Ιός του Δυτικού Νείλου

Οι κάτοικοι της Αριζόνα βρίσκονται σε κίνδυνο του ιού του δυτικού Νείλου

Το κράτος της Αριζόνα διαθέτει ένα πρόγραμμα επιτήρησης που εντοπίζει τα περιστατικά του ιού του Δυτικού Νείλου. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη δραστηριότητα των ιών σε κουνούπια, κοπάδια κοτόπουλου, νεκρά πτηνά, άρρωστα άλογα και ανθρώπους.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει για να αποτραπεί ο ιός του Δυτικού Νείλου. Παρόλο που αρκετοί άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν πεθάνει από τον ιό του Δυτικού Νείλου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανθρώπων στην Αριζόνα, είναι σημαντικό να μην πανικοβληθεί και να θυμηθεί ότι οι αριθμοί είναι σχετικά πολύ μικρόι.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου μπορεί να οδηγήσει σε μια σοβαρή και μερικές φορές θανατηφόρα ασθένεια γνωστή ως εγκεφαλίτιδα του Δυτικού Νείλου (μια φλεγμονή του εγκεφάλου). Ο κίνδυνος σοβαρής νόσου είναι υψηλότερος για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω. Γενικά, είναι πολύ πιθανότερο να σκοτωθεί κάποιος από κεραυνούς ή από έναν μεθυσμένο οδηγό παρά από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ενώ το κράτος αναλαμβάνει έναν ενεργό ρόλο στην προστασία των πολιτών του κράτους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, υπάρχουν ορισμένες ενέργειες κοινής λογικής που μπορούμε να λάβουμε.

Ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εμφάνισης ιών του δυτικού Νείλου

Αν πάρω τον ιό του Δυτικού Νείλου Πώς θα το ξέρω;

Τι πρέπει να κάνω αν νομίζω ότι έχω ιό του Δυτικού Νείλου;

Κάτι άλλο πρέπει να ξέρετε για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νείλου δεν μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων ή μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Διαδίδεται από τα κουνούπια που τρέφονται με μολυσμένα πτηνά. Τα μολυσμένα κουνούπια μπορεί να δαγκώσουν ανθρώπους ή ζώα. Αυτοί οι άνθρωποι ή τα ζώα μπορεί ή δεν μπορούν να συμβάλλουν στον ιό του Δυτικού Νείλου ως αποτέλεσμα του τσιμπήματος.

Για να δείτε τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν έως τώρα στον ιό του Δυτικού Νείλου και τους θανάτους που σχετίζονται με αυτές τις περιπτώσεις, επισκεφθείτε το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών.

Το Τμήμα Ελέγχου Vector της Maricopa County Environmental Services διερευνά τις καταγγελίες των πολιτών που ασχολούνται με τα κουνούπια, τις μύγες και τα μη-γηγενή τρωκτικά.

Για πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση των νεκρών πτηνών και τον έλεγχο των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή του Phoenix, ή για να αναφέρετε τα νεκρά πτηνά, επικοινωνήστε με το τμήμα υγείας του Maricopa County.