Πώς να χρεώσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές σε διακοπές στο εξωτερικό

Σχεδιάστε μπροστά για να παραμείνετε (Em) όταν ταξιδεύετε

Οι πρακτικές του σχεδιασμού ενός ταξιδιού σε μια άλλη χώρα μπορεί να είναι τρομακτικό. Ακόμη και μια απλή εργασία όπως η χρέωση του κινητού σας ή του tablet σας θέτει ερωτήσεις. Χρειάζεστε έναν προσαρμογέα ή έναν μετατροπέα; Η συσκευή σας υποστηρίζει διπλή τάση; Μήπως κάνει πραγματικά τη διαφορά; Ο προκαταρκτικός προγραμματισμός μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές φορτισμένες και έτοιμες για χρήση όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Συσκευάστε μόνο τις συσκευές που χρειάζεστε πραγματικά

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να ελέγξετε τις δυνατότητες των κινητών σας συσκευών και το κόστος χρήσης τους σε άλλη χώρα πριν αποφασίσετε να τους δώσετε χώρο στις αποσκευές σας.

Επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών σας και ρωτήστε αν δεν γνωρίζετε το κόστος χρήσης του κινητού τηλεφώνου ή του τραπεζιού σας στη χώρα προορισμού. Φέρτε μόνο τις συσκευές που χρησιμοποιείτε τακτικά. Αυτό ελαχιστοποιεί το χρόνο χρέωσης και διατηρεί τις πιθανές χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων κάτω. Εάν μια συσκευή, όπως ένα tablet, μπορεί να εκτελέσει όλες τις λειτουργίες που αναμένετε να χρειαστείτε για το ταξίδι σας, να φέρει τη συσκευή και να αφήσει τα υπόλοιπα στο σπίτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις FaceTime ή Skype σε tablet και να χρησιμοποιήσετε το tablet για να επεξεργαστείτε έγγραφα του Office, ώστε να μπορεί να παραμείνει για το κινητό σας τηλέφωνο και το φορητό σας υπολογιστή.

Προσδιορίστε αν χρειάζεστε έναν προσαρμογέα ή μετατροπέα

Μερικοί ταξιδιώτες υποθέτουν ότι χρειάζονται ακριβούς μετατροπείς τάσης για να χρεώνουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές, tablet, κινητά τηλέφωνα και φορτιστές μπαταριών λειτουργούν σε κλίμακα μεταξύ 100 και 240 βολτ, καλύπτοντας τα πρότυπα που βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά συν την Ευρώπη και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Οι περισσότεροι επίσης εργάζονται με ηλεκτρικές συχνότητες που κυμαίνονται από 50 Hertz έως 60 Hertz. Στην πραγματικότητα, πολλές ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να καταστραφούν ή να καταστραφούν από μετατροπείς τάσης.

Για να προσδιορίσετε αν η ηλεκτρονική σας συσκευή υποστηρίζει διπλές τάσεις ή όχι, πρέπει να διαβάσετε τις μικροσκοπικές λέξεις που έχουν γραφτεί στο κάτω μέρος της συσκευής ή του φορτιστή σας.

Μπορεί να χρειαστείτε μεγεθυντικό φακό για να δείτε την εκτύπωση. Οι φορτιστές διπλής τάσης λένε κάτι όπως "Είσοδος 100 - 240V, 50 - 60 Hz". Εάν η συσκευή σας λειτουργεί πράγματι και στις δύο στάνταρ τάσεις, μπορεί να χρειαστείτε μόνο ένα προσαρμογέα για να το χρησιμοποιήσετε, όχι μετατροπέα τάσης.

Εάν διαπιστώσετε ότι πρέπει να μετατρέψετε την τάση για να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική συσκευή σας ενώ ταξιδεύετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μετατροπέα ταξινομημένο ως μετασχηματιστή για ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες λειτουργούν με κυκλώματα ή μάρκες. Οι απλούστεροι (και συνήθως λιγότερο ακριβείς) μετατροπείς δεν λειτουργούν με αυτές τις πιο πολύπλοκες συσκευές.

Αποκτήστε τους σωστούς προσαρμογείς τροφοδοσίας

Κάθε χώρα καθορίζει το δικό της ηλεκτρικό σύστημα διανομής και τον τύπο της ηλεκτρικής πρίζας . Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, τα βύσματα δύο ράβδων είναι τα πρότυπα, παρόλο που τα τριπλά γειωμένα βύσματα είναι επίσης κοινά. Στην Ιταλία, τα περισσότερα καταστήματα λαμβάνουν βύσματα με δύο στρογγυλά πτερύγια , αν και τα λουτρά έχουν συχνά γειωμένες πρίζες με τρία σκέλη (στρογγυλά πτερύγια, όλα στη σειρά). Αγοράστε έναν πολυκατευθυντικό προσαρμογέα γενικής χρήσης για ευελιξία ή ανακαλύψτε τους τύπους προσαρμογέων που χρειάζονται συνήθως για τη χώρα προορισμού και φέρτε τους.

Πρέπει να φέρετε αρκετούς προσαρμογείς ή έναν προσαρμογέα με μια πρίζα πολλαπλών θυρών, εάν σκοπεύετε να φορτίσετε περισσότερες από μία ηλεκτρονικές συσκευές την ημέρα, καθώς κάθε προσαρμογέας μπορεί να τροφοδοτεί μόνο μία συσκευή τη φορά.

Το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας μπορεί να έχει μόνο μερικές ηλεκτρικές πρίζες. Ορισμένα σημεία πώλησης ενδέχεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλα, ενώ ορισμένα ενδέχεται να είναι γειωμένα και όχι τυποποιημένα. Ίσως χρειαστεί να συνδέσετε έναν προσαρμογέα σε άλλο για να το χρησιμοποιήσετε. Ορισμένοι προσαρμογείς περιλαμβάνουν θύρες USB, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν φορτίζετε ηλεκτρονικές συσκευές.

Δοκιμάστε το πρόγραμμα εγκατάστασης πριν εγκαταλείψετε το σπίτι σας

Προφανώς, δεν μπορείτε να συνδέσετε τους προσαρμογείς σε μια πρίζα που βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά μπορείτε να καθορίσετε ποια ηλεκτρονικά βύσματα συσκευής ταιριάζουν στη συλλογή σας των προσαρμογέων. Βεβαιωθείτε ότι το βύσμα ταιριάζει άνετα στον προσαρμογέα. μια προσαρμογή με δισκέτα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ροής ρεύματος όταν προσπαθείτε να φορτίσετε την ηλεκτρονική συσκευή σας.

Σημειώστε ότι πολλοί στεγνωτήρες μαλλιών, ηλεκτρικά ξυριστικά μηχανήματα, ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές και άλλες συσκευές προσωπικής φροντίδας που κατασκευάζονται για χρήση στις ΗΠΑ μπορούν να μετατρέψουν τις τάσεις μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το διακόπτη που βρίσκεται στη συσκευή.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μετακινήσει το διακόπτη στη σωστή θέση προτού συνδέσετε τη συσκευή στην πρίζα. Οι συσκευές που παράγουν θερμότητα, όπως οι στεγνωτήρες μαλλιών, απαιτούν επίσης ρυθμίσεις υψηλότερης ισχύος για να λειτουργούν.

Εάν, παρά το σχεδιασμό και τις δοκιμές σας, θα βρείτε ότι έχετε φέρει λάθος προσαρμογέα, ρωτήστε το πρόσωπο στη ρεσεψιόν για έναν δανειστή. Πολλά ξενοδοχεία κρατούν κουτιά προσαρμογέων που έχουν μείνει πίσω από προηγούμενους επισκέπτες.