Τροφίμων στην Κουάλα Λουμπούρ

Τοποθεσίες για να ζήσετε τη συναρπαστική σκηνή φαγητού της Κουάλα Λουμπούρ

Αν και το Penang στη Μαλαισία είναι παγκοσμίως γνωστό για μια ακμάζουσα μαγειρική σκηνή, το φαγητό στην Κουάλα Λουμπούρ μπορεί ασφαλώς να κρατήσει το δικό του. Η τεράστια ποσότητα ενδιαφέρουσας επιλογής φαγητού στην Κουάλα Λουμπούρ είναι κατά καιρούς συντριπτική, αλλά και πάλι, αυτό είναι ένα καλό πρόβλημα!

Kopitiams και Mamak Σταθμοί

Καμία μαγειρική εξερεύνηση της Κουάλα Λουμπούρ δεν είναι πλήρης χωρίς να επισκεφθείτε τουλάχιστον ένα ή περισσότερα από τα πολλά υπαίθρια εστιατόρια Mamak.

Βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά και ανοίγουν μέχρι αργά το βράδυ, οι πάγκοι ινδικών μουσουλμάνων «Mamak» και τα kopitiams (καφετέριες) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού. Άνθρωποι από όλες τις εθνικότητες συγκεντρώνονται για φαγητό, σνακ σε ψωμί με ρόδες, ποτά για ποτά ειδικών, για να παρακολουθήσουν αθλήματα ή κουτσομπολιά.

Τα εστιατόρια του Mamak είναι συνήθως απλά καταλύματα και προσφέρουν φτηνό, φτηνό φαγητό. Μπορείτε συχνά να παραγγείλετε από ένα μενού ή απλά να επιλέξετε ένα από τα πιάτα - όλα τα halal - που είναι ήδη προετοιμασμένα και εμφανίζονται. Ο λογαριασμός σας θα υπολογιστεί στο τραπέζι αργότερα βάσει του τι φάγατε και έπιναν.

Το τοπικό ποτό της επιλογής - μη αλκοολικό, φυσικά - είναι γνωστό ως tarik, ένα ποτό τσαγιού και γάλακτος που χύνεται επιδέξια ανάμεσα σε δύο ποτήρια μέχρι να επιτευχθεί μια αφρώδης υφή.

Padang Eateries

Δημοφιλή σε όλη την Ινδονησία και τη Μαλαισία, θα βρείτε πολλά εστιατόρια σε στιλ Padang στην Κουάλα Λουμπούρ. Το φαγητό συνήθως μαγειρεύεται μία φορά την ημέρα, και στη συνέχεια σερβίρεται όλη την ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Οι πελάτες ξεκινούν με μια γεμάτη πλάκα ρυζιού, κατόπιν προσαρμόζουν τα γεύματά τους με κρέας, λαχανικά και κάρυs, δείχνοντας. Όπως και με τα εστιατόρια του Mamak, χρεώνεστε για αυτό που παίρνετε. οι τιμές δεν εμφανίζονται και τα έντυπα μενού είναι σπάνια.

Παρόλο που οι τιμές συχνά υπολογίζονται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του ιδιοκτήτη, τα εστιατόρια Padang είναι ένας εύκολος, φθηνός τρόπος για να γεμίσουν τα τοπικά τρόφιμα.

Jalan Alor

Ο Jalan Alor, δίπλα στο Bukit Bintang, είναι ίσως το επίκεντρο της σκηνής τροφίμων του δρόμου της Κουάλα Λουμπούρ, τουλάχιστον της τουριστικής. Φρενικό και πιεστικό, θα πάρετε μενού ώθηση στο πρόσωπό σας για τα πάντα, από τα θαλασσινά σε κινέζικες λιχουδιές καθώς προσπαθείτε να επιλέξετε από τους πολυάριθμους πάγκους. Θα βρείτε ακόμη και τρόφιμα από τις Φιλιππίνες που προσφέρονται.

Ο Jalan Alor είναι πεζοδρομημένος, γι 'αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να καθίσετε, να τσιμπήσετε, να πιείτε και να παρακολουθήσετε άλλους ταξιδιώτες να πάρουν hassled να δοκιμάσουν κάτι από τα μενού.

Chinatown

Η περιοχή Chinatown αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για φαγητό στην Κουάλα Λουμπούρ μακριά από την πολυσύχναστη σκηνή γύρω από το Bukit Bintang. Μαζί με πολλά εστιατόρια hotpot και κινέζικα εστιατόρια με οικογενειακό στιλ με υπερβολικά εξυπηρετικό προσωπικό, θα βρείτε στάβλους δρόμων που πωλούν νόστιμα πηκτάκια από πηλό και άλλα νόστιμα πιάτα μανταρινιού.

Το κέντρο Madras Lane Hawker είναι ελαφρώς κρυμμένο στην Chinatown, αλλά αξίζει να βρούμε να δοκιμάσουμε τις τοπικές παραδόσεις λαζάνων noks.

Η οδό Petaling, αν και είναι συχνά απασχολημένη με τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για ψεύτικα αντικείμενα, είναι ένα συναρπαστικό μέρος για να καθίσετε με μια κρύα μπύρα και να παρακολουθήσετε το throng.

Μικρή Ινδία

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η γειτονιά της Κουάλα Λουμπούρ της Μικρής Ινδίας φιλοξενεί νόστιμα μέρη για φαγητό. ακόμα και ο αέρας συχνά μυρίζει μπαχαρικά και κάρυ! Τα ινδικά εστιατόρια σερβίρουν τα γνωστά πιάτα δημοφιλή με τους Δυτικούς, καθώς και πολλές νόστιμες ινδιάνικες σπεσιαλιτέ της Μαλαισίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επεκτείνετε το γαστρονομικό ρεπερτόριο της Νότιας Ασίας δοκιμάζοντας ένα από τα εστιατόρια του Νεπάλ ή του Μπαγκλαντές στην περιοχή. Ακόμα και το θιβετιανό φαγητό προσφέρεται.

Για μια νέα εμπειρία, δοκιμάστε ένα από τα εστιατόρια με φύλλα μπανάνας, όπου οι σάλτσες με βάση το ρύζι και το ghee τοποθετούνται σε φύλλα μπανάνας στο τραπέζι σας. Μην ανησυχείτε, τα βρώμικα φύλλα απορρίπτονται αφού τρώτε!

Η περιοχή Bukit Bintang

Μαζί με πολλά εθνοτικά εστιατόρια που πιέζονται κατά μήκος της πολυάσχολης λουρίδας Bukit Bintang, θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για φαγητό, τους συνηθισμένους ύποπτους για γρήγορο φαγητό και ακόμη και μια διασπορά μεγάλων δυτικών αλυσίδων όπως το Outback Steakhouse.

Αλλά γιατί να πετάξετε μέχρι την Κουάλα Λουμπούρ για φαγητό που μπορείτε να έχετε εξίσου εύκολα στο σπίτι;

Αν χάσετε το λαβύρινθο των εμπορικών κέντρων στην περιοχή και δεν θέλετε να φτάσετε στο Jalan Alor, μπορείτε να πάρετε κάποιο αξιοπρεπές φαγητό σε ένα από τα πολλά δικαστήρια τροφίμων - που συνήθως βρίσκονται στα επίπεδα του υπογείου. Προσφέρονται πιάτα από κορεάτικα φαγητά και ιαπωνικό σούσι για αυθεντική κινεζική κουζίνα σε μια καφετέρια. Τα δικαστήρια τροφίμων στο Sungei Wang Plaza και το Pavilion KL είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.