Κέντρο Georges Pompidou στην περιοχή Beaubourg του Παρισιού

Σχετικά με το Εθνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Georges Pompidou στο Παρίσι

Το κέντρο Georges Pompidou είναι ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα του Παρισιού. Είναι ένα πραγματικό πολιτιστικό κέντρο, που προσελκύει όλους για την κλίμακα, την αρχιτεκτονική της (ακόμα σύγχρονη, προοδευτική και συναρπαστική μέχρι σήμερα), τους δημόσιους χώρους της μπροστά που είναι πάντα γεμάτοι καλλιτέχνες και πλήθος θεατών και κυρίως για τα συναρπαστικά πολιτιστικά προγράμματα όλων των ειδών.

Το Κέντρο Georges Pompidou στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με μια εντυπωσιακή συλλογή της τέχνης του 20ού αιώνα.

Είναι αφιερωμένο σε όλες τις μορφές σύγχρονων και σύγχρονων έργων, όπως η λογοτεχνία, το θέατρο, το φιλμ και η μουσική. Είναι το πέμπτο πιο αξιοθέατο αξιοθέατο του Παρισιού με 3,8 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Ιστορία του Κέντρου Πομπιντού

Αυτό το δημοφιλές κέντρο του Παρισιού ήταν η ιδέα του Προέδρου Georges Pompidou, ο οποίος αρχικά οραματίστηκε ένα πολιτιστικό κέντρο που επικεντρώθηκε εξ ολοκλήρου σε όλες τις σύγχρονες δημιουργίες το 1969. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Richard Rogers και τους Ιταλούς αρχιτέκτονες Renzo Piano και Gianfranco Franchini. τα πιο ξεχωριστά αρχιτεκτονικά σχέδια στον κόσμο. Ανοίγει στις 31 Ιανουαρίου 1977 με επαναστατικές ιδέες, σχεδιασμό και τεχνικές προδιαγραφές, αν και η ιδέα της κίνησης εσωτερικών δαπέδων προς τα πάνω ή προς τα κάτω για τη δημιουργία χώρων διαφορετικού μεγέθους δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ήταν πάρα πολύ ακριβό να το κάνεις και να στρεβλώνεις πολύ για το κτίριο.

Οι πρώτοι σκηνοθέτες του μουσείου έκαναν μερικές εκπληκτικές παρουσιάσεις: Παρίσι - Νέα Υόρκη, Παρίσι - Βερολίνο, Παρίσι - Μόσχα, Παρίσι - Παρίσι, Βιέννη: Γέννηση ενός αιώνα και πολλά άλλα.

Ήταν μια συναρπαστική στιγμή, και οδήγησε σε περισσότερες εξαγορές.

Το 1992 το Κέντρο διευρύνθηκε για να λάβει ζωντανές επιδόσεις, ταινίες, διαλέξεις και συζητήσεις. Επίσης, ανέλαβε το Κέντρο Βιομηχανικού Σχεδιασμού, προσθέτοντας μια συλλογή έργων αρχιτεκτονικής και σχεδίου. Τερματίστηκε για 3 χρόνια μεταξύ 1997 και 2000 για ανακαίνιση και προσθήκες.

Το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Κέντρο Βιοτεχνίας Κρήτης

Το μουσείο διατηρεί πάνω από 100.000 έργα από το 1905 μέχρι σήμερα. Από τις πρωτότυπες συλλογές που προέρχονται από το Μουσείο Λουξεμβούργου και το Jeu de Paume , η πολιτική εξαγορών επεκτάθηκε για να προσελκύσει σημαντικούς καλλιτέχνες που δεν ήταν στις αρχικές συλλογές όπως ο Giorgio de Chirico, ο René Magritte, ο Piet Mondrian και ο Jackson Pollock, Beuys, Andy Warhol, Lucia Fontana και Yves Klein.

Συλλογή φωτογραφιών. Το Κέντρο Πομπιντού φιλοξενεί επίσης τις μεγαλύτερες συλλογές φωτογραφιών της Ευρώπης που αποτελούνται από 40.000 εκτυπώσεις και 60.000 αρνητικά από τις μεγάλες ιστορικές συλλογές και από τα άτομα. Αυτό είναι το μέρος για να δείτε τους May Ray, Brassaï, Brancusi και New vision και σουρεαλιστές καλλιτέχνες. Η συλλογή βρίσκεται στην Gallery de Photographies.

Η συλλογή σχεδίων είναι αρκετά ολοκληρωμένη, λαμβάνοντας μοντέρνα κομμάτια από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σκανδιναβία και ονόματα όπως ο Elieen Gray, ο Ettore Sottsass Jr, ο Philippe Starck και ο Vincent Perrottet. Υπάρχουν τόσο πρωτοποριακά πρωτότυπα όσο και εξαιρετικά κομμάτια που δεν θα δείτε αλλού.

Η συλλογή Κινηματογράφου ξεκίνησε το 1976 με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Ιστορία του κινηματογράφου . Η ιδέα ήταν να αγοράσει 100 πειραματικές ταινίες.

Από αυτή την αφετηρία έχει μεγαλώσει και τώρα έχει 1.300 έργα εικαστικών καλλιτεχνών και σκηνοθετών ταινιών, με έμφαση στην εργασία στην άκρη του κινηματογράφου. Έτσι καλύπτει ταινίες καλλιτεχνών, εγκαταστάσεις ταινιών, έργα βίντεο και HD.

Η συλλογή των νέων μέσων είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Τα νέα μέσα μαζικής ενημέρωσης τρέχουν από εγκαταστάσεις πολυμέσων σε CR-ROM και ιστοσελίδες από το 1963 έως σήμερα με έργα όπως οι Doug Aitken και Mona Hatoum.

Περίπου 20,00 σχέδια και εκτυπώσεις αποτελούν τη γραφική συλλογή έργων σε χαρτί. Και πάλι, η συλλογή επεκτάθηκε από τα πρωτότυπα έργα για να περιλάβει εκείνες του Victor Brauner, του Marc Chagall, του Robert Delaunay, του Jean Dubuffet, του Marcel Duchamp, του Wassily Kandinsky, του Matisse, του Joan Miró και άλλων. Η πολιτική του να επιτρέπεται να δέχεται εξαγορές αντί του φόρου κληρονομιάς έχει φέρει έργα όπως οι Αλέξανδρος Καλντέρ, Φράνσις Μπέικον, Μάρκος Ρότκο και Χένρι Καρτιέ-Μπρέστον.

Εκθέσεις

Υπάρχουν πάντα αρκετές εκθέσεις που καλύπτουν όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους.

Επισκεφθείτε το Κέντρο Pompidou

Στην κεντρική πλατεία του Παρισιού, το Κέντρο βρίσκεται στη συνοικία Beaubourg . Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν εδώ, γι 'αυτό προγραμματίστε μια ολόκληρη μέρα και αφήστε τουλάχιστον μισή μέρα για το Κέντρο Pompidou.

Τοποθετήστε τον Γιώργο Πομπιντού , 4ο διαμέρισμα
Τηλ .: 33 (0) 144 78 12 33
Πρακτικές πληροφορίες (στα αγγλικά)

Ανοιχτό: Καθημερινά εκτός Τρίτης 11 π.μ.-10μμ (εκθέσεις κοντά στις 9μμ). Πέμπτη έως 11 μ.μ. μόνο για εκθέσεις στο επίπεδο 6

Εισαγωγή : Το εισιτήριο του Μουσείου και των εκθέσεων περιλαμβάνει όλες τις εκθέσεις, το μουσείο και την θέα του Παρισιού. Ενήλικας € 14, μειωμένο € 11
Άποψη του εισιτηρίου στο Παρίσι (καμία είσοδος στο μουσείο ή στις εκθέσεις) € 3

Δωρεάν την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα
Δωρεάν με το Pass Museum Pass που ισχύει για 60 μουσεία και μνημεία. 2 ημέρες € 42; 4 ημέρες € 56; 6 ημέρες € 69

Εκδρομές των συλλογών και των εκθέσεων είναι διαθέσιμες.

Βιβλιοπωλεία

Υπάρχουν τρία βιβλιοπωλεία στο Κέντρο Πομπιντού. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο κατάστημα βιβλίων σε επίπεδο μηδέν, καθώς και η μπουτίκ σχεδιασμού στο mezzanine που έχει εξαιρετικά και ασυνήθιστα αντικείμενα, χωρίς να πληρώνει για εισιτήρια στο κέντρο.

Φαγητό στο Κέντρο Πομπιντού

Το εστιατόριο Georges στο επίπεδο 6 είναι το πιο επίσημο εστιατόριο. Καλό φαγητό, καλά κοκτέιλ (και κρασί και μπύρα) και εκπληκτική θέα. Ανοιχτή καθημερινή μεσημέρι - 2μμ.

Mezzanine Café - Σνακ Μπαρ
Στο επίπεδο 1, αυτό είναι για ελαφριά σνακ και είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Τρίτης από τις 11 π.μ.

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans