Συνταγή για το κέικ Guinness

Μια Ιρλανδική Θεραπεία που ικανοποιεί ... όχι μόνο την ώρα των Χριστουγέννων

Πάντα ήθελε να ψήσει ένα κέικ φρούτων Guinness, αλλά ποτέ δεν ήξερε πώς; Λοιπόν, εδώ είναι η ευκαιρία σας να το κάνετε. Δεν πρόκειται για το αγαπημένο ποτό της Ιρλανδίας (αυτό θα ήταν ο Guinness ), θα ήταν απλώς ένα ακόμη βαρύ, φρουτώδες, υγρό κέικ που απολάμβανε κατά τους ψυχρότερους μήνες. Αλλά το πρόσθετο συστατικό το καθιστά εξαιρετικό νόστιμο και πάντα ιρλανδικό.

Θυμηθείτε να το προετοιμάσετε καλά εκ των προτέρων. Επειδή, όπως το γαλλικό κρασί ή το σκωτσέζικο ουίσκι, το κέικ της Ιρλανδίας Guinness βελτιώνεται πραγματικά με την ηλικία.

Συνολικά, το κέικ Guinness είναι ένα εύκολο ψήσιμο και δεν μπορείτε πραγματικά να το χαστίσετε (αρκεί βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι καλά αναμειγμένα). Θα κρατήσει καλά για κάποιο χρονικό διάστημα - στην πραγματικότητα, πρέπει να "ξεκουραστεί" για μια εβδομάδα τουλάχιστον πριν την πετύχει την πλήρη γεύση.

Κέικ Guinness Ingredients

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω συστατικά για να ψήσετε ένα κέικ Guinness (αλλά δείτε τις παρακάτω σημειώσεις):

Σημειώσεις για τα συστατικά του κέικ Guinness

Μια άλλη συνταγή που βρήκα χρησιμοποιεί περισσότερο αλεύρι (350 γραμμάρια ή 12 ουγκιές), λιγότερα αυγά (3), μισή ποσότητα ξηρών καρπών, αλλά προσθέτει ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη ψησίματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ελαφρώς "ελαφρύτερο" κέικ (τόσο σε χρώμα όσο και σε υφή).

Νιώστε ελεύθεροι να προσθέσετε κάποια ποικιλία υποκαθιστώντας μερικές σουλτανίνες και σταφίδες με άλλα αποξηραμένα φρούτα, τις ημερομηνίες και τα σύκα λειτουργούν καλά, όπως και τα βερίκοκα. Απλά επιτεθείτε στο ντουλάπι της κουζίνας σας (ή στο τοπικό κατάστημα). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα καρύδια αν θέλετε ή να τα αντικαταστήσετε με αποξηραμένα φρούτα εάν πρέπει να είστε συνειδητοί με αλλεργία (ή νιφάδες σοκολάτας - αλλά αυτό θα αλλάξει δραματικά τη γεύση, αν και όχι για το χειρότερο - προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μαύρη σοκολάτα μόνο, Η ιρλανδική σοκολάτα Butler, αν την έχετε).

Αν δεν έχετε Guinness στο χέρι, θα το κάνουν οποιοσδήποτε άλλος ή ο αχθοφόρος (όπως ο Murphy ή ο Beamish). Καθώς τα υπολείμματα αυτού του συστατικού δεν κρατιούνται καλά, ο αρτοποιός θα πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος να απορρίψει το υπόλοιπο του ανοιγμένου μπουκαλιού ή να το πιει ... τελικά, το ψήσιμο είναι σκληρή και ζεστή δουλειά και κάποιος χρειάζεται αναψυκτικά και θερμίδες!

Αν θέλετε να αποφύγετε το αλκοόλ ως συστατικό συνολικά, αντικαταστήστε το Guinness με οτιδήποτε υγρό σας αρέσει - η μη αλκοολούχα μπύρα βύνης θα μπορούσε να κάνει καλά, όπως και η ρωσική "kvas" (αν μπορείτε να την πάρετε).

Πώς να ψήσετε το κέικ Guinness

Ξεκινήστε με την εργασία που δεν είναι πολύ σκληρή, αλλά μυαλό απαλότητα: κεράσια, φλούδα και καρύδια πρέπει να τεμαχιστούν, όπως και άλλα αποξηραμένα φρούτα, αν τα προσθέσετε. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πετύχετε μια πολύ λεπτή σκόνη, μια σκληρή κοπή θα κάνει. Πάρτε σουλτανίνα και σταφίδες σας ως κατευθυντήρια γραμμή. Στη συνέχεια αφήστε το ψήσιμο να αρχίσει:

  1. Το πρώτο βήμα στην πραγματική διαδικασία ψησίματος είναι η κρέμα βουτύρου και ζάχαρης μαζί, το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ελαφρύ και χνουδωτό. Προσθέστε μια πρέζα αλατιού εάν χρησιμοποιείτε βούτυρο χωρίς βότανα.
  2. Τώρα σταδιακά κτυπήστε στα αυγά, επιδιώκοντας ξανά μια συνεπή, κρεμώδη δομή.
  3. Αφαιρέστε το αλεύρι και το μπαχαρικό μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ και στη συνέχεια το διπλώστε στο κρεμώδες μίγμα.
  4. Διπλώστε όλα τα άλλα συστατικά (εκτός από το Guinness) στο μείγμα.
  1. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας Guinness και ανακατέψτε καλά.
  2. Λαμβάνετε ένα κασσίτερος με επίστρωση κρέατος με λίπος και επένδυση διαμέτρου 18 εκατοστών (ή 7 ιντσών) και χύνετε αργά το τελικό μείγμα.
  3. Ψήνουμε για 60 λεπτά σε ένα ζεστό φούρνο (160 ° C, 325 ° F).
  4. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου ελαφρώς στους 150 ° C (300 ° F) και ψήνετε το κέικ τουλάχιστον άλλα 90 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο κασσίτερο και στη συνέχεια σβήστε το.
  6. Τραβήξτε γενναιόδωρα τη βάση του κέικ με ένα σουβλάκι, στη συνέχεια κουτάρετε το υπόλοιπο Guinness πάνω από τη βάση και αφήστε λίγο χρόνο για να απολαύσετε το κέικ.
  7. Όταν το Guinness έχει τελικά εμποτιστεί, φυλάξτε το τελειωμένο και άκοστο κέικ σε ένα αεροστεγές δοχείο αρκετά μεγάλο για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Συμβουλές για τη σερβίρισμα του κέικ Guinness

Το κέικ Guinness μπορεί να σερβιριστεί μόνος του - πηγαίνει ιδιαίτερα καλά με γαλακτοσάκχαρο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο παγωτό ή σάλτσα κονιάκ για μια επιπλέον θεραπεία, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Όσον αφορά τη μακροζωία, λένε ότι ο Guinness είναι καλός για εσάς και ένα κέικ Guinness θα κρατήσει εβδομάδες, αν όχι μήνες, όταν φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο. Στη συνέχεια, το γεύση είναι τόσο καλό που η μεγαλύτερη επιβίωση συχνά δεν εξασφαλίζεται μετά από μια πρώτη γεύση.