Οι 5 καλύτεροι τρόποι για να βρείτε δωρεάν Wi-Fi ενώ ταξιδεύετε

Είναι πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε να μένετε συνδεδεμένοι, οπουδήποτε στον κόσμο

Θέλετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι ενώ ταξιδεύετε, αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε για το προνόμιο; Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να μην χρειαστεί - η εύρεση δωρεάν Wi-Fi γίνεται όλο και πιο εύκολη σε όλο τον κόσμο, ειδικά αν γνωρίζετε μερικά μικρά κόλπα για να αυξήσετε τις πιθανότητες υπέρ σας.

Εδώ είναι πέντε από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε και να μείνετε online χωρίς να ξοδέψετε ένα λεπτό.

Ξεκινήστε με τις εταιρείες διαδικτύου και τηλεφωνίας σας

Παραδόξως, ο ευκολότερος τρόπος για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο μπορεί να είναι μέσω των υφιστάμενων εταιρειών διαδικτύου και τηλεφωνίας σας.

Οι συνδρομητές Comcast, Verizon και AT & T έχουν πρόσβαση στο δίκτυο hotspots της εταιρείας τους σε όλο τον κόσμο, ενώ μια ομάδα εταιρειών καλωδιακής τηλεόρασης, όπως το Time Warner Cable και άλλοι, προσφέρει παρόμοια υπηρεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

McDonalds και Starbucks

Στη συνέχεια στη λίστα: εστιατόρια μεγάλης αλυσίδας. Η McDonalds έχει περίπου 35.000 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο - σχεδόν όλες οι τοποθεσίες της στις ΗΠΑ προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi, όπως και πολλοί από τους διεθνείς. Στο εξωτερικό, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια αγορά για να πάρετε τον κωδικό - αλλά ένας καφές ή αναψυκτικά θα κάνει.

Το Starbucks αποτελεί επίσης ένα πολλά υποσχόμενο σημείο για να βρει αυτή την αόριστη ελεύθερη σύνδεση, με πάνω από 20.000 θέσεις. Όλα τα 7.000 + καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες το προσφέρουν δωρεάν, αλλά τα χιλιόμετρα σας θα διαφέρουν στο εξωτερικό.

Παρόλο που σε ορισμένες διεθνείς τοποθεσίες Starbucks υπάρχουν διαθέσιμες ελεύθερες ελεύθερες προσβάσεις, άλλες χρειάζονται έναν αριθμό τηλεφώνου ή έναν κωδικό πρόσβασης που λαμβάνεται με μια αγορά, ενώ άλλοι χρεώνονται για την υπηρεσία.

Ανεξάρτητα, αξίζει πάντα να το ρωτάς.

Οι τοπικές αλυσίδες συχνά παρέχουν επίσης μια παρόμοια υπηρεσία - κάνουν λίγη έρευνα μπροστά από το χρόνο για να μάθετε τα ονόματα μερικών μεγάλων αλυσίδων καφέ και γρήγορου φαγητού στον προορισμό σας.

Δωρεάν εφαρμογές Finder Wi-Fi

Σε έναν κόσμο όπου το δωρεάν Wi-Fi είναι τόσο πολύ εκτιμημένο, δεν αποτελεί έκπληξη η εύρεση πολλών εφαρμογών smartphone που θα σας βοηθήσουν να το βρείτε.

Ορισμένες από τις καλύτερες εφαρμογές παγκοσμίως περιλαμβάνουν το Wi-fi Finder, το OpenSignal και το Wefi, αλλά αξίζει επίσης να εντοπίσουμε τις συγκεκριμένες εκδόσεις για κάθε χώρα.

Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικές εφαρμογές που θα βρείτε δωρεάν Wi-fi στην Ιαπωνία, μία που σας δίνει πρόσβαση σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο εάν είστε πελάτης Mastercard και πολλοί άλλοι. Απλά πραγματοποιήστε αναζήτηση στην Apple ή στο Google App Store για τις κατάλληλες εφαρμογές για τον προορισμό σας - ποτέ δεν ξέρετε τι θα βρείτε!

Τετράγωνο στη διάσωση

Ένα χρήσιμο μέρος για να βρείτε δωρεάν Wi-Fi είναι το FourSquare, το γνωστό τοπικό site αναζήτησης. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την εφαρμογή στα τηλέφωνά τους, αλλά ο πραγματικός ιστότοπος είναι γεμάτος ενημερώσεις χρηστών για καφέ, μπαρ, εστιατόρια και κόμβους μεταφοράς που περιέχουν τις σχετικές λεπτομέρειες Wi-Fi.

Ο ευκολότερος τρόπος να το βρείτε είναι το Google για το «wifi foursquare» - Έχω χρησιμοποιήσει αυτό το τέχνασμα σε αρκετά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, για παράδειγμα, και αυτό λειτούργησε εκπληκτικά καλά. Απλά θυμηθείτε να το κάνετε ενώ έχετε ακόμα πρόσβαση στο Internet!

Χρόνος περιορισμένης πρόσβασης Wi-Fi; Κανένα πρόβλημα

Ενώ το απεριόριστο δωρεάν Wi-Fi γίνεται σιγά-σιγά πιο χαρακτηριστικό, υπάρχουν ακόμη πολλά αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και ξενοδοχεία που προσφέρουν μόνο ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δωρεάν πριν επιμείνετε να παραδώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε πρόσβαση όταν χτυπήσετε το όριο, αλλά θέλετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι, υπάρχουν τρόποι γύρω από το πρόβλημα. Η μέθοδος είναι διαφορετική για τα Windows και MacOS, αλλά και οι δύο εξαρτώνται από την προσωρινή αλλαγή της "διεύθυνσης MAC" της ασύρματης κάρτας του φορητού σας υπολογιστή, πράγμα που το δίκτυο χρησιμοποιεί για την παρακολούθηση του χρόνου σύνδεσης.

Όσον αφορά το δίκτυο, μια νέα διεύθυνση είναι ένας νέος υπολογιστής και ο χρόνος σύνδεσης ξεκινά ξανά.

Λυπούμαστε, οι χρήστες τηλεφώνου και tablet - είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνετε στις τυπικές συσκευές Android και iOS. Εάν ταξιδεύετε με φορητό υπολογιστή, όμως, είναι ένα πρακτικό μικρό τέχνασμα.

Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση MAC, τα όρια είναι ανά συσκευή, όχι ανά άτομο. Εάν ταξιδεύετε με (για παράδειγμα) τόσο το τηλέφωνο όσο και το tablet, χρησιμοποιήστε το μέχρι να τελειώσει ο χρόνος και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το άλλο.

Μην τα συνδέετε και τα δύο ταυτόχρονα!