Πολιτικές αερομεταφορών για ναυάγια ανθρώπινων αποστολών

Επεξεργασμένο από τον Benet Wilson

Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για τον θάνατο και μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν υπάρχει ένα σώμα που πρέπει να μεταφερθεί με αεροπορικά ταξίδια. Οι τέσσερις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν τις δικές τους πολιτικές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μπορούν να χειριστούν τη μεταφορά ανθρώπινων απομεινών.

Η American Airlines Cargo διαθέτει το TLC Specialist Desk για να βοηθήσει με τις αποστολές. Οι ειδικοί της TLC εργάζονται απευθείας με τα κηδεία και τα νεκροτομεία για να κάνουν τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποστολή ανθρωπίνων υπολειμμάτων.

Τα άθικτα υπολείμματα απαιτούν πιστοποιητικό ιατρού ή υγειονομικού συμβούλου ή άδεια διέλευσης ταφής και η αεροπορική εταιρεία προτρέπει τους πελάτες να επικοινωνήσουν με τους υπαλλήλους του κράτους ή των χωρών τόσο στην προέλευση όσο και στον προορισμό για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με όλους τους κανονισμούς και τις απαιτήσεις εγγράφων. Πρέπει να είναι σε ερμητικά κλεισμένη κασετίνα, εγκεκριμένο μεταλλικό δοχείο ή μονάδα συνδυασμού που τοποθετείται σε εξωτερικό δοχείο από ξύλο, καμβά, πλαστικό ή χαρτόνι. Τα εμπορευματοκιβώτια θα πρέπει να είναι σαφώς επισημασμένα με τον αριθμό αεροπορικής φορτωτικής, το όνομα του αποθανόντος και τον προορισμό.

Τα αποτεφρωμένα υπολείμματα πρέπει να περιέχονται σε μια τσάντα πολυουρεθάνης πέντε χιλιοστών εντός της εξωτερικής συσκευασίας του χαρτονιού, με ένα μεταλλικό δοχείο ή ένα δοχείο ως εσωτερική συσκευασία. Τα εμπορευματοκιβώτια θα πρέπει να είναι σαφώς επισημασμένα με τον αριθμό αεροπορικής φορτωτικής, το όνομα του αποθανόντος και τον προορισμό.

Η Delta Air Lines Cargo προσφέρει τη μονάδα Delta Cares για να βοηθήσει τους πελάτες να μεταφέρουν ανθρώπινα κατάλοιπα.

Οι επαγγελματίες συνεργάζονται με διευθυντές κηδειών για να παρέχουν εξατομικευμένη ταξιδιωτική βοήθεια και υποστήριξη πελατών. Ο μεταφορέας δέχεται ποικίλες περιπτώσεις και ευέλικτες επιλογές αποστολής. Τα υπολείμματα μπορούν να προσφερθούν είτε σε βαλσαμωμένα είτε σε μη εμφυτευμένα, συνδυασμένα ή επικαλυμμένα. Προσφέρονται επίσης ξηρός πάγος, πακέτα γέλης, θήκες μεταφοράς, θήκες Ziegler, περιπτώσεις πλήρους μεγέθους και ακανόνιστου μεγέθους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Delta Cares στο 800-352-2737. Τα κρεμασμένα υπολείμματα μπορούν να γίνουν αποδεκτά είτε ως μεταφερόμενα, είτε ως αποσκευές, είτε ως συνοδευόμενα χωρίς φορτίο, αλλά ο επιβάτης πρέπει να έχει πιστοποιητικό θανάτου ή αποτέφρωσης. Τα ασυνόδευτα θερμανθέντα υπολείμματα πρέπει να αποστέλλονται ως φορτίο από έναν επαληθευμένο φορτωτή.

Η United Airlines Cargo χρησιμοποιεί την ομάδα της TrustUA για να χειριστεί την αποστολή ανθρώπινων απομεινών. Εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τα ταξίδια και μπορούν να οργανώσουν τη μεταφορά αμέσως, με τις αποστολές κηδείας να δίνεται ιδιαίτερη προτεραιότητα. Η αεροπορική εταιρεία μπορεί να έχει ναύλους ποινής για τα μέλη της οικογένειας ή συνοδούς που συνοδεύουν την αποστολή. Οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται εκ των προτέρων και οι αποστολές πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους τοπικούς, κρατικούς, ομοσπονδιακούς και διεθνείς κανονισμούς και τις απαιτήσεις γραφειοκρατίας. Τα υπολείμματα πρέπει να συσκευάζονται σε αποδεκτή θήκη πλαστικού και αέρα ή μονάδα συνδυασμού και πρέπει να συνοδεύουν πιστοποιητικά θανάτου, ταφής, άδειας απομάκρυνσης ταφής ή / και άλλης τεκμηρίωσης, όπως απαιτείται από τους τοπικούς, κρατικούς, ομοσπονδιακούς και διεθνείς κανονισμούς. Το TrustUA μπορεί επίσης να χειριστεί τις κρατήσεις για τα αποτεφρωμένα λείψανα.

Η υπηρεσία υποστήριξης της Southwest Airlines Cargo παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς κηδειών και υπηρεσιών νεκροταφείου.

Οι κρατήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται εκ των προτέρων μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών Southwest Support (888) 922-9525 Δευτέρα-Παρασκευή μεταξύ των ωρών 6:30 π.μ. και 8:00 μ.μ. (CT) και το Σάββατο-Κυριακή μεταξύ 8:00 π.μ. και 5 : 00 μμ (CT). Οι αποστολείς πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους τοπικούς, κρατικούς, ομοσπονδιακούς και διεθνείς κανονισμούς. Τα υπόλοιπα, εκτός από τα αποτεφρωμένα υπολείμματα, πρέπει να ασφαλίζονται επαρκώς σε εγκεκριμένο μεταλλικό δοχείο. Αν τα υπολείμματα βρίσκονται σε μια κασετίνα, η κασετίνα πρέπει να περικλείεται σε εξωτερικό δοχείο μεταφοράς από ξύλο, καμβά, πλαστικό ή χαρτόνι.