωτήριο (30 χιλιόμετρα ή 18 μίλια ανατολικά) είναι ελαφρώς πιο βόρεια.

Έχει μεγάλη σημασία για τους λαούς Μαορί και, παρά την απομακρυσμένη του θέση, είναι μια πολύ δημοφιλής τουριστική στάση.

Τοποθεσία και πώς να φτάσετε στο Cape Reinga

Το Cape Reinga απέχει μόλις 100 χιλιόμετρα βόρεια της Kaitaia και υπάρχουν δύο διαδρομές για να φτάσετε εκεί. Ο κύριος αυτοκινητόδρομος πηγαίνει όλος ο τρόπος. Η εναλλακτική διαδρομή είναι μάλλον εξωτική - είναι κατά μήκος της άμμου της παραλίας Ninety Mile, η οποία είναι προσβάσιμη σε οχήματα μεταξύ Waipapakauri και Te Toki Stream. Αυτό ονομάζεται επίσημος αυτοκινητόδρομος, παρόλο που απαιτείται μεγάλη προσοχή και δεν επιτρέπεται η ενοικίαση οχημάτων.

Πολλοί επισκέπτες κάνουν μια ημερήσια εκδρομή στο Cape Reinga από το Bay of Islands ή Kaitaia, καθώς δεν υπάρχουν καταλύματα και άλλες εγκαταστάσεις στο ίδιο το Cape και πολύ περιορισμένο από βόρεια της Kaitaia. Υπάρχουν επίσης καθημερινές περιηγήσεις με λεωφορείο από το Bay of Islands και το Kaitaia που ταξιδεύουν επίσης κατά μήκος της παραλίας Ninety Mile.

Το 2010, τα τελευταία 19 χιλιόμετρα του δρόμου προς το ακρωτήριο Reinga σφραγίστηκαν, καθιστώντας όλο το ταξίδι πολύ πιο ευχάριστο.

Τι να δείτε και να κάνετε

Η προσέγγιση στο Cape Reinga προσφέρει ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με τεράστιους αμμόλοφους και παραλίες ορατές και στις δύο πλευρές του δρόμου. Η περιοχή γύρω από το Ακρωτήριο περιέχει αρκετά μοναδική χλωρίδα και πανίδα, πολλά από τα οποία δεν βρίσκονται πουθενά στη Νέα Ζηλανδία. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια και μονοπάτια πεζοπορίας και το κάμπινγκ είναι δημοφιλές στην περιοχή, ειδικά στο Spirits Bay και Tapotupotu Bay.

Εάν θέλετε να κολυμπήσετε, ο κόλπος Tapotupotu είναι απλά μια μικρή παράκαμψη από τον κεντρικό δρόμο. Αυτή η μικρή παραλία είναι ένας από τους ωραιότερους όρμους στο βορειότερο σημείο.

Στο ίδιο το Cape Reinga ένας φάρος, που χτίστηκε το 1941 και είναι πλήρως αυτοματοποιημένος από το 1987, είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα και ένα γνωστό ορόσημο της Νέας Ζηλανδίας. Από τον φάρο, υπάρχει μια μαγευτική θέα της συνάντησης των δύο ωκεανών, της Θάσσας του Τάσμαν και του Ειρηνικού Ωκεανού. Η στροβιλισμένη σερφ όπου τα ρεύματα από τις δύο συγκρούσεις είναι ορατά. Σε μια ωραία μέρα, ο όμιλος Poor Knights Island μπορεί επίσης να δει περίπου 55 χιλιόμετρα (34 μίλια) στα βόρεια.

Η περιοχή γύρω από τον φάρο έχει υποστεί σημαντική ανακαίνιση πολύ πρόσφατα και τώρα υπάρχουν εξαιρετικά μονοπάτια πεζοπορίας από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων μέχρι το σημείο επιτήρησης του φωτός. Στα σημεία που υπάρχουν στο διάδρομο υπάρχουν πολλές ενημερωτικές πινακίδες που εξηγούν πολλές από τις φυσικές και πολιτιστικές πτυχές της περιοχής.

Ιστορία και σημασία της Μαορί

Ένα εναλλακτικό όνομα Maori για το Cape Reinga είναι το Te Rerenga Wairua, το οποίο σημαίνει "το άλμα από τα πνεύματα" και το ίδιο το Reinga μεταφράζεται ως "Underworld". Σύμφωνα με τη μυθολογία των Μαορίων, αυτός είναι ο τόπος όπου τα πνεύματα των νεκρών εγκαταλείπουν την Aotearoa (Νέα Ζηλανδία) και ταξιδεύουν πίσω στην πατρίδα τους Hawaiki.

Το πνεύμα αφήνει να πεταχτεί στη θάλασσα από ένα σαφώς ορατό δέντρο που φτάνει στο οροπέδιο κάτω από τον φάρο και χρονολογείται από το ότι είναι πάνω από 800 χρονών.

Κλίμα και Πότε να επισκεφθείτε

Σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος, το κλίμα είναι ήπιο ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η βροχή. οι πιο ξηροί μήνες είναι ο Οκτώβριος έως τον Μάρτιο, αλλά από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορούν να παρατηρηθούν μερικά υψηλά επίπεδα βροχοπτώσεων

Καθώς πλησιάζετε στο Cape Reinga, θα σας εντυπωσιάσει το θαυμαστό και σχεδόν αιθέριο τοπίο και ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο και πολύ ιδιαίτερο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας.