Τα απίστευτα βουνά της Καλαβρίας

Η Καλαβρία, το δάχτυλο της μπότας στη νότια Ιταλία, έχει τέσσερις οροσειρές - το Aspromonte , το Pollino , το Sila και το Serra - με μερικές από τις υψηλότερες κορυφές των βουνών στην Ιταλία. Πλούσια βλάστηση, καθαρά νερά, λίμνες και πανέμορφους καταρράκτες χαρίζουν αυτά τα βουνά, τα οποία είναι ακόμα απολύτως άγρια ​​και αμόλυντα σε πολλές περιοχές. Ο αέρας είναι πιο δροσερός εδώ, φυσικά, έτσι ένα ταξίδι στα βουνά σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα είναι μια μεγάλη ανακούφιση.

Πεζοπορία, πεζοπορία, αναρρίχηση, ιππασία, ψάρεμα και ποδηλασία είναι όλες βιώσιμες δραστηριότητες στα βουνά της Καλαβρίας. Το χειμώνα μπορείτε επίσης να κάνετε σκι αντοχής και κατάβασης. οι κύριες περιοχές σκι βρίσκονται στο Sila Grande.

Δείτε τον χάρτη της Καλαβρίας για την τοποθεσία των εθνικών πάρκων στις τέσσερις οροσειρές.

Aspromonte

Στην άκρη του δάχτυλου της Ιταλίας, τα Aspromonte Mountains είναι το νοτιότερο τμήμα των Απενίνων και προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία, που στέκεται σε μια παραλία και σε μια πλαγιά σκι μέσα στην ίδια ώρα.

Βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, το Εθνικό Πάρκο Aspromonte αποτελείται από θαλάσσια ιζήματα χιλιάδων ετών και διαθέτει αιχμηρά απότομα γρανιτικά βράχια. Οι ψηλότερες κορυφές είναι περίπου 2000 μέτρα (6500 πόδια) και το πάρκο είναι μια γιγαντιαία πυραμίδα με πυκνά τμήματα δέντρων (οξιά, μαύρο πεύκο, καστανιές και λευκή έλατο), σχεδόν τροπική βλάστηση και πολλά ποτάμια.

Η άγρια ​​φύση περιλαμβάνει τον λύκο, το παλάγκο, τη βασιλική κουκουβάγια και τον αετό Bonelli. ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους που δείχνουν την πλούσια κουλτούρα της περιοχής.

Τα βουνά είναι πιθανότατα πιο γνωστά, όμως, ως το σπίτι της «Ndrangheta , της καλαβρίας της Μαφίας. Πίσω όταν η ομάδα απαγάγει τους ανθρώπους για λύτρα, θα έκρυβαν τους φυλακισμένους τους στο Aspromonte . Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή, τα βουνά δεν αποτελούν πλέον ένα τέτοιο καταφύγιο.

Pollino

Η βόρεια σειρά της Καλαβρίας είναι τα βουνά Pollino με την υψηλότερη κορυφή να φτάνει τα 2250 μέτρα (7500 πόδια). Ο Εθνικός Δρυμός Pollino βρίσκεται τόσο στην Καλαβρία όσο και στη γειτονική Βασιλικάτα μεταξύ των Ιονίων και των Τυρρηνικών.

Σε αυτό το πάρκο, θα βρείτε οξιές, σπάνια φυτικά και ζωικά είδη, όπως το πεύκο Loricato και τον βασιλικό αετό, πετρώματα που μοιάζουν με δολομίτη, παγετώδεις αποθέσεις και αμέτρητα συστήματα σπηλαίων. Μέσα στα σύνορα της, το Εθνικό Πάρκο Pollino φιλοξενεί πολλές τοποθεσίες παλαιοντολογίας και αρχαιολογίας, συμπεριλαμβανομένων των σπηλαίων Romito και της κοιλάδας Mercure, καθώς και ιερά, μοναστήρια, κάστρα και ιστορικά κέντρα των αρχικών Αλβανών εποίκων από τον 15ο και τον 16ο αιώνα.

Serre

Πιθανώς τα λιγότερο γνωστά από τα βουνά της Καλαβρίας, η σειρά Serre είναι διάσημη για το γεγονός ότι είναι σπίτι για ένα εντυπωσιακό ποσό των μανιταριών πορτσίνι.

Όμορφα καταπράσινη με οξιά και βελανιδιές, αυτή η περιοχή έχει μια θαυμάσια γαλήνια απόδραση - το μοναστικό συγκρότημα στη Serra San Bruno , που ιδρύθηκε από τον Άγιο Μπρούνο της Κολωνίας το 1090. Το μοναστήρι της Καρτουσίας εξακολουθεί να λειτουργεί και το συγκρότημα προσφέρει αναπαραγωγή των ζωών των μοναχών του μέσα σε ένα κοντινό μουσείο. Ο θρύλος λέει ότι ένας από τους μοναχούς (τώρα αποθανόντες) ήταν βετεράνος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος, ως Αμερικανός αεροπόρος, πέταξε στις αποστολές ατομικής βόμβας στην Ιαπωνία.

Οι χώροι προσφέρουν μια εκπληκτικά ήρεμη ατμόσφαιρα όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Santa Maria del Bosco, τον τάφο του Σαν Μπρούνο και μια μικρή αντανακλαστική λίμνη που χαρακτηρίζει το γονατιστό Άγιο Μπρούνο, σηματοδοτώντας το σημείο όπου βγήκε το νερό μετά την αποκατάσταση των οστών του αγίου έσκαψαν για τοποθέτηση στο αβαείο. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου στο συγκρότημα διαθέτει πολλά νόστιμα, αυθεντικά πιάτα της Καλαβρίας με πορτσίνι και επίσης σπιτικό τυρί ricotta.

Sila Massif

Ο ορεινός οικισμός Sila χωρίζεται σε τρεις ομάδες: την Sila Greca , την Sila Grande και τη Sila Piccola και όπως το σύνθημά του διακηρύσσει με βεβαιότητα ότι η φύση του θα σας καταπλήξει.

Σίλα Γκρέκο

Η Sila Greca είναι το βορειότερο τμήμα και πλέον καλλιεργείται κυρίως αντί για πυκνά δάση. Γύρω από αυτή την περιοχή, θα βρείτε αλβανικά χωριά του 15ου αιώνα, όπως το San Demetrio Corone, τα οποία ξεπήδησαν όταν οι Αλβανοί φεύγουν από την οργή των μουσουλμάνων εισβολέων.

Αν είστε γύρω στα τέλη Μαρτίου, στις αρχές Απριλίου, στα μέσα Ιουλίου ή στα τέλη Σεπτεμβρίου, μπορείτε να δείτε ένα φεστιβάλ που χαρακτηρίζει εξαιρετικά κοστούμια και παραδοσιακό τραγούδι στα Αλβανικά.

Σίλα Γκράντε

Οι υψηλότερες κορυφές σε ολόκληρη την περιοχή βρίσκονται σε αυτό το πυκνό δασώδες μέρος του ορεινού όγκου Sila - Monte Scuro , Monte Curcio και του ψηλότερου Monte Botte Donato , ύψους 1928 μέτρων (6300 πόδια).

Οι κυριότερες χιονοδρομικές πίστες της Καλαβρίας αποκαλούν το σπίτι Sila Grande, αλλά αυτή η σειρά είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για πεζοπορία, πεζοπορία και ιππασία το καλοκαίρι. Τρεις τεχνητές λίμνες που κατασκευάζονται για υδροηλεκτρική ενέργεια κάνουν μια άλλη δημοφιλής δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα.

Βρίσκεται στο Sila Grande αλλά εκτείνεται σε Sila Greca είναι επίσης ένα Εθνικό Πάρκο με πικνίκ, συμπεριλαμβανομένων La Fossiata .

Σίλα Πικόλα

Το Foresta di Gariglione αγκυροβολεί αυτό το πιο πυκνό δάσος της ολόκληρης της Καλαβρίας με την έλαση, την οξιά και τη γιγαντιαία βελανιδιά που ονομάζεται το δάσος. Η νότια άκρη της Sila Piccola φθάνει στο Catanzaro και στην Ιόνια Ακτή. Τώρα ένα εθνικό πάρκο, το Sila Piccola είναι πολύ προστατευμένο και πολύ αραιοκατοικημένο, αλλά δύο αξιοσημείωτες πόλεις στην περιοχή είναι το Belcastro και η ταβέρνα .