Χρησιμοποιώντας τις χρεωστικές ή πιστωτικές σας κάρτες σε ΑΤΜ και καταστήματα στην Ευρώπη

Υπήρξε μια εποχή που όλοι ταξίδευαν με επιταγές των Ταξιδιωτών ή με μεγάλα ποσά μετρητών που είχαν ανταλλάξει στην τράπεζά τους, αλλά ο κόσμος έχει προχωρήσει και η χρήση του ΑΤΜ είναι ευκολότερη και φθηνότερη από ποτέ. Ελέγξτε πώς να ταξιδεύετε με σύνεση με την κάρτα ΑΤΜ.

Η Visa και η Mastercard είναι ευρέως αποδεκτές στην Ευρώπη. Το American Express είναι λιγότερο διαδεδομένο. Η Γερμανία , εκπληκτικά, είναι μια από τις πιο αργές χώρες που δέχονται ευρέως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, ιδιαίτερα σε μπαρ και εστιατόρια.

Η Ανατολική Ευρώπη , από την άλλη πλευρά, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για τις συναλλαγές με κάρτες, ενώ στην Ισλανδία, ακόμη και μηχανήματα αυτόματης πώλησης παίρνουν κάρτες.

Να γνωρίζετε τον ισχυρισμό της Citibank ότι θα βρείτε ένα υποκατάστημα της Citibank όπου κι αν πάτε. Δεν θα το κάνετε.

Πιθανές χρεώσεις για να προσέξετε

Οι τράπεζες αλλάζουν συχνά τις χρεώσεις τους, οπότε κάνετε διπλό έλεγχο στην τράπεζα πριν υποβάλλετε αίτηση.

Citibank ATMs στην Ευρώπη

Η Citibank στις ΗΠΑ δεν εγγυάται ότι οι κάρτες τους θα λειτουργούν σε μη-Citibank μηχανές εκτός των ΗΠΑ. Ο ιστότοπός τους λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν σε 45.000 ΑΤΜ σε 30 χώρες. Εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες μηχανές, θα ήταν προφανώς έναντι αμοιβής που η τράπεζα φαίνεται απρόθυμη να βάλει στην ιστοσελίδα της.

Χρησιμοποιήστε τη Find My Citi για να βρείτε πού μπορούν να βρεθούν τα ATM της Citibank: θα είστε απογοητευμένοι που βλέπετε ότι δεν υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη (υπάρχουν μόνο τέσσερις στο Λονδίνο, για παράδειγμα). Χρειάζεστε επίσης κάρτα Citibank Gold για να αποφύγετε τα τέλη.

Wells Fargo, JP Morgan, Τράπεζα της Αμερικής και Capital One ATM Fees στην Ευρώπη

Πριν ταξιδέψετε με κάρτα ATM στην Ευρώπη

Συμβουλές και στρατηγικές διαχείρισης ΑΤΜ

Εναλλακτικές λύσεις στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Αυτές οι υπηρεσίες είναι εύκολο να ενταχθούν και αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση για τη χρήση της κανονικής τραπεζικής σας κάρτας.