Περπατώντας μέσω του Δουβλίνου κατά μήκος του Liffey

"Ροή Liffey Waters, ροή απαλά στη θάλασσα ..."

f που θέλετε να κάνετε μια βόλτα στο Δουβλίνο, περπατώντας κατά μήκος του ποταμού Liffey είναι η ευκολότερη επιλογή. Το πιο λογικό περίπατο του Δουβλίνου ακολουθεί απλά τη φυσική πορεία - μια βόλτα στις όχθες του θρυλικού Liffey, του ποταμού που κόβει την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας σε δύο, χωρίζει το Northside από το Southside. Αν και δεν θα περάσετε πραγματικά πολλά από τα κύρια αξιοθέατα του Δουβλίνου , αυτός ο περίπατος είναι μια από τις μοναδικές εμπειρίες που παρέχει η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας.

Θα ακολουθήσετε απλώς την πορεία του ποταμού Liffey μέσω της πόλης, από τους αναστημένους Dublin Docklands μέχρι το πάρκο Phoenix.

Ξεκινώντας από τα Docklands

Το πιο λογικό μέρος για να ξεκινήσετε αυτή τη βόλτα είναι στο Docklands, μια κάποτε καταρράκτη περιοχή που έχει υποβληθεί σε εκτεταμένες ανακαινίσεις. Προϊστάμενος των γραφείων της Αρχής Ανάπτυξης Docklands του Δουβλίνου (DDDA) μεταξύ του Διεθνούς Κέντρου Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (IFSC) και του Jurys Hotel. Στη συνέχεια, βγείτε στη γέφυρα πεζών, επίσημα τη γέφυρα του Sean O'Casey, και κοιτάξτε καλά - ανατολικά μπορείτε να δείτε το λιμάνι και τη νέα γέφυρα Samuel Beckett, που έχει σχήμα αρπάγματος. Κοντά στο ψηλό πλοίο "Jeanny Johnston" είναι συνήθως berthed.

Νότια της γέφυρας είναι ένα μνημείο για ναυτικούς εμπορικούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της "έκτακτης ανάγκης" 1939 - 1945. Κοντά θα βρείτε επίσης το "The Linesman", ένα χάλκινο μολύβι ενός εργάτη.

Στρίψτε προς τα δυτικά και θα έρθετε σε μια σύγχρονη οδική γέφυρα - τη γέφυρα του Matt Talbot Memorial Bridge με ένα εντυπωσιακό άγαλμα του εκλεκτού μυστηρίου του Δουβλίνου κοντά στο νότιο άκρο του.

Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε το πανόραμα του τελωνείου στα αριστερά σας και το μοντέρνο IFSC απέναντι από το Liffey. Περάστε τη γέφυρα και ρίξτε μια ματιά στο στοιχειωμένο Όμιλο Πείνας ακριβώς δεξιά, συνεχίστε δυτικά, περνώντας από το Τελωνείο. Και μην ξεχάσετε να δείτε τη σύγχρονη δομή που στεγάζει την Ulster Bank - οι φωτογράφοι θα αγαπήσουν τον τρόπο που αντανακλά το Τελωνείο στην πρόσοψή του.

Περπατήστε κάτω από το μεγαλύτερο βλέμμα του Δουβλίνου, τη σκοτεινή σιδηροδρομική γέφυρα, περάστε τη γέφυρα Butt και συνεχίστε ανάντη κατά μήκος του ποταμού. Ο ψηλός σταθμός στα δεξιά σας είναι το Liberty Hall, το ψηλότερο κτίριο και το συνδικαλιστικό κτίριο του Δουβλίνου. Ένα άγαλμα του ιρλανδο-αμερικανικού σοσιαλιστή James Connolly βρίσκεται απέναντι από το Liberty Hall κάτω από τον υπερυψωμένο σιδηρόδρομο. Και στα κτίρια που πλαισιώνουν το Liffey θα παρατηρήσετε υπολείμματα του θαλάσσιου παρελθόντος του Δουβλίνου.

Η καρδιά της πόλης του Δουβλίνου

Τώρα έρχεστε προς τη Γέφυρα O'Connell με την οδό O'Connell στα δεξιά σας. Αυτό είναι το κέντρο του Δουβλίνου. Και μια αρκετά περίεργη γέφυρα, που είναι στην πραγματικότητα ευρύτερη από ό, τι καιρό. Ρίξτε μια καλή ματιά και στη συνέχεια συνεχίστε στο Bachelor's Walk, κατευθυνόμενοι προς τη γέφυρα Ha'penny.

Λοιπόν, επίσημα αυτή είναι η "γέφυρα Liffey", γνωστή επίσημα ως "Γέφυρα του Γουέλινγκτον", αλλά από τότε που εισήχθη το μισό δισεκατομμύριο πεζών, το ψευδώνυμο Ha'penny Bridge ήταν κολλημένο. Περάστε το Liffey (είναι δωρεάν σήμερα), η μικρή λωρίδα απέναντι από τη γέφυρα Ha'penny θα σας οδηγήσει στην περιοχή Temple Bar . Στρίψτε δεξιά, όμως, περπατήστε στη νέα Γέφυρα της Χιλιετίας και ξανακτίστε τον ποταμό. Σταματήστε ξανά στη μέση, τραβήξτε την προβολή και στη συνέχεια συνεχίστε προς τα πάνω.

Viking Δουβλίνο

Λίγο πριν φτάσετε στο Grattan Bridge κοιτάξτε το Liffey στο ανάχωμα.

Θα πρέπει να δείτε μια τριμμένη είσοδο σήραγγας εκεί - αυτό στην έξοδο του ποταμού Poddle που σχημάτισε μια "σκοτεινή πισίνα" (ή σε ιρλανδική dubn linn ) κοντά. Εδώ οι Βίκινγκς εγκατέστησαν έναν οικισμό. Στη συνέχεια, διασχίζετε τη γέφυρα Grattan, η είσοδος στο Κάστρο του Δουβλίνου είναι απλά ορατή στο τέλος της οδού του Κοινοβουλίου. Επίσης είναι ορατοί οι θαλάμους του ηλιακού φωτός δίπλα στη γέφυρα, ένα θαυμάσιο γωνιακό κτίριο με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο που επαινέζει την καθαριότητα και το σαπούνι!

Μετά το Liffey ανάντη θα παρατηρήσετε ένα παράξενο σύνολο παγκάδων πάρκων στα αριστερά, αναδημιουργώντας την εικόνα ενός βυθιστικού Viking boat. Περαιτέρω η πλώρη ενός σκάφους Viking ήταν η έμπνευση για το μνημείο έξω από τα (σύγχρονα) γραφεία των συμβουλίων. Και με τα πόδια θα ανακαλύψετε χάλκινα στόμια στο πεζοδρόμιο - αντίγραφα των αντικειμένων του Βίκινγκ που έσκαψαν εδώ πριν από λίγα χρόνια.

Βρίσκεστε στην καρδιά του Viking Dublin!

Όταν φτάσετε στη Γέφυρα O'Donovan Rossa θα πρέπει να πάρετε τις απόψεις από εδώ - στο νότο ο καθεδρικός ναός της Χριστιανικής Εκκλησίας στέκει την κορυφή. Και στα βόρεια, τα τέσσερα γήπεδα περιβάλλουν το Liffey. Μείνετε στη νότια όχθη του ποταμού και περπατήσετε, οι απόψεις των δικαστικών κτιρίων είναι καλύτερες από εδώ.

Τα αγαπημένα ποτά του Δουβλίνου

Η επόμενη γέφυρα είναι η γέφυρα Πατέρας Ματθαίου - ένα μνημείο κατάλληλο για τον ιδρυτή του κινήματος εθισμού λόγω της θέσης του.

Θα παρατηρήσετε μια ψηλή καμινάδα δομή στη βόρεια πλευρά, αυτή είναι η παλιά καμινάδα του Jameson Distillery. Και η Ζυθοποιία Guinness δεν είναι μακριά, στην πραγματικότητα θα την περάσετε καθώς συνεχίζετε την Liffey και την παρελθούσα γέφυρα Mellowes, τη γέφυρα Blackhall Place και τη γέφυρα Rory O'More μέχρι να φτάσετε τελικά στη γέφυρα του Frank Sherwin και στη γέφυρα του Sean Heuston. Μπορεί επίσης να πάρετε ένα καλό άρωμα βύνης εάν ο άνεμος είναι σωστός.

End of Journey - Πίσω στην πόλη του Δουβλίνου

Ρίξτε μια ματιά στην υπέροχη πρόσοψη του Σταθμού Heuston, στη συνέχεια διασχίστε τις βόρειες αποβάθρες και περπατήστε κατάντη, περνώντας από την αποθήκη πολιτικής άμυνας στα αριστερά σας. Το πάρκο δίπλα του είναι το " Croppy Acre", ένας μαζικός τάφος για τους σκοτωμένους στην άνοδο του 1798 . Πάρτε αριστερά μετά από αυτό το πέρασμα και περπατήστε μέχρι το Collins Barracks - το Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας .

Ακόμα κι αν δεν έχετε κλίση πολιτιστικά, το καφέ θα είναι ένα ευχάριστο θέαμα. Και αφού έχετε ανανεώσει την ενέργειά σας, μπορείτε απλά να πάρετε ένα τραμ LUAS πίσω στο κέντρο της πόλης.

Θα πρέπει, ωστόσο, να αισθάνεστε και πάλι πολύ ενεργητικός ... μια μικρή βόλτα δυτικά θα σας φέρει είτε στο πάρκο Phoenix , στο ζωολογικό κήπο του Δουβλίνου ή στο σπάνια επισκέφθηκε το War Memorial στο νησιώτικο κήπο.