Επισκεφθείτε το Μπιτς του Πίτσμπουργκ κατά τη διάρκεια των διακοπών

Το αντίγραφο του Βατικανού είναι μόνο του είδους του

Κάθε περίοδος διακοπών, το Pittsburgh Creche απολαμβάνει τους επισκέπτες στο κέντρο του Pittsburgh. Αυτή η σκηνή για τη γέννηση μεγαλύτερη από τη ζωή είναι το μόνο εξουσιοδοτημένο αντίγραφο του κοστουμιού Χριστουγέννων του Βατικανού, το οποίο εκτίθεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Πώς έφτασε το Creche στο Πίτσμπουργκ

Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στη Ρώμη το 1993, ο Louis D. Astorino, πρόεδρος της αρχιτεκτονικής εταιρείας LD Astorino του Πίτσμπουργκ , είδε για πρώτη φορά τη Βατικανό και κινήθηκε από την ομορφιά της.

Οραματίζοντας μια παρόμοια επίδειξη στην πατρίδα του στο Πίτσμπουργκ, ο Αστορίνο εργάστηκε για να πάρει την έγκριση των αξιωματούχων του Βατικανού. Μόλις εξασφάλισε τα πραγματικά σχέδια για την κρεβατοκάμαρα, ανέθεσε στο γλύπτη Pietro Simonelli να επαναδημιουργήσει τα στοιχεία για την έκδοση του Pittsburgh για τη διάσημη σκηνή της γέννησης. Το Pittsburgh Creche άνοιξε για πρώτη φορά το κοινό τον Δεκέμβριο του 1999 στη μόνιμη του θέση στο κέντρο της πόλης.

Τι θα δείτε

Κάθε χρόνο, εμφανίζονται συνολικά 20 αριθμοί μεγέθους ζωής, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών τριών βοσκών, μιας γυναίκας και ενός παιδιού, ενός κοριτσιού υπηρέτριας και τριών αγγέλων, μαζί με διάφορα ζώα, όπως μια καμήλα, ένα γάιδαρο, ένα βόδι , μια αγελάδα, ένα κριάρι και μια κατσίκα. Τα τελευταία χρόνια ένας άγγελος προστέθηκε από τον γλύπτη για να κρεμάσει πάνω από το παχνί, και τα ζώα στην καραβίδα ενώθηκαν με μια αγελάδα πλήρους μεγέθους. Χτισμένο από τα αρχικά σχέδια του αρχιτέκτονα Βατικανού Umberto Mezzana, ο σταθερός είναι 64 μέτρα πλάτος, 42 πόδια ψηλός και 36 πόδια βάθος και ζυγίζει περίπου 66.000 λίβρες.

Οι φιγούρες στην κρεβατοκάμαρα χτίστηκαν από την πρώτη κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων. Στη συνέχεια τα χέρια, τα πόδια και τα πρόσωπα διαμορφώθηκαν από πηλό και καλύφθηκαν με χαρτί-μασέ. Τα ρούχα των αριθμών σχεδιάστηκαν και ραμίσθηκαν από θρησκευτικές γυναίκες του Πίτσμπουργκ σύμφωνα με την παράδοση του Βατικανού.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το Pittsburgh Creche είναι ανοικτό στο κοινό 24 ώρες την ημέρα στο US Steel Plaza στο κέντρο του Pittsburgh.

Ανοίγει κάθε χρόνο στο Light Up Night του Πίτσμπουργκ, το οποίο το 2017 είναι στις 17 Νοεμβρίου και παραμένει ανοιχτό μέχρι κάθε χρόνο έως τα Epiphany στις 6 Ιανουαρίου. Περισσότερα από το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών βλέπουν τη σκηνή της γέννησης κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών . Οι ντόπιοι μουσικοί και χορωδίες εκτελούν συχνά εμπνευσμένη Χριστουγεννιάτικη μουσική για τους επισκέπτες. Ο στόχος αυτού του κοινοτικού σχεδίου είναι να διατηρήσει την αληθινή έννοια των Χριστουγέννων, καθώς και να εμπνεύσει όσους επισκέπτονται τη σκηνή της γέννησης για να βοηθήσουν άλλους, λέει η Καθολική Επισκοπή του Πίτσμπουργκ.