Περπατήστε στην ιστορική γέφυρα του Ριάλτο της Βενετίας

Η πρώτη από Μόνο Τέσσερις Γέφυρες για να σπάσει το Μεγάλο Κανάλι

Η τοξωτή γέφυρα του Ριάλτο, ή η Ponte di Rialto, είναι κεντρική στην ιστορία της Βενετίας και είναι πλέον μια από τις πιο γνωστές γέφυρες στη Βενετία και ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Βενετίας .

Αυτή ήταν η πρώτη από τις τέσσερις μόνο γέφυρες που σήμερα καλύπτουν το Μεγάλο Κανάλι:

  1. Ponte dell Accademia, ξαναχτίστηκε το 1985.
  2. Ponte degli Scalzi, που χτίστηκε το 1934.
  3. Η σύγχρονη Ponte della Costituzione, ή η Ponte di Calatrava, χτίστηκε το 2008 και σχεδιάστηκε από τον φημισμένο Ισπανό αρχιτέκτονα Santiago Calatrava.
  1. Και η πέτρινη πέτρινη γέφυρα του Ριάλτο, 500 ετών, που είναι γεμάτη με καταστήματα και από τις δύο πλευρές. Έτσι, η γέφυρα του Ριάλτο του 16ου αιώνα είναι μακράν η παλαιότερη γέφυρα του Μεγάλου Κανάλι και χωρίζει τις περιοχές του Αγίου Μάρκου και του Σαν Πόλο.

Στο εμπορικό κέντρο

Είναι χτισμένο στο Rialto, την πρώτη συνοικία της Βενετίας που πρέπει να αναπτυχθεί. μετά την εγκατάσταση των ανθρώπων εδώ στον 9ο αιώνα, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να γίνει η περιοχή το εμπορικό και οικονομικό κέντρο μιας αναδυόμενης πόλης. Η γέφυρα είναι επίσης μια πύλη στην αγορά του Ριάλτο, ένας πολεμιστής πωλητών στα δυτικά της περιοχής που ξεχειλίζει, τα μπαχαρικά, τα ψάρια και πολλά άλλα, καθώς και την κύρια αγορά τροφίμων της πόλης από τον 11ο αιώνα.

Πριν από την κατασκευή της Γέφυρας του Ριάλτο στα τέλη του 16ου αιώνα, μια σειρά γεφυρών κατέλαβαν αυτή τη φυσική διασταύρωση, τη λεγόμενη «τεμπέλητη κάμψη» της πλωτής οδού και το στενότερο σημείο της. Επειδή αυτή η γέφυρα ήταν το μόνο μέρος για να διασχίσει το Μεγάλο Κανάλι με τα πόδια, ήταν επιτακτική η κατασκευή μιας γέφυρας που θα κρατούσε μέχρι τη βαριά χρήση και θα επέτρεπε επίσης να περάσουν τα σκάφη κάτω.

Στα Καλά Χέρια

Αρχίζοντας το 1524, καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, συμπεριλαμβανομένων των Sansovino, Palladio και Michelangelo, άρχισαν να υποβάλλουν σχέδια για τη νέα γέφυρα. Αλλά δεν είχε επιλεγεί κανένα σχέδιο μέχρι το 1588 όταν απονεμήθηκε η προμήθεια του δημοτικού αρχιτέκτονα Antonio da Ponte. Είναι ενδιαφέρον ότι ο ντα Πόντε ήταν ο θείος του Αντόνιο Πόρνινο, αρχιτέκτονα της άλλης αδιαμφισβήτητης γέφυρας της Βενετίας, της Γέφυρας των στεναγμών που συνδέει το παλάτι του Δούκα με τη φυλακή.

Η γέφυρα του Ριάλτο είναι μια κομψή, τοξωτή πέτρινη γέφυρα γεμάτη στοές από κάθε πλευρά. Το αποκορύφωμα της κεντρικής καμάρας που προσεγγίζεται μέσω μεγάλων σκαλοπατιών που ανεβαίνουν από τις δύο πλευρές της γέφυρας χρησιμεύει ως κοχύλι. Κάτω από τις στοές υπάρχουν πολυάριθμα καταστήματα, πολλά από τα οποία εξυπηρετούν τους τουρίστες που έρχονται εδώ για να δουν αυτή τη διάσημη γέφυρα και τις απόψεις της για την γόνδολα γεμάτη θαλάσσια πορεία του Μεγάλου Κανάλι.