Κρατήσεις ξενοδοχείων με χρεωστική κάρτα

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, το πρώτο πράγμα που κάνετε συχνά αφού κλείσετε μια πτήση ή σχεδιάζοντας το δρομολόγιο οδικής διαδρομής σας ελέγχει ξενοδοχεία για τον προορισμό σας ή στο δρόμο. Για να κρατήσετε την κράτησή σας, θα σας ζητηθεί αριθμός πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Αν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο την πιστωτική σας κάρτα, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την χρεωστική σας κάρτα. Ωστόσο, δεδομένου ότι η κράτηση ενός ξενοδοχείου σε μια χρεωστική κάρτα θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο πρόβλημα ταξιδιού, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις παγίδες μιας χρεωμένης κάρτας.

Αν δεν έχετε πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε υψηλό υπόλοιπο στον λογαριασμό σας για να καλύψετε τις χρεωστικές κάρτες όταν ταξιδεύετε. Μπορείτε επίσης να έχετε δύο λογαριασμούς ελέγχου και να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο για πράγματα όπως χρεωστικές κάρτες που κατέχονται από ξενοδοχεία και άλλα έξοδα που σχετίζονται με ταξίδια.

Φυσικά, μπορείτε να πληρώσετε τον λογαριασμό του ξενοδοχείου με πιστωτική κάρτα ή μετρητά, αν δεν θέλετε να το πληρώσετε πραγματικά με τη χρεωστική κάρτα, όταν έρθει η ώρα να το κάνετε check out. Αν όμως υπάρχει χρεωστική κάρτα, δεν θα απελευθερωθεί αμέσως, αφού θα παραμείνει ως είδος ασφάλισης για το ξενοδοχείο μέχρι να βγείτε από το δωμάτιό σας.

Το ξενοδοχείο κρατάει στον λογαριασμό σας

Κατά την κράτηση με χρεωστική κάρτα, το ξενοδοχείο ή το θέρετρο πιθανόν να θέσει υπό κράτηση στο λογαριασμό σας ένα σταθερό ποσό δολαρίου για την κάλυψη του ενδεχόμενου υπολοίπου της διαμονής σας. Η τιμή δωματίου και οι φόροι ανά διανυκτέρευση για κάθε νύχτα της διαμονής σας, μαζί με εκτιμώμενες παρεκκλίσεις, όπως γεύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, τέλη WiFi, στάθμευση με λεωφορείο και μίνι μπαρ, χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της κράτησης.

Η αναμονή θα είναι πολύ περισσότερο από ό, τι αναμένετε να ξοδέψετε, αλλά προστατεύει το ξενοδοχείο από άτομα που ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά την πλήρη τιμή του δωματίου τους. Τέτοιες χρεώσεις μπορούν να παραμείνουν στο λογαριασμό σας για αρκετές ημέρες (έως και αρκετές εβδομάδες) μετά την αναχώρησή σας, ακόμα και μετά την καταβολή του λογαριασμού του ξενοδοχείου.

Η κράτηση χρεωστικών καρτών του ξενοδοχείου θα καταργηθεί μετά την επεξεργασία της πληρωμής για τη διαμονή σας.

Δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους έως ότου καταργηθεί η κλήση, οπότε φροντίστε να συμπεριλάβετε τις αναμενόμενες χρεώσεις κράτησης εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια χρεωστική κάρτα για να κάνετε κράτηση στο δωμάτιό σας.

Παγίδες κρατήσεων σε χρεωστικές κάρτες

Είναι συνήθως πιο ασφαλές για εσάς να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα αντί για μια χρεωστική κάρτα κατά τον έλεγχο σε ένα ξενοδοχείο ή ένα θέρετρο, εκτός εάν έχετε υψηλό υπόλοιπο στο λογαριασμό ελέγχου. Εάν δεν έχετε υψηλή ισορροπία, η αναμονή θα μπορούσε να μεταφέρει το λογαριασμό σας σε αρνητικό έδαφος, παρόλο που δεν έχετε ξοδέψει αυτά τα χρήματα. Εάν συμβεί αυτό, η χρεωστική σας κάρτα θα μπορούσε να απορριφθεί κατά την αγορά.

Εάν έχετε προστασία υπερανάληψης, θα μπορείτε να πραγματοποιείτε αγορές με τη χρεωστική σας κάρτα, αλλά θα μπορούσατε να χρεώσετε υψηλά τέλη υπερανάληψης για αγορές που πιστεύατε ότι είχατε χρήματα στο λογαριασμό σας για κάλυψη.

Από την άλλη πλευρά, αν το ξενοδοχείο κατέχει είναι σε πιστωτική κάρτα, δεν είναι πρόβλημα αν δεν είστε ενάντια στο πιστωτικό σας όριο. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα δεν θα ξέρεις ότι είναι εκεί.