Οδηγός επισκεπτών στην Compiègne στην Πικαρδία, Βόρεια Γαλλία

Μια απροσδόκητα ενδιαφέρουσα πόλη

Γιατί να επισκεφθείτε το Compiègne;

Αυτή η ελκυστική πόλη, βόρεια του Παρισιού, στην Πικαρδία, κάνει μια πολύ καλή μέρα ή διανυκτέρευση από την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Είναι εύκολο να φτάσετε με το αυτοκίνητο ή με τρένο, και έχει ένα υπέροχο, λίγο γνωστό και μεγάλο château γεμάτο έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής αγαπημένο από τον Ναπολέοντα για να επισκεφθείτε. Επιπλέον υπάρχει ένα υπέροχο πάρκο πίσω από το Château για μεγάλους περιπάτους και χαλαρή πικ-νικ. Υπάρχει επίσης ένα πολύ καλό μουσείο μεταφορών για τους λάτρεις των αυτοκινήτων, και ένα εκπληκτικά απορροφητικό μουσείο μικροσκοπικών ιστορικών ειδωλίων που ασχολούνται με συνεχή πολέμους.

Μόλις εξαντλήσετε τα αξιοθέατα της Compiègne, υπάρχει το δάσος της Compiègne για να εξερευνήσετε τα χωριά, τις λίμνες και τις κοιλάδες. Μια από τις σπουδαίες στιγμές της γαλλικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας τιμάται στο Μουσείο Εκεχειρίας , στο βόρειο τμήμα του δάσους.

Η ιστορία της Compiègne και το παλάτι της

Αρχικά μια πόλη αββαείο από τον 10ο αιώνα, ήταν εδώ που η Ζαν ντ 'Ακχ συλλήφθηκε αφού προσπάθησε να απαλλαγεί από την πόλη των Αγγλων τον Μάιο του 1430. Έτσι, θα βρείτε ένα άγαλμα στο σημείο όπου φέρεται να συλληφθήκαμε κοντά στον τόπο du 54 αεροπορικό σύνταγμα. Αλλά ήταν οι βασιλιάδες της Γαλλίας που έβαλαν Compiègne στο χάρτη με το επιβλητικό παλάτι που έχτισαν για καθαρή απόλαυση. Όπως δήλωσε ο Λουδοβίκος XIV, δήλωσε: "Σε Βερσαλλίες είμαι ο βασιλιάς. στο Fontainebleau ένας πρίγκιπας, στο Compiègne ένας άνθρωπος της χώρας. "

Γενικές πληροφορίες για την Compiègne

Τουριστικό γραφείο
Place de l'Hotel de Ville
Τηλ. 00 33 (0) 3 44 40 01 00
Ιστοσελίδα (στα γαλλικά)

Πώς θα φτάσετε στο Compiègne

Που να μείνω

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Best Western Hotel Les Beaux Arts
33 μαθήματα Guynemer
Τηλ .: 00 33 (0) 3 44 92 26 26
Ιστοσελίδα (στα αγγλικά)
Ζώνη τιμών: $ - $$ (το πρωινό δεν περιλαμβάνεται)
Τι σημαίνει αυτό
Το 3 αστέρων ξενοδοχείο, ιδανικά τοποθετημένο ακριβώς απέναντι από τον ποταμό, είναι άνετα διακοσμημένο με δωμάτια καλής ποιότητας.

Ξενοδοχείο de Flandre
16 quai Republique
Τηλ .: 00 33 (0) 3 44 83 24 40
Ιστοσελίδα (στα αγγλικά)
Τιμή ζώνης: $ (δεν συμπεριλαμβάνεται το πρωινό)
Τι σημαίνει αυτό
Κοντά στο σταθμό, αυτό το μεγάλο ξενοδοχείο βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, άνετα και κάνει μια καλή βάση. Αν και στον κεντρικό δρόμο, τα δωμάτια είναι διπλά τζάμια για μείωση του θορύβου.

L'Hostellerie du Royal Lieu
9 rue de Senlis
Τηλ .: 00 33 (0) 3 44 20 10 24
Ιστοσελίδα (στα αγγλικά)
Ζώνη τιμών: $ - $$ (το πρωινό δεν περιλαμβάνεται)
Τι σημαίνει αυτό
Στα περίχωρα του Compiègne, το ανακαινισμένο σπίτι του 19ου αιώνα είναι ευχάριστο, με ευρύχωρα υπνοδωμάτια, καλά μπάνια και ένα εξαιρετικό εστιατόριο (βλ. Παρακάτω). Το διώροφο κτήριο διαθέτει μόνο 12 δωμάτια και 3 σουίτες, με μοναδική διακόσμηση και θέα στο πάρκο.

Που να φάω

Rive Gauche
13 μαθήματα Guynemer
Τηλ .: 00 33 (0) 3 44 40 29 99
Δικτυακός τόπος
Κλειστό Δευτέρα και Τρίτη.


Η οικογενειακή επιχείρηση Rive Gauche είναι τοπικά γνωστή για κορυφαία μαγειρική με τοπικά υλικά. Το καλά εφοδιασμένο κελάρι κρασιών αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα σε αυτό το κλασικά διακοσμημένο εστιατόριο.
Μενού 38-48 ευρώ. Alc περίπου 75 ευρώ ανά άτομο.

Hotel du Nord
Place de la Gare
Τηλ .: 00 33 (0) 3 44 83 22 30
Κλείσιμο των πρώτων δύο εβδομάδων τον Αύγουστο, το μεσημέρι του Σαββάτου και το δείπνο της Κυριακής
Κοντά στο σταθμό και στον ποταμό, αυτό το τοπικό ίδρυμα είναι γνωστό για το μαγείρεμα θαλασσινών. Μια ανοιχτή κουζίνα προσθέτει στο θέατρο.
Μενού 25 ευρώ. Alc από 30 ευρώ ανά άτομο.

Le Bistrot des Arts
35 μαθήματα Guynemer
Τηλ .: 00 33 (0) 3 44 20 10 10
Κλείσιμο το μεσημέρι του Σαββάτου και την Κυριακή.
Το ξενοδοχείο Les Beaux-Arts, που επισυνάφθηκε στο ξενοδοχείο, φάγαμε εδώ, αφού φτάσαμε στο ξενοδοχείο σχετικά αργά. Η διακόσμηση είναι καλό στιλ μπιστρό, όπως και το μαγείρεμα που έχει πολύ καλή αξία.
Μενού 18-28 ευρώ.

Alc από 25 ευρώ ανά άτομο.

L'Hostellerie du Royal Lieu

9 rue de Senlis
Τηλ .: 00 33 (0) 3 44 20 10 24
Δικτυακός τόπος
Φυλλώδη ρύθμιση για αυτό το εξαιρετικό ξενοδοχείο (βλ. Παραπάνω), του οποίου το εστιατόριο έχει μια καλά άξιζε τοπική φήμη. Κλασικό, απλό μαγείρεμα παραδίδει τα αγαθά.
Μενού 26 έως 75 ευρώ. Alc από 50 ευρώ.

Αξιοθέατα σε Compiègne

Το Compiègne είναι γνωστό για το παλάτι, ένα νεοκλασικό κτίριο στη μέση της πόλης, όπου υπάρχουν πολλά άλλα αξιοθέατα σε αυτή την όμορφη μικρή πόλη στις όχθες του ποταμού Oise.

Εκδηλώσεις