Μια περιήγηση με αυτοκίνητο στο Σαν Φρανσίσκο

Τα τελεφερίκ του Σαν Φρανσίσκο ταξιδεύουν σε πολλά γνωστά αξιοθέατα: ψαροταβέρνα, πλατεία Ghirardelli, Chinatown, North Beach, Union Square. Μπορούν επίσης να σας ταξιδέψουν στην ανακάλυψη σε μερικές από τις γειτονιές της πόλης.

Αυτό το ταξίδι σε δύο από τις τρεις γραμμές μπορεί να γίνει σε μια μέρα και θα σας οδηγήσει σε τρία πολύ διαφορετικά μέρη της πόλης: πομπ Nob Hill, ειρηνικό Pacific Heights και την προκυμαία.

Η εμπειρία

Ακούω.

Οι καμπάνες κρέμονται, τα αυτοκίνητα γεμίζουν καθώς ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στους λόφους. Τα καλώδια τραγουδούν. Πάνω από όλα αυτά, ακούτε τους τουρίστες που κουβεντιάζουν και οι άνθρωποι συζητούν τη ζωή τους. Όπως οι Άγιοι Φραγκισκανά γενικά, οι άνθρωποι της λαβής είναι πολύ διαφορετικοί. Σε μια μέρα της ιππασίας, είδα μια μακρά γενειάδα (στα μισά του το στήθος του), μια διάτρητη μύτη, ένα μικρό Ρίτσαρντς και ένα μακρύ γκρι αλογοουρά κάτω από ένα πράσινο μπερές.

Εάν είστε γενναίοι, βγείτε έξω. Στερεώστε στην πλατφόρμα και κρεμάστε σε έναν από τους πόλους στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Είναι ένα ευαίσθητο, συναρπαστικό συναίσθημα, αλλά προσέξτε για άλλα πλησιέστερα τελεφερίκ. Περνάνε πολύ κοντά και είναι εύκολο να τραυματιστούν, καθώς ένας από τους φίλους μου έμαθε το δύσκολο δρόμο.

Πρακτικές

Πριν ξεκινήσετε αυτήν την περιοδεία, μάθετε πώς μπορείτε να οδηγήσετε τα τελεφερίκ και πώς να αποφύγετε να πληρώσετε για ένα νέο εισιτήριο κάθε φορά που παίζετε, διαβάστε τον οδηγό για τα τελεφερίκ του Σαν Φρανσίσκο .

Powell-Hyde Line: Μουσείο τελεφερίκ και ρωσικό λόφο

Από την ανακαίνιση της οδού Powell στην οδό Market κοντά στην πλατεία Union, πάρτε τη γραμμή Powell-Hyde.

Δύο γραμμές φεύγουν από το ίδιο σημείο, οπότε πρέπει να ελέγξετε το όνομα στο τέλος του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να πει Powell-Hyde (έχει ένα καφέ σημάδι).

Το τελεφερίκ ανεβαίνει, περνώντας το Union Square και το Nob Hill και στη συνέχεια στρίβει αριστερά στην Jackson Street. Ένα μπλοκ μετά τη στροφή, στην οδό Mason, είναι το Μουσείο Καλωδιακών Αυτοκινήτων .

Βγείτε και μπείτε μέσα για να παρακολουθήσετε τις ρόδες που ελέγχουν τους τρεις συνεχείς βρόχους του καλωδίου. Βλέπετε τα μηχανήματα που τα μετατρέπουν και θαυμάζετε ότι όλα λειτουργούν όσο καλά. Εκτός από τους ανθρώπους που πηγαίνουν στο μουσείο, η γύρω γειτονιά είναι ειρηνική.

Ανακατασκευάστε το τελεφερίκ ανεβαίνοντας τον Jackson. Κατεβείτε στην Pacific Avenue στο ρωσικό λόφο για να εξερευνήσετε τη γειτονιά. Το τελεφερίκ περνά μέσα από αυτή την ήσυχη γειτονιά σαν εισβολέα, χτυπάει και χτυπάει με το φορτίο των τουριστών.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για ένα βραδινό γεύμα στην Hyde Street και ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσετε ένα καλό σημείο είναι να δείτε πόσο γεμάτο είναι. Αν έχετε δωμάτιο αργότερα, σταματήστε στο αρχικό σαλόνι παγωτού του Swensen στο Hyde μεταξύ Union Street και Warner Place για επιδόρπιο.

Συνεχίστε στο Hyde προς την προκυμαία , περπατώντας αν μπορείτε. Κάντε ένα διπλανό ταξίδι στην οδό Filbert για να απολαύσετε μια καταπληκτική θέα του Telegraph Hill και του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Οι κορυφές του Hyde Street μεταξύ Φίλμπερτ και Γκρήουιτς κατεβαίνουν προς την οδό Lombard.

Στην οδό Lombard , το pandemonium συχνά ξεσπάει. Το τμήμα ενός μπλοκ του Lombard που ονομάζεται "πιο στραμμένο" δρόμο αντλεί τα κοπάδια των τουριστών. Είναι παντού - περπατώντας πάνω-κάτω, τραβώντας φωτογραφίες και δημιουργώντας έναν κίνδυνο κυκλοφορίας.

Στην ανώτατη πράξη της μανίας των τουριστών, οι μερικοί από αυτούς χαμογελούν ακόμη και ένα ταξί ή καλέσουν ένα Uber για να τους πάρουν στο δρόμο.

Το πάρκο απέναντι από το Hyde στο Greenwich είναι το αντίθετο από την πολυσύχναστη σκηνή του Lombard Street. Πάγκοι σας προσκαλούν να παραμείνετε στη σκιά. Στη δυτική πλευρά του λόφου προσφέρονται ωραία θέα στη Γέφυρα Χρυσή Πύλη, το Μέγαρο Καλών Τεχνών και το Presidio.

Ανακατασκευάστε το τελεφερίκ στο Lombard , όπου ξεκινάει η διαδρομή με τα κυλινδρικά μονοπάτια καθώς τα κομμάτια βυθίζονται απότομα προς τα κάτω προς το τέλος της γραμμής, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την πλατεία Ghirardelli, το Ναυτικό Μουσείο και το Fisherman's Wharf .

Καλιφόρνια γραμμή: Nob Hill

Όταν φεύγετε από το Wharf του Fisherman, μην επιστρέψετε στην οδό Hyde, όπου οι γραμμές είναι διαρκώς μακρές. Αντ 'αυτού, περπατήστε στο Taylor και τον κόλπο (όπου οι γραμμές είναι μικρότερες) και πάρτε το τελεφερίκ πίσω προς Union Square .

Κατεβείτε στην Καλιφόρνια (όπου διασχίζουν τις καλωδιακές γραμμές) και περπατήστε δυτικά προς τα μεγάλα ξενοδοχεία. Οι άνθρωποι - ακόμα και τα παιδιά - φαίνεται να είναι πάντα σε μια βουτιά Nob Hill . Γύρω στο 1900, ο λόφος κοσμείται με τα ωραιότερα σπίτια στο Σαν Φρανσίσκο, χτισμένα με χρήματα που κερδίζονται από τη Gold Rush και τις σιδηροδρομικές γραμμές. Μόνο το μεγάλο καφέ Huntington Mansion επέζησε από τη φωτιά του 1906. Σε κοντινή απόσταση, θα βρείτε το Mark Hopkins Hotel, του οποίου το εστιατόριο και μπαρ Top of the Mark προσφέρει μερικές από τις καλύτερες απόψεις της πόλης.

Στο Πάρκο Huntington , ακόμη και τα δέντρα είναι επίσημα, αλλά υπάρχει πολλή δραστηριότητα. Καλλιτέχνες σκίτσο και παιδιά παίζουν γύρω από τις κλασικές βρύσες. Δίπλα στο πάρκο βρίσκεται ο καθεδρικός ναός Grace , ένας καθεδρικός ναός με γοτθικό στιλ με χάλκινες πόρτες της Φλωρεντίας. Εσωτερικά υπάρχουν τοιχογραφίες της ιστορίας της Καλιφόρνιας, κοσμικές και θρησκευτικές. Στο εσωτερικό και στο εξωτερικό υπάρχουν δύο υπέροχοι λαβύρινθοι, τέλειοι για μια στοχαστική βόλτα.

Επιστρέψτε στο τελεφερίκ Καλιφόρνιας και κατεβείτε στην οδό Polk για να δείτε μια γειτονιά του Σαν Φρανσίσκο. Εδώ θα βρείτε το The Swan Oyster Depot, το οποίο άνοιξε το 1912 και εξακολουθεί να είναι ισχυρό. Ακριβώς πάνω από την Καλιφόρνια, κοντά στο Leavenworth, είναι το μπαρ του Zeki, μια τοπική τρύπα ποτίσματος.

Για να επιστρέψετε εκεί που ξεκινήσατε, πάρτε το καλωδιακό αυτοκίνητο California Line πίσω στο σημείο που πήρατε νωρίτερα στο Nob Hill, μετά περπατήστε κάτω στην Union Square ή πάρτε ένα άλλο τελεφερίκ πίσω στην ανατροπή του Powell Street.