Η δωδέκατη νύχτα σημαίνει τόσα πολλά πράγματα

Η 6η Ιανουαρίου είναι η δωδέκατη νύχτα μετά τα Χριστούγεννα. Ονομάζεται επίσης η γιορτή της Θεοφάνειας ή η ημέρα του βασιλιά ή απλά η δωδέκατη νύχτα, 6η Ιανουαρίου είναι το επίσημο τέλος της εποχής των Χριστουγέννων. Στη Νέα Ορλεάνη, η 6η νύχτα είναι μια σημαντική ημέρα για άλλη λόγο. Είναι η επίσημη έναρξη της καρναβαλικής περιόδου, η οποία οδηγεί μέχρι την ημέρα πριν από την Τετάρτη της Τέρας ή το Mardi Gras.

Καρναβάλι είναι η εποχή, Mardi Gras είναι μια μέρα

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Mardi Gras και το Καρναβάλι εναλλακτικά, αλλά σημαίνουν διαφορετικά πράγματα.

Το Καρναβάλι είναι μια εποχή που αρχίζει στις 6 Ιανουαρίου ή στη Δωδέκατη νύχτα. Κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, υπάρχουν πολλές μπάλες, παρελάσεις και άλλες γιορτές. Κάθε πράγμα οδηγεί στο Mardi Gras, το οποίο σημαίνει "Fat Tuesday" στα γαλλικά. Το Mardi Gras είναι πάντα την Τρίτη πριν από την Τετάρτη της Τέρας. Τα μεσάνυχτα στο Mardi Gras είναι το επίσημο τέλος του Καρναβαλιού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Τετάρτη είναι η αρχή της Σαρακοστής. Ένας από τους κύριους λόγους για το Καρναβάλι και το Mardi Gras είναι να τρώτε, να πίνετε και να είστε ευχαριστημένοι πριν παρατηρήσετε τις δύσκολες συνθήκες νηστείας και θυσίας κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Εορτασμοί δώδεκα νύχτας

Η δωδέκατη νύχτα είναι μια αιτία για γιορτή στη Νέα Ορλεάνη, επειδή ξεκινά επίσημα την αγαπημένη μας εποχή του χρόνου, Καρναβάλι. Οι Phunny Phorty Fellows είναι μια μπάντα από τους Twelfth Night revelers που πραγματοποιούν την ετήσια βόλτα τους κάθε 6 Ιανουαρίου στο St. Charles Avenue Street Car, συνήθως ξεκινώντας περίπου στις 6 μ.μ. Τα γενέθλια του Joan of Arc γιορτάζεται σε μια άλλη εορτασμό της Δωδέκατης Νύχτας με μια παρέλαση στη γαλλική συνοικία, ξεκινώντας από το άγαλμα Bienville στην οδό Decatur.

Ιστορικοί χαρακτήρες στο μεσαιωνικό φόρεμα θα παρασταθούν μέσα από τη γαλλική συνοικία. Αυτή η παρέλαση αρχίζει συνήθως περίπου στις 7 μ.μ. Σε όλη την πόλη, οι χώροι ζωντανής μουσικής θα έχουν ειδικούς επισκέπτες που παίζουν σε εορτασμό της δωδέκατης νύχτας. Είναι ένας διασκεδαστικός χρόνος!