Διασκέδαση πράγματα να κάνουμε στο Maui με έφηβους

Μια επισκόπηση των δραστηριοτήτων και των αξιοθέατων στο Maui για εφήβους.

Λέγεται το "Maui, no ka oi" το οποίο στη Χαβάη σημαίνει "Maui είναι το καλύτερο". Για τους νέους και τους ηλικιωμένους, υπάρχουν δραστηριότητες που γεμίζουν καθημερινά τις διακοπές σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από τις δραστηριότητες που οι έφηβοι στην οικογένειά σας μπορεί να απολαύσουν.

Κέντρο ωκεανού Maui

Στο θαλάσσιο κέντρο Maui, το θαλάσσιο περιβάλλον του Maui παρουσιάζεται μέσα από μια ποικιλία επιδείξεων ενυδρείου, πρακτικών εκθεμάτων και ακόμη και μια "πισίνα touch" όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγγίξουν διάφορα ωκεάνια πλάσματα, όπως αχινούς και αστερίες.

Άλλοι ζωντανοί κάτοικοι ωκεανού στο Κέντρο περιλαμβάνουν μέδουσες, χταπόδι, ψάρια ύφαλων, γαρίδες, χέλια, παλαμίδες, αστακούς, ακτίνες και καρχαρίες.

Τροπική φυτεία Maui

Η τροπική φυτεία Maui προβάλλει τη γεωργική ιστορία του Maui, λαμβάνοντας επισκέπτες σε μια περιήγηση με τραμ από στρέμματα ζαχαροκάλαμου, καρύδια macadamia, γκουάβα, μάνγκο, μπανάνα, παπάγια, ανανά, καφέ και λουλούδια.

Κέντρο Φύσης Hawai'i

Βρίσκεται στην κοιλάδα Iao, το Hawai'i Nature Center διαθέτει ένα Arcade Interactive Science. Εδώ, περισσότερα από τριάντα χέρια για εκθέματα θα σας βοηθήσουν να μάθετε για το φυσικό περιβάλλον του Maui. Μπορείτε ακόμη να "βιώσετε" τη ζωή ως dragonfly, προσομοιάζοντας την ικανότητα να δείτε εκατοντάδες κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Υπάρχει επίσης ένα Walk Walk Wilderness που καθοδηγείται από φυσιοδίφες που ερμηνεύουν τον πολιτισμό και τη φυσική ιστορία της κοιλάδας Iao.

Παραλία Ka'anapali

Γνωστή ως παραλία "Dig me" μεταξύ των τοπικών εφήβων, η παραλία Ka'anapali είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του Maui.

Είναι μήκους τεσσάρων μιλίων, με κοκκώδη χρυσή άμμο μέχρι το μάτι να βλέπει. Η παραλία παραλληλίζει το κανάλι της θάλασσας κατά το μεγαλύτερο μέρος του και έχει πλακόστρωτη παραλία. Η κολυμβητική περίοδος είναι εξαιρετική. Διάφοροι πωλητές δραστηριότητας στην παραλία προσφέρουν σχεδόν κάθε είδος δραστηριότητας νερού και εξοπλισμού.

Ποδηλασία

Οι ποδηλάτες μπορούν να κάνουν ποδηλασία από Wailea προς Kapalua, από Hoochipa προς Kahului και από Waiehu έως Wailuku, με βελτιωμένους ώμους ή ποδηλατόδρομους.

Πολλές εταιρείες ξενάγησης παρέχουν αρκετές μοναδικές περιπέτειες για ποδηλασία, συμπεριλαμβανομένης μιας αναζωογονητικής διαδρομής 38 μιλίων από την κορυφή των 10.023 ποδιών στο Haleakala.

Πεζοπορία

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μονοπατιών πεζοπορίας στο Maui, αλλά μόνο τρεις από τις διαδρομές σημειώνονται. Haleakala; Πολίπολη, ένα μεγάλο ορεινό δάσος. και «Ohe'o Gulch στο Kipahulu, ένα μέτριο τεσσάρων μιλίων με τα πόδια σε ένα ρεύμα, στους καταρράκτες και στα μπαμπού δάση.

Οι κατασκηνωτές του εθνικού πάρκου Haleakala οδηγούν τακτικά προγραμματισμένες πεζοπορίες.

Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες καθοδήγησης για πεζοπορία στο Maui. Ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Na Ala Hele διατηρεί μονοπάτια και υποστηρίζει τις οδούς πρόσβασης στην παραλία.

Το αρχαίο μονοπάτι Lahaina Pali, αντηχεί την αυτοκινητόδρομο Pi'ilani του 16ου αιώνα, το πρώτο μονοπάτι πεζοπορίας που χτίστηκε γύρω από το νησί. Τα υπόλοιπα της εξακολουθούν να παραμένουν.

Το Na Ala Hele παρέχει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που περιλαμβάνει ενδιαφέροντα γεγονότα και ιστορίες για ορισμένα σημεία κατά μήκος του μονοπατιού.

Ιππασία

Υπάρχουν πολλοί στάβλοι στο νησί, παρέχοντας βάρκες για να ταιριάζουν σε κάθε επίπεδο ιππασίας, ενώ τα ταξίδια διαρκούν συνήθως από μία έως έξι ώρες.

Καταδύσεις

Τα εργαλεία κολύμβησης με αναπνευστήρα μπορούν να ενοικιαστούν για μόλις $ 15 - μια συμφωνία όταν σκεφτείτε τα σπάνια και υπέροχα αξιοθέατα που θα δείτε υποβρύχια.

Πέντε από τις καλύτερες θέσεις στο Maui για ψαροντούφεκο και βουτιά είναι ο κόλπος Honolua, ο κόλπος Ahihi-Kina'u, το Pu'u Keka'a του Ka'anapali ή η παραλία Ulua του Black Rock και Wailea. Πολυάριθμα κρουαζιερόπλοια που προσφέρουν ιστιοπλοΐα, κρουαζιέρες και εκδρομές με αναπνευστήρα μπορούν να βρεθούν αγκυροβολημένα στα λιμάνια Ma'alaea και Lahaina.

Καταδύσεις

Η κατάδυση είναι εξαιρετική στον παράδεισο. Για τους έμπειρους δύτες, οι σπηλιές και οι καταδύσεις από τις λάβαδες είναι περιπέτειες του Indika Jones ilk. Μην χάσετε τους καθεδρικούς ναούς που κόβουν την ανάσα από την Lana'i, που χαιρετήθηκαν από τους άπληστους δύτες ως ένα από τα καλύτερα σημεία κατάδυσης στον κόσμο.

Σέρφινγκ

Το Maui έχει αρκετές περιοχές με κύματα παγκόσμιας κλάσης. Τα Ma'alaea και ο κόλπος Honolua είναι δύο από τα καλύτερα. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν, υπάρχουν πολλές μαθήματα που προσφέρονται σε όλο το νησί.

Ιστιοσανίδα

Η παραλία Ho'okipa είναι η "πρωτεύουσα της Υδροδρομικής Υπαίθρου του κόσμου", που φιλοξενεί διεθνή πρωταθλήματα και ζωγραφίζει εκατοντάδες θεατές.

Μόνο οι επαγγελματίες του surf Ho'okipa. Οι αρχάριοι θα πρέπει να εξασκούνται σε Kanaha, Kihei και Spreckelsville. Τα εργαλεία μπορούν να ενοικιαστούν σε πολλά καταστήματα αθλημάτων στην Pa'ia, Wailuku και Kahului.