Ανακαλύψτε τον Δαρβίνο: Τα πιο καυτά αξιοθέατα στην κορυφή

Βρίσκεται στα μέσα της βόρειας Αυστραλίας στη Βόρεια Επικράτεια, βόρεια της Alice Springs και του Ayers Rock, είναι η κοσμοπολίτικη πόλη του Ντάργουιν.

Ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα έχουν πάντα το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη στον κατάλογο των "πρέπει να δουν" όταν επισκέπτονται την Αυστραλία, ο Δαρβίνος φαίνεται να είναι ένα από τα εικονικά σημεία Aussie που ο καθένας είναι πρόθυμος να δει, αλλά μόνο οι τυχεροί .

Ένας από τους λόγους γι 'αυτό είναι η αντίληψη ότι πρόκειται να είναι μια μεγάλη προσπάθεια για να κάνετε το δρόμο σας προς το Top End για να εξερευνήσετε.

Ακούμε πάντα τις κλασικές «μόνο στις ιστορίες του ΝΤ» που μας κάνουν να θέλουμε να το δούμε αυτό για τους εαυτούς μας, αλλά μπορεί να φανεί τόσο μακριά από την ανατολική ακτή ότι πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν την προσπάθεια.

Η αλήθεια είναι ότι είναι απλά μια σύντομη πτήση μακριά από αεροπλάνο και αξίζει να επισκεφτείτε την ιστορικά πλούσια και πολιτιστικά διαφορετική πόλη που μπορεί να προσφέρει, έστω και για λίγες μέρες!

Ο Δαρβίνος είναι πρωτεύουσα, που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε απευθείας πτήσεις από κάθε άλλη πρωτεύουσα της Αυστραλίας στην Αυστραλία και πολλά άλλα περιφερειακά κέντρα. Αν σκοπεύετε να συνεχίσετε, συνεχίστε να ελέγχετε τις τιμές των πτήσεων μέχρι να πάρετε μια καλή συμφωνία. Μόλις θα πρέπει να δείτε το ηλιοβασίλεμα πάνω από το νερό, ελέγξτε τις τοπικές αγορές και κάντε μια ημερήσια εκδρομή σε ένα από τα καταπληκτικά εθνικά πάρκα που βρίσκονται στο κατώφλι του Δαρβίνου.

Μόλις προσγειωθείτε στην κορυφή, τι πρέπει να κάνετε; Αφθονία!

Αγορά προς αγορά

Οι ντόπιοι και οι τουρίστες συρρέουν στην αγορά ηλιοβασιλέματος του Mindil Beach κάθε Πέμπτη και Κυριακή για να απολαύσουν μερικά από τα καλύτερα φαγητά του Δαρβίνου, ενώ βλέπουν τον νεροχύτη της θάλασσας Arafura.

Μετά την άλεση στους πάγκους της αγοράς, θα δείτε σμήνη ανθρώπων, με eskies στη ρυμούλκηση, φτάνουν στο Mindil Beach για να εγκατασταθούν σε μια μεγάλη νύχτα με τους συντρόφους. Μαζί με νόστιμο φαγητό, υπάρχουν επίσης πάγκοι που πωλούν κοσμήματα, τέχνη και μόδα. Επιπλέον, υπάρχει μια περιστρεφόμενη επιλογή μουσικών για να σας κρατήσει διασκεδάσει καλά στη νύχτα.

Το πρωί του Σαββάτου το Parap Village Markets είναι το μέρος για να συναντήσετε τους ντόπιους, να αποθεματοποιήσετε φρέσκα προϊόντα και να βρείτε μερικές μοναδικές τοπικές τέχνες και βιοτεχνίες.

Εάν έχετε ξυπνήσει νιώθοντας λίγο ασαφής από τη νύχτα πριν, το πρωινό από ένα από τα τρόφιμα μπορεί να ξεκινήσει το σαββατοκύριακο. Το Laksa Van της Mary είναι γνωστό τοπικό φαβορί. "Όσο πιο περίεργο φαίνεται, το καλύτερο πράγμα για πρωινό το Σάββατο είναι η laksa!" Γελάει η Lauren, η οποία πρόσφατα μετακόμισε στο Ντάργουιν και αμέσως έκανε τις αγορές της να πηγαίνουν το πρωί του Σαββάτου. "Δεν έχει σημασία πόσο ζεστό είναι έξω, ζητήστε λίγο τσίλι - δεν θα το μετανιώσετε", λέει.

Ποτέ μην χαμογελάτε σε ένα κροκόδειλο

Μαζί με barramundi, βουβάλια και πουλιά, οι επισκέπτες στη Βόρεια Επικράτεια είναι υποχρεωμένοι να εντοπίσουν ένα croc σε κάποιο στάδιο. Είτε η αγάπη σας έχει αυξηθεί, ενώ παρακολουθείτε Crocodile Dundee ή το Crocodile Hunter, βλέποντας αυτά τα απίστευτα ερπετά μέχρι τις στενές ανάγκες να βρίσκονται στον κατάλογό σας.

Και απίστευτα, είναι εξίσου επικίνδυνες και απρόβλεπτες με αυτές που «βλέπουν στην τηλεόραση». Μην κάνετε το λάθος να σκεφτείτε ότι ο πυρετός του κροκοδείλου έχει προκληθεί ως λαγός του τουρισμού. αυτά τα crocs είναι η πραγματική διαπραγμάτευση!
Κρουαζιέρες Queen River της Αδελαΐδας προσφέρουν την εμπειρία να δουν ένα κροκόδειλο άλμα ! Οι επαγγελματίες οδηγοί τους προσελκύουν τους μεγάλους ανθρώπους να πηδήξουν από το σκοτεινό νερό ακριβώς μπροστά στα μάτια σας.

Η κάμερά σας είναι έτοιμη ...

Εάν η καρδιά σας δεν είναι επάνω για να δείτε κροκόδειλοι στη φύση, τότε Crocosaurus Cove είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα. Διαθέτει τη μεγαλύτερη έκθεση Αυστραλιανών ερπετών στον κόσμο και προσφέρει εμπειρίες τροφοδοσίας croc, καθώς και το κλουβί του θανάτου όπου περνάτε 15 λεπτά μέσα σε προστατευτικό περίβολο κάτω από το νερό με θηρία μήκους περίπου 5 μέτρων.

Τέλος, αν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό από το φρενίτιδα τροφοδοσίας Aquascene είναι το μέρος για να πάει. Για λίγες ώρες κάθε μέρα οι σχολές γαλακτοπαραγωγής, τσιπούρας, barramundi και άλλοι έρχονται με την παλίρροια στους γιατρούς Gully για να γιορτάσουν με φρέσκο ​​ψωμί. Ελέγξτε την ιστοσελίδα για τους ημερήσιους χρόνους σίτισης των ψαριών καθώς αλλάζει με την παλίρροια.

Μια μικρή ιστορία

Ο Δαρβίνος έχει πολλά να προσφέρει εκτός από την απίστευτη άγρια ​​φύση. Στην πραγματικότητα, αυτή η διαφορετική και ενδιαφέρουσα πόλη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο διεθνή πόλεμο.

Για μια μοναδική εικόνα του ρόλου του Δαρβίνου στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, πηγαίνετε υπόγεια στις σήραγγες αποθήκευσης πετρελαίου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την πόλη, στον περίβολο Wharf, οι σήραγγες περνούν κάτω από τους βράχους του Ντάργουιν και προσφέρουν μια καλά ενημερωμένη περιήγηση με ιστορικές πληροφορίες που εξηγούν το σκοπό τους.

Έχουν πρόσφατα ενημερωθεί για να σηματοδοτήσουν την εκατονταετηρίδα της προσγείωσης στο Gallipoli και την 70η επέτειο της βομβιστικής επίθεσης του Δαρβίνου.

Για να επεκτείνετε αυτό που μαθαίνετε στις σήραγγες, κατευθυνθείτε προς το East Point και επισκεφθείτε το Στρατιωτικό Μουσείο του Ντάργουιν. Διαθέτει μεγάλη συλλογή από αναμνηστικά αντικείμενα της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των στολών, του πυροβολικού και των οχημάτων. Εδώ μπορείτε να μάθετε όλα σχετικά με τον απίστευτο ρόλο που έπαιξε ο Δαρβίνος στον παγκόσμιο πόλεμο. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι οι δυνάμεις των ιαπωνικών αεροσκαφών που επιτέθηκαν στον Δαρβίνο τον Φεβρουάριο του 1942 ήταν επίσης οι ίδιες δυνάμεις που επιτέθηκαν στο Περλ Χάρμπορ τον Δεκέμβριο του 1941;

Έριξαν περισσότερες βόμβες στον Ντάργουιν από ό, τι στο Περλ Χάρμπορ. εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη επίθεση που επιτέθηκε ποτέ από μια ξένη εξουσία στην Αυστραλία.

Φυσικά, μετά από μια τόσο δραματική δόση της πραγματικότητας καθώς εξερευνάτε την ιστορία του Δαρβίνου, μπορεί να είστε έτοιμοι για μια αλλαγή ρυθμού!

Για ένα δροσερό αλλά ξηρό μέρος για να περάσετε μερικές ήσυχες ώρες, ελέγξτε τους Βοτανικούς Κήπους. Διαδώστε πάνω από 42 εκτάρια και στέγαζε ορδές τροπικών φυτών, καθώς και αιωνόβια δέντρα που επιβίωσαν τον Κύκλωον Τρέιτι, ο οποίος διάσημος διάσπασε την πόλη την Ημέρα των Χριστουγέννων το 1974.

"Το εκπληκτικό είναι να βλέπεις τα δέντρα που έπεσαν θύματα του Tracy, αλλά ακόμα επέζησε", αναρωτιέται ο Nigel Hengstberger, ο οποίος πέρασε χρόνο περιπλάνησης στους κήπους κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στον Δαρβίνο.

"Κάποιοι είναι σχεδόν οριζόντιοι. Μπορείτε να δείτε τον αγώνα που έβαλαν και είναι απίστευτο ότι είναι ακόμα εκεί! "

Κάνοντας τα πόδια σας επάνω

Αφού περπατήσετε στις πολλές αγορές, προσπαθώντας να αποκτήσετε εκείνη την τέλεια φωτογραφία για άγρια ​​φύση και να παίρνετε όλη την ιστορία - είναι σίγουρα ώρα για κάποια καλά άξιζε R & R. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από την καθίζηση στο λυκόφως για μια κλασική ταινία στο Deckchair Cinema;

Το κινηματογραφικό συγκρότημα λειτουργεί από την κινηματογραφική αίθουσα του Darwin κατά τη διάρκεια της ξηράς περιόδου (από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο), παρουσιάζοντας μια σειρά από οικογενειακές ταινίες καθώς και διεθνή δράματα, κωμωδίες και κλασικά Aussie. Μπορείτε να φέρετε το δικό σας πικ-νικ ή να πάρετε μερικές ταινίες από το κιόσκι.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε είναι στη λιμνοθάλασσα Wave στην προκυμαία. Δεδομένου του ατελείωτου καλοκαιριού του Top End, αυτό είναι ένα δημοφιλές hangout όλο το χρόνο (εκτός από την Ημέρα των Χριστουγέννων). Υπάρχει μόνο ένα μικρό ποσό εισόδου, αλλά μπορείτε να μείνετε και να χαλαρώσετε όσο θέλετε.

Εάν είστε μετά από μια ελεύθερη εκδρομή, ελέγξτε την κοντινή Λιμνοθάλασσα Αναψυχής. Πρόκειται για μια είσοδο προστατευμένη από τον μεγαλύτερο ωκεανό, με οθόνες πλέγματος στη θέση τους για να αποτρέψουν την είσοδο των θαλάσσιων πεταλίδων στην περιοχή. Ακόμη και με αυτές τις προστασίες στη θέση τους, είναι τακτικά ελέγχεται για stingers, καθιστώντας το ιδανικό σημείο για να βουτήξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο νερό. Επίσης περιπολείται από ναυαγοσώστες.

Το θαυμάσιο πράγμα γι 'αυτή τη λιμνοθάλασσα είναι ότι ακόμα και αν είναι τεχνητά ανεγερμένο και συντηρημένο, έχει κατασκευαστεί για να διατηρήσει ένα φυσικό οικολογικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τα ψάρια, τα φύκια και ακόμη και τις μέδουσες Cassiopeia. Όλα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μην εκπλαγείτε αν αισθάνεστε κάτι φουσκωτό και βλεφαρό πινέλο πέρα ​​από το πόδι σας. είναι απλά ένα μεγάλο ψάρι! Είναι στη λιμνοθάλασσα για να φάει τις μέδουσες, που χρησιμεύει ως ένας βιολογικός τρόπος για να κρατήσετε τους αριθμούς κάτω.