Θέατρο Μαριονέτας του Μπέρκ Μπέικερ

Κλασικό Θέατρο Κουκλοθέατρου στο Λος Άντζελες

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στο LA που μπορούν να απολαύσουν ενήλικες και μεγάλα παιδιά, αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεθούν δραστηριότητες για να διατηρηθεί η διασκέδαση του pre-K. Το θέατρο Bob Baker Marionette είναι ακριβώς το πράγμα για να εισάγετε τα μικρά παιδιά που δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι τα κινούμενα σχέδια και οι άλλοι κινούμενοι χαρακτήρες δεν είναι πραγματικοί. Ενήλικες και μεγάλα παιδιά που εκτιμούν την τέχνη της κουκλοθέατρου και η απλότητα αυτής της ρετρό μορφής ψυχαγωγίας θα γοητεύσουν επίσης.

Ένα ιστορικό-πολιτιστικό ορόσημα στο Λος Άντζελες, που βρίσκεται στην Silver Lake, κοντά στο Downtown LA , το θέατρο Bob Baker Marionette είναι ένα από τα παλαιότερα θέατρα των παιδιών στη χώρα και λειτουργεί συνεχώς από το 1963. Ο μάγισσας μαριονέτας Bob Bober κατασκευάζει τις σηματοδοτικές μαριονέτες του από τη δεκαετία του 1930 , όχι μόνο για αυτόν τον τόπο, αλλά και για περισσότερες από 100 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Αυτός και η ομάδα του έχουν επίσης χειροτεχνία μαριονέτες για τη Disney από τη δεκαετία του '70 και συνεχίζουν να δημιουργούν αυτά και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα στο εργαστήριό τους.

Κάνουν διάφορες εκπομπές κατά τη διάρκεια του έτους και κάθε άλλο χρόνο εναλλάσσονται μεταξύ μιας έκδοσης μαριονέτας του The Nutcracker και του Bob Baker Holiday Spectacular την εποχή των Χριστουγέννων.

Πολλοί Angelenos που επισκέφτηκαν το θέατρο Marionette του Bob Baker ως παιδιά φέρνουν τώρα τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Οι εμφανίσεις είναι επίσης δημοφιλείς με τις προσχολικές και τις σχολικές ομάδες (γι 'αυτό φροντίστε να πραγματοποιήσετε μια κράτηση, όπως δείχνουν να ξεπουλήσουν).

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάθονται σε πτυσσόμενες καρέκλες γύρω από το δωμάτιο ή στο δάπεδο με μοκέτα. Το πάτωμα παρέχει τη δυνατότητα να βλέπεις και να αλληλεπιδράτε με τις μαριονέτες στο επίπεδο των ματιών και να προσαρμόζετε πιο εύκολα τους κουκλοπαίκτες που τους ελέγχουν, οι οποίοι είναι σε πλήρη εικόνα.

Ενώ τα παιδιά και οι γονείς έχουν οδηγίες να μην αγγίζουν τις μαριονέτες, οι μαριονέτες δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς και είναι ελεύθεροι να σας χτυπήσουν στον ώμο ή να κάθονται στην αγκαλιά σας αν βρίσκεστε βολικά στην άκρη του χώρου επιδόσεων.

Οι παραγωγές είναι ένα είδος εμφάνισης ποικιλιών που συνήθως δεν έχει γραμμή ιστορίας. Κάθε παράσταση χρησιμοποιεί μεταξύ 100 και 125 από τα πάνω από 3000 μαριονέτες της συλλογής. Οι χαρακτήρες χορεύουν για να δουν μελωδίες, παιδικά τραγούδια και κλασικούς ποπ με αριθμούς, ανάλογα με το θέμα.

Παρακολούθησα μία από τις ωριαίες παραστάσεις διακοπών με την αδελφή μου Carol, τον 4χρονο γιο της Declan και τη φίλη μου Lisa. Κάθισαμε στο πάτωμα στην άκρη του χαλιού με μια ομάδα ημερήσιας φροντίδας ηλικίας από περίπου 6 μηνών έως 8 ετών.

Ο Declan και οι άλλοι παρευρισκόμενοι ήταν ενθουσιασμένοι με τους περιβόητους χαρακτήρες και ακόμη και τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα παιδιά κατάφεραν να σταματήσουν τη δυσπιστία τους και να εκτιμήσουν τη μαγεία των χορευτικών αστεριών, των παγοδρόμων και του Rudolph the Red-Nosed Τάρανδος.

Η Lisa εκτίμησε την τέχνη των μαριονέτρων, διατηρώντας παράλληλα μια μακρόχρονη δυσφορία με τους που έμειναν από πάρα πολλές μαριονέτες ψευτο-ταινιών τρόμου.

Μετά την επίδειξη, οι επισκέπτες αντιμετωπίζονται με παλιομοδίτικα φλιτζάνια παγωτού με ξύλινο κουτάλι σε μια αίθουσα υποδοχής, με καφέ επίσης για ενήλικες. Χειροποίητες μαριονέτες και μαριονέτες είναι διαθέσιμες για αγορά. Το κέικ μπορεί να κανονιστεί για πάρτι γενεθλίων στο Θέατρο.

Η μαριονέτα περιήγησης του Bob Baker δείχνει επίσης να εμφανίζεται σε εκθέσεις και φεστιβάλ γύρω από τη νότια Καλιφόρνια και αλλού.

Ελέγξτε την ιστοσελίδα τους για συγκεκριμένες οδηγίες οδήγησης. Παρόλο που η διεύθυνση είναι η 1η οδός, η τοποθεσία βρίσκεται κάτω από την οδό Beverly Blvd / 1st Street Bridge. Η είσοδος στάθμευσης βρίσκεται έξω από τη λεωφόρο Glendale.

Όπως πολλές οργανώσεις τέχνης, το θέατρο Bob Baker Marionette Theatre προσπαθεί να παραμείνει ανοιχτό, οπότε αν μπορείτε να πληρώσετε την πλήρη τιμή για τα εισιτήρια, θα το εκτιμήσουν σίγουρα αν τα υποστηρίξετε με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, αν είστε συνδεδεμένοι και για μετρητά, μπορείτε να ελέγξετε το Goldstar.com για να δείτε αν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια.

Θέατρο Μαριονέτας του Μπέρκ Μπέικερ
1345 W 1η Στ
Λος Άντζελες, Καλιφόρνια 90026
213-250-9995
Touring 818-487-0205
www.bobbakermarionettes.com

Δείτε φωτογραφίες του Θεάτρου Μαριονέτας του Bob Baker