Αυτό το αεροδρόμιο Midwest κέρδισε ένα κορυφαίο βραβείο βιομηχανίας για την ποιότητα των υπηρεσιών

Οι νικητές είναι ...

Οι αερολιμένες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν τις προσπάθειες αναβάθμισης των εγκαταστάσεών τους για να εξασφαλίσουν την καλύτερη εμπειρία των επιβατών. Και η Διεθνής Αερολιμένας του Συμβουλίου των Αεροδρομίων (ACI), η επαγγελματική ένωση του κλάδου, ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων για το 2015 Airport Quality Service (ASQ).

Ο Διεθνής Αερολιμένας της Ιντιανάπολης κέρδισε στην περιοχή Best By Region στις εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν την κατηγορία των επιβατών πέραν των δύο εκατομμυρίων επιβατών για πέμπτη φορά σε έξι χρόνια.

Ο τερματικός σταθμός, ένας από τους πρώτους που κατασκευάστηκε μετά τις 9/11 και άνοιξε το 2008, διαθέτει ένα φωτεινό αίθριο, ένα πρόγραμμα εθελοντών πρεσβευτών για την εξυπηρέτηση ταξιδιωτών και το Civic Plaza, μια περιοχή προ της ασφάλειας που προσφέρει ένα συνδυασμό τοπικών και εθνικών λιανικής πώλησης και παραχωρήσεων τροφίμων / ποτών.

Ο αερολιμένας έχει επίσης εισαχθεί στο Roll of Excellence του Γενικού Διευθυντή του ACI, ένα από τα λίγα αεροδρόμια των ΗΠΑ που επιλέχθηκαν για την τιμή. Οι αναγνώστες Condé Nast Traveler ονόμασαν την Indianapolis International το καλύτερο αεροδρόμιο της Αμερικής το 2014 και το 2015 και ήταν ο πρώτος στην Αμερική που κέρδισε την πιστοποίηση LEED για μια ολόκληρη τερματική πανεπιστημιούπολη. Εξυπηρετεί περισσότερους από επτά εκατομμύρια ταξιδιώτες για επιχειρήσεις και αναψυχή ανά έτος και καταλαμβάνει κατά μέσον όρο 140 καθημερινές πτήσεις, εποχικά και όλο τον χρόνο, σε 44 μη-στάσιμους προορισμούς.

Υπήρξε αρκετά λογική για τους άλλους νικητές, με γραβάτα αποτελέσματα για Dallas Love Field, Grand Rapids, Τζάκσονβιλ, Οτάβα και Τάμπα δεμένα για δεύτερη? και το Όστιν-Μπέργκστρομ, το μετρό του Ντητρόιτ, το Σακραμέντο. Σαν Αντόνιο; Το Toronto Billy Bishop δέθηκε για τρίτο.

Άλλοι νικητές, ανά περιοχή

Αφρική

Πρώτη θέση: Μαυρίκιος

Δεύτερη θέση (ισοπαλία): Κέιπ Τάουν. Durban

Τρίτη θέση: Γιοχάνεσμπουργκ

Ασίας-Ειρηνικού

Πρώτη θέση (ισοπαλία): Σεούλ Ίνσεσον. Σιγκαπούρη

Δεύτερη θέση (ισοπαλία): Πεκίνο. Μουμπάι; Νέο Δελχί; Sanya Phoenix; Shanghai Pudong

Τρίτη θέση (ισοπαλία): Guangzhou Baiyun ; Ταϊγιάν Ταϊβάν? Tianjin Binhai

Ευρώπη

Πρώτη θέση (ισοπαλία): Μόσχα Sheremetyevo? Pulkovo; Σότσι

Δεύτερη θέση (ισοπαλία): Δουβλίνο. Μάλτα; Πράγα; Ζυρίχη

Τρίτη θέση (ισοπαλία): Κοπεγχάγη . Keflavik ; Λονδίνο Χίθροου ; Πόρτο ; Βιέννη

μέση Ανατολή

Πρώτη θέση: Αμμάν

Δεύτερη θέση (ισοπαλία): Αμπού Ντάμπι. Ντόχα

Τρίτη θέση (ισοπαλία): Dammam ; Ντουμπάι ; Τελ Αβίβ

Λατινική Αμερική-Καραϊβική

Πρώτη θέση: Γκουαγιακίλ

Δεύτερη θέση: Κίτο

Τρίτη θέση: Punta Cana

Και καθώς το πρόγραμμα έχει αυξηθεί, η ACI πρόσθεσε μια νέα κατηγορία - Best Airport by Size και Region - μαζί με την προσθήκη δεσμών σε υπάρχουσες κατηγορίες. Οι αλλαγές επιτρέπουν μεγαλύτερη αναγνώριση των μικρών και μεγάλων αερολιμένων σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα ASQ είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα συγκριτικής αξιολόγησης που μετρά την ικανοποίηση των επιβατών καθώς ταξιδεύουν μέσω ενός αεροδρομίου. Οι αναχωρούντες επιβάτες λαμβάνουν ερωτηματολόγια ενώ βρίσκονται στην πύλη, όπου καλούνται να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σε 34 περιοχές εξυπηρέτησης σε οκτώ μεγάλες κατηγορίες, όπως πρόσβαση, check-in, ασφάλεια, εγκαταστάσεις αεροδρομίων, φαγητό και ποτά και λιανικό εμπόριο.

Οι απαντήσεις λαμβάνονται από υπαλλήλους πεδίου και στη συνέχεια παραδίδονται στην ομάδα ASQ της ASI. Η ομάδα αυτή αναλύει τους αριθμούς και δημιουργεί αναφορές που αποστέλλονται σε περισσότερα από 300 συμμετέχοντα αεροδρόμια και όλες οι αναφορές μπορούν να προβληθούν σε απόρρητο επίπεδο.