Επισκόπηση του ηφαιστειακού εθνικού πάρκου Lassen της Καλιφόρνιας

Από το 1914 έως το 1915, το ηφαίστειο Lassen είχε περισσότερες από 150 εκρήξεις. Στις 19 Μαΐου 1915, η βουνοκορφιά τελικά εξερράγη χύνοντας λάβα στον κρατήρα του 1914. Οι εκρήξεις ατμού, τέφρας και τερφρά συνεχίστηκαν μέχρι τον Ιούνιο του 1917. Από το 1921 παρέμεινε ήσυχο και το πάρκο είχε οριστεί για να διατηρήσει τη φυσική του ομορφιά και τη βαθιά του ιστορία. Ανακηρύχθηκε ως τα εθνικά μνημεία Lassen Peak και Cinder Cone στις 6 Μαΐου 1907, ο Lassen Volcanic National Park ιδρύθηκε στις 9 Αυγούστου 1916.

Wilderness που ορίστηκε στις 19 Οκτωβρίου 1972.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά έχετε κατά νου ότι η οδική πρόσβαση στο πάρκο είναι περιορισμένη εξαιτίας της πτώσης του χιονιού που πέφτει μέχρι αργά την άνοιξη. Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το πάρκο για πεζοπορία και γραφικές κινήσεις είναι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Αν ψάχνετε για cross-country σκι και χιονοπέδιλα, σχεδιάστε ένα ταξίδι τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Να πάρει εκεί

Το Lassen Volcanic National Park βρίσκεται στη βορειοανατολική Καλιφόρνια και περιλαμβάνει πέντε ξεχωριστές εισόδους στο πάρκο:

Βορειοδυτική είσοδος: Από Redding, CA: Η είσοδος είναι περίπου 50 μίλια ανατολικά στον αυτοκινητόδρομο 44. Από Reno, NV: Είναι περίπου 180 μίλια δυτικά μέσω 395 και εθνική οδό 44.

Νοτιοδυτική είσοδος: Από Red Bluff, CA: Η είσοδος είναι περίπου 45 μίλια ανατολικά στην εθνική οδό 36 Από Reno, NV: Η είσοδος είναι 160 μίλια δυτικά του Ρίνο, Νεβάδα μέσω 395 και ο αυτοκινητόδρομος 36.

Lake Butte: Η πρόσβαση στην περιοχή Butte Lake είναι μέσω ενός χωματόδρομου από το Hwy 44 ανατολικά του Παλαιού Σταθμού.

Juniper Lake: Η πρόσβαση στη λίμνη Juniper είναι μέσω ενός μερικώς ασφαλτοστρωμένου δρόμου βόρεια του Chester off Hwy 36.

Warner Valley: Η πρόσβαση στο Warner Valley γίνεται μέσω ενός μερικώς ασφαλτοστρωμένου δρόμου βόρεια του Chester off Hwy 36. Ακολουθήστε τις πινακίδες για το Drakesbad Guest Ranch.

Τα κοντινότερα μεγάλα αεροδρόμια περιλαμβάνουν το Sacramento, CA (165 μίλια) και το Reno, NV (180 μίλια).

Τέλη / Άδειες

Απαιτείται η διέλευση οχήματος για όλα τα οχήματα που εισέρχονται στο πάρκο. Το κόστος είναι $ 10 το οποίο ισχύει για 7 ημέρες στο πάρκο, καθώς και την περιοχή αναψυχής Whiskeytown. Για τους επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πόδια, ποδήλατο ή μοτοσικλέτα, το τέλος είναι $ 5.

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το πάρκο περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια ενός έτους, ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ετήσιας παράδοσης στο πάρκο. Για $ 25 θα έχετε ένα χρόνο για να επισκεφθείτε το πάρκο και το Whiskeytown National Recreation Area όσο θέλετε. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ως σταθμοί εισόδου στο πάρκο στα μέσα Μαΐου μέχρι τον Οκτώβριο. Σε άλλες περιόδους, τα περάσματα μπορούν να αγοραστούν στους σταθμούς εισόδου στο πάρκο μόνο τα σαββατοκύριακα ή στο κεντρικό κτίριο του πάρκου στο Mineral midweek. Το δελτίο διατίθεται επίσης σε απευθείας σύνδεση ή μέσω ταχυδρομείου.

Εάν έχετε ήδη ένα Αμερικάνικο Όμορφο πέρασμα , το τέλος εισόδου θα παραιτηθεί.

Πραγματα να κανεις

Υπάρχουν περισσότερα από 150 μίλια μονοπατιών πεζοπορίας μέσα στο πάρκο, καθώς και οκτώ campgrounds. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των πτηνών, τη βαρκάδα, το καγιάκ, την αλιεία, την ιππασία και τα προγράμματα με επικεφαλής τον δάσκαλο. Οι χειμερινές δραστηριότητες (συνήθως Νοέμβριος-Μάιος) περιλαμβάνουν χιονοπέδιλα και σκι αντοχής. Το εθνικό χιονοδρομικό μονοπάτι Pacific Crest, το οποίο εκτείνεται από το Μεξικό στον Καναδά μέσω τριών δυτικών κρατών, περνάει μέσα από το πάρκο και προσφέρει νέες ευκαιρίες για πεζοπορίες μεγάλων αποστάσεων.

Το πάρκο προσφέρει επίσης μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων Ranger και Junior Ranger σε όλες τις καλοκαιρινές και χειμερινές εποχές. Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του NPS.

Σημαντικά αξιοθέατα

Lassen Peak : Αυτή η επίπονη πεζοπορία προσφέρει εκπληκτική θέα στα βουνά Cascade και την κοιλάδα του Σακραμέντο. Στην κορυφή του βουνού, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς την καταστροφή της έκρηξης του 1915.

Bumpass Hell: Μια συντομότερη πορεία 3 μιλίων (round-trip) στη μεγαλύτερη υδροθερμική (ζεστό νερό) περιοχή του πάρκου.

Main Road Road: Αυτός ο δρόμος προσφέρει μια ευκαιρία για μια γραφική διαδρομή, πρόσβαση σε πολλά από τα δημοφιλέστερα μονοπάτια πεζοπορίας και υπέροχη θέα στην κορυφή Lassen, το βουνό Brokeoff και την καταστροφική περιοχή.

Βουνό Brokeoff: Αν είστε παρατηρητής πουλιών, ελέγξτε τις κορυφές μεταξύ του βουνού Brokeoff και του Lassen Peak για πάνω από 83 είδη πουλιών.

Διαμονή

Οκτώ campgrounds είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες. Όλοι έχουν ένα όριο 14 ημερών εκτός από Summit Lake-North και Summit Lake-South, και οι δύο έχουν ένα όριο 7 ημερών. Τα περισσότερα sites είναι ανοιχτά από τα τέλη Μαΐου μέχρι το Σεπτέμβριο και είναι διαθέσιμα με βάση την πρώτη προτεραιότητα. Οι επιβάτες που ενδιαφέρονται να ξοδέψουν μια νύχτα στην πατρίδα πρέπει να λάβουν άδεια ελεύθερης άγριας ζωής σε οποιοδήποτε σταθμό επικοινωνίας κατά τις κανονικές ώρες λειτουργίας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε μια άδεια εκ των προτέρων (τουλάχιστον 2 εβδομάδες) online.

Μέσα στο πάρκο, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μείνουν στο Drakesbad Guest Ranch για μια απομονωμένη απόδραση.

Τα κατοικίδια ζώα

Ενώ τα κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπονται σε κτίρια πάρκων, μπορείτε να φέρετε το σκυλί σας εφ 'όσον ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες:

Αυτοί οι κανονισμοί δεν ισχύουν για σκύλους Seeing Eye που συνοδεύουν άτομα με προβλήματα όρασης ή άλλα ζώα-οδηγούς για άτομα με ειδικές ανάγκες. Φροντίστε να ρωτήσετε στο Κέντρο Επισκεπτών ή στο Μουσείο Loomis για μονοπάτια έξω από το πάρκο όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία με το κατοικίδιό σας ή για μια λίστα με εγκαταστάσεις επιβίβασης για κατοικίδια ζώα στην περιοχή.