Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο, Ουάσιγκτον

Εκτείνοντας σχεδόν 1 εκατομμύριο στρέμματα, το Εθνικό Ολυμπιακό Πάρκο προσφέρει τρία διαφορετικά οικοσυστήματα για να εξερευνήσετε: υποαλπικό δάσος και λιβάδι αγριολούλουδου. εύκρατο δάσος. και την ακτή του Ειρηνικού. Καθένα παρέχει τη δική του μοναδική επίσκεψη στο πάρκο με εκπληκτική άγρια ​​φύση, κοιλάδες τροπικών δασών, κορυφές με χιονισμένες κορυφές και εκπληκτικό τοπίο. Η περιοχή είναι τόσο όμορφη και ανέγγιχτη που έχει ανακηρυχθεί από το Ηνωμένο Έθνη ως διεθνές αποθεματικό βιόσφαιρας και παγκόσμια κληρονομιά.

Ιστορία

Ο Πρόεδρος Γκρόβερ Κλίβελαντ δημιούργησε το Ολυμπιακό Δασικό Αποθεματικό το 1897 και ο Πρόεδρος Θεόδωρος Ρούσβελτ χαρακτήρισε το χώρο του Εθνικού Μνημείου του Όρους Ολύμπου το 1909. Χάρη στη σύσταση του Προέδρου Franklin D. Roosevelt, το Κογκρέσο υπέγραψε νομοσχέδιο με τίτλο 898.000 στρέμματα Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο το 1938. Δύο χρόνια αργότερα, το 1940, ο Ρούσβελτ πρόσθεσε επιπλέον 300 τετραγωνικά μίλια στο πάρκο. Το πάρκο αυξήθηκε και πάλι για να συμπεριλάβει 75 μίλια παράλια της ερήμου το 1953 χάρη στον Πρόεδρο Harry Truman.


Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και είναι δημοφιλές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς είναι η «ξηρή» εποχή. Προετοιμαστείτε για δροσερές θερμοκρασίες, ομίχλη και λίγη βροχή.

Να πάρει εκεί

Εάν οδηγείτε στο πάρκο, όλοι οι προορισμοί πάρκων είναι προσβάσιμοι από την εθνική οδό 101. Από τη μεγαλύτερη περιοχή Σιάτλ και το διάδρομο I-5, μπορείτε να φτάσετε στο US 101 με διάφορες διαδρομές:

Για όσους χρησιμοποιούν δρομολόγια πλοίων, το Coho Ferry είναι διαθέσιμο καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Victoria, British Columbia και Port Angeles.

Το σύστημα κρατικών πορθμείων της Ουάσινγκτον εξυπηρετεί μια σειρά από δρομολόγια στο Puget Sound, αλλά δεν παρέχει υπηρεσία εντός ή εκτός Port Angeles.

Για όσους πετούν στο πάρκο, το Διεθνές Αεροδρόμιο William R. Fairchild εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη περιοχή του Port Angeles και είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο Εθνικό Πάρκο Ολυμπιακών Αγώνων. Υπάρχουν επίσης ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο. Το Kenmore Air είναι επίσης μια άλλη επιλογή, καθώς η αεροπορική εταιρεία πετάει επτά καθημερινές πτήσεις μετ 'επιστροφής μεταξύ Port Angeles και Boeing Field του Σιάτλ.

Τέλη / Άδειες

Υπάρχει ένα τέλος εισόδου για να μπείτε στο Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο. Αυτό το τέλος είναι καλό για μέχρι επτά συνεχόμενες ημέρες. Το κόστος είναι $ 14 για ένα όχημα (και περιλαμβάνει τους επιβάτες σας) και $ 5 για ένα άτομο που ταξιδεύει με τα πόδια, ποδήλατο ή μοτοσικλέτα.

Η Αμερική τα όμορφα περάσματα γίνονται δεκτά στο Εθνικό Ολυμπιακό Πάρκο και θα παραιτηθούν επίσης από το τέλος εισόδου.

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το πάρκο πολλές φορές σε ένα χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε το Ετήσιο Περίπτερο του Εθνικού Ολυμπιακού Πάρκου. Θα κοστίσει $ 30 και θα παραιτηθεί από το τέλος εισόδου για ένα έτος.

Πραγματα να κανεις

Αυτό είναι ένα υπέροχο πάρκο για υπαίθριες δραστηριότητες. Εκτός από κάμπινγκ, πεζοπορία, ψάρεμα και κολύμπι, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την παρακολούθηση των πτηνών (υπάρχουν πάνω από 250 είδη πουλιών για να εξερευνήσουν!) Δραστηριότητες κολύμβησης και χειμερινές δραστηριότητες όπως cross-country και downhill skiing.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα προγράμματα με επικεφαλής τους επιβάτες, όπως προγράμματα οδήγησης διαδρομών με βόλτες, πριν από την επίσκεψή σας.

Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων βρίσκεται στην επίσημη εφημερίδα του πάρκου, The Bugler .

Σημαντικά αξιοθέατα

Χαμηλό δάσος βροχής: Βυθισμένο σε βροχοπτώσεις άνω των 12 ποδιών το χρόνο, οι κοιλάδες της δυτικής πλευράς της Ολυμπίας ανθίζουν με τα καλύτερα δείγματα βορειοαμερικανικών παραδειγμάτων εύκρατου δάσους. Ελέγξτε τα γιγάντια δυτικά κέδρους, τα ελάφια Douglas-firs και Sitka.

Δάσος χαμηλής πυκνότητας: Τα εκπληκτικά δάση παλιάς ανάπτυξης μπορούν να βρεθούν στα χαμηλότερα υψόμετρα στις βόρειες και ανατολικές πλευρές του πάρκου. Εξερευνήστε αυτές τις καταπράσινες κοιλάδες στη σκάλα, το Heart O'the Hills, το Elwha, τη λίμνη Crescent και το Sol Duc.

Τυφώνας Ridge: Ο Τυφώνας Ridge είναι ο πιο εύκολα προσβάσιμος ορεινός προορισμός του πάρκου. Η πλακόστρωτη οδός Hurricane Ridge Road είναι ανοιχτή 24 ώρες την ημέρα από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.

Deer Park: Ταξιδέψτε μέχρι ένα χιονοδρομικό δρόμο με υψόμετρο 18 μιλίων στο πάρκο Deer Park για όμορφο αλπικό τοπίο, ένα μικρό κάμπινγκ μόνο για σκηνές και μονοπάτια πεζοπορίας.

Παραλία Mora και Rialto: Εκπληκτικές παραλίες με κατασκηνώσεις, μονοπάτια της φύσης και τον τραγανό Ειρηνικό Ωκεανό για να κολυμπήσετε.

Kalaloch: Γνωστή για την μεγάλη αμμώδη παραλία της, η περιοχή διαθέτει δύο campgrounds, ένα καταφύγιο που λειτουργεί με παραχωρήσεις, ένα σταθμό ranger, μια περιοχή πικ-νικ και μονοπάτια με αυτο-καθοδηγούμενη φύση.

Lake Ozette Περιοχή: Τρία μίλια από τον Ειρηνικό, η περιοχή Ozette είναι ένα δημοφιλές παράκτιο σημείο πρόσβασης.

Διαμονή

Ολυμπιακό έχει 16 campings NPS που λειτουργούν με συνολικά 910 τοποθεσίες. Τα παραχωρημένα RV πάρκα βρίσκονται στο πάρκο στο Sol Duc Hot Springs Resort και στο Log Cabin Resort στη λίμνη Crescent. Όλα τα κάμπινγκ είναι κατ 'οίκον, εξυπηρετούνται πρώτα, εκτός από την Kalaloch. Λάβετε υπόψη ότι οι χώροι κατασκήνωσης δεν έχουν συνδέσεις ή ντους, αλλά όλα περιλαμβάνουν τραπέζι πικ-νικ και πυρκαγιά. Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων campgrounds, ελέγξτε τον επίσημο ιστότοπο NPS.

Για όσους ενδιαφέρονται για το κάμπινγκ backcountry, απαιτούνται άδειες και μπορούν να αποκτηθούν στο κέντρο πληροφοριών Wilderness, κέντρα επισκεπτών, σταθμοί ranger ή trailheads.

Εάν η εξόρυξη σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι η σκηνή σας, ελέγξτε έξω το Kalaloch Lodge ή Lake Crescent Lodge, και τα δύο μέσα στο πάρκο. Το Log Cabin Resort και το Sol Duc Hot Springs Resort είναι επίσης εξαιρετικά μέρη για διαμονή και περιλαμβάνουν κουζίνες, καμπίνες και χώρους για κολύμπι.

Πληροφορίες επαφής

Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο
600 East Avenue
Port Angeles, WA 98362
(360) 565-3130