Επισκεφθείτε το πάρκο Xel-Há στην Riviera Maya

Ένα φυσικό ενυδρείο

Το Xel-Há είναι ένα υδάτινο πάρκο στην Riviera Maya . Βρίσκεται σε μια όμορφη φυσική περιοχή που έχει ένα μοναδικό περιβάλλον με κολπίσκους, λιμνοθάλασσες και κροσέτες , καθιστώντας το ένα φυσικό ενυδρείο και ιδανικό μέρος για ψαροντούφεκο, επειδή υπάρχει μια τεράστια ποικιλία υποβρύχιας ζωής σε αυτό το ιδιαίτερο οικοσύστημα που έχει τόσο φρέσκο ​​όσο και θαλασσινό νερό.

Αν και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι η κύρια δραστηριότητα εδώ, υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο Xel-Há, συμπεριλαμβανομένης της επιπλεύσεως ενός ποταμού σε έναν εσωτερικό σωλήνα, κολύμπι σε ένα cenote, χαλαρώνοντας σε μια αιώρα ή κάνοντας μια φύση με τα πόδια μέσα στη ζούγκλα.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το νεότερο αξιοθέατο του πάρκου, έναν γραφικό φάρο που μπορείτε να ανεβείτε για να απολαύσετε υπέροχη πανοραμική θέα στο γύρω τοπίο από ύψος 130 ποδιών, στη συνέχεια επιλέξτε μία από τις τέσσερις νεροτσουλήθρες εύκολα (και γρήγορα!) . Το Xel-Ha σας επιτρέπει να απολαύσετε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με όλες τις ανέσεις δημιουργίας αποδυτηρίων, ντους, ντουλάπια, νόστιμο φαγητό και άνετα σημεία για ξεκούραση. Αυτό το δημοφιλές αξιοθέατο μπορεί να επισκεφθείτε σε μια ημερήσια εκδρομή από το Κανκούν ή οπουδήποτε στη Ριβιέρα των Μάγια.

Αειφόρος τουρισμός στο Xel-Ha

Το Xel-Ha έχει πιστοποιηθεί από τη EarthCheck για τις βιώσιμες τουριστικές πρακτικές που περιλαμβάνουν την επεξεργασία νερού στο εργοστάσιο επεξεργασίας, την ανακύκλωση του 80% των στερεών αποβλήτων του πάρκου και το πρωτοποριακό πρόγραμμα παραγωγής, διάσωσης και αναδάσωσης των εγγενών φυτών. Η Xel-Ha συμμετέχει επίσης σε προγράμματα διατήρησης για την παρακολούθηση και προστασία των βασιλικών κώνων και των θαλάσσιων χελωνών σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς.

Εαν πας

Όταν επισκέπτεστε το Xel-Ha, πρέπει να φοράτε άνετα παπούτσια και να φοράτε μαγιό, αλλαγή ρούχων και φωτογραφική μηχανή (μια υποβρύχια κάμερα είναι ιδανική). Δεν επιτρέπεται η συμβατική αντηλιακή προστασία επειδή μπορεί να καταστρέψει την οικολογία του νερού. Το Xel-Ha έχει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής θεραπειών: στην είσοδο του πάρκου μπορείτε να ανταλλάξετε το κανονικό ηλιοθεραπεία σας για μια ημέρα προμήθειας φιλικών προς το περιβάλλον αντηλιακών.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε 100% βιοαποδομήσιμο αντηλιακό σε διάφορες τοποθεσίες της Riviera Maya.

Τοποθεσία

Το Xel-Ha βρίσκεται 70 μίλια νότια του αεροδρομίου του Κανκούν , 27 μίλια νότια της Playa del Carmen και 5 μίλια βόρεια του Tulum. Η διεύθυνση είναι: Αυτοκινητόδρομος Chetumal-Puerto Juárez, Km. 240, Tulum, QR 77780

Να πάρει εκεί

Το Xel-Ha και πολλές τοπικές εταιρείες περιοδείας προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν μεταφορές, ενώ μερικά προσφέρουν επίσης επισκέψεις σε άλλους ιστότοπους καθώς και στο Xel-Ha την ίδια μέρα.

Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο για το Xel-Ha από το Κανκούν ή το Playa del Carmen. Το λεωφορείο από το Κανκούν φεύγει από το τερματικό σταθμό λεωφορείων ADO στο κέντρο του Κανκούν, στο Calle Pino. Τηλέφωνο: (998) 883-3143 και 883-3144. Το λεωφορείο από την Playa del Carmen φεύγει από τη βάση που βρίσκεται κοντά στην αποβάθρα στο Plaza Marina Mall # 41 και 42, Centro Muelle. Τηλέφωνο: (984) 879-3077 και 873-2643.

Ώρες και εισδοχή

Το Xel-Ha είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8:30 έως τις 19:00. Υπάρχει αφθονία για μια ολόκληρη μέρα στο Xel-Ha, αλλά οι επισκέπτες με περιορισμένο χρόνο μπορούν να επιλέξουν να συνδυάσουν την επίσκεψή τους με ένα ταξίδι στον αρχαιολογικό χώρο Cobá ή Tulum .

Το τέλος εισόδου "All Inclusive" περιλαμβάνει πρόσβαση στο πάρκο, γεύματα, σνακ και μη αλκοολούχα ποτά, χρήση εξοπλισμού για κολύμβηση με αναπνευστήρα (απαιτείται επιστροφή χρημάτων 25 USD ανά άτομο), ντουλάπι και πετσέτα.

Άλλες επιλογές συσκευασίας μπορεί να περιλαμβάνουν τη μεταφορά και περιλαμβάνουν επισκέψεις σε άλλες τοποθεσίες. Το βασικό "All-Inclusive" εισιτήριο στο πάρκο Xel-Ha είναι η μισή τιμή για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και δωρεάν για παιδιά κάτω των πέντε ετών. Για παιδιά κάτω των 12 ετών, αλλά υψηλότερα από 55 ", να προσκομίσετε αποδεικτικό ηλικίας για να λάβετε την έκπτωση του παιδιού. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον ιστότοπο Xel-Ha, ο οποίος προσφέρει έκπτωση 10% για κρατήσεις εισιτηρίων online τουλάχιστον μία εβδομάδα εκ των προτέρων και 15% έκπτωση για την αγορά τριών εβδομάδων εκ των προτέρων.

Οι προαιρετικές δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνονται στην κανονική χρέωση εισόδου περιλαμβάνουν κολύμπι με δελφίνια, συναντήσεις με manatee, SeaTrek, Snuba, συνάντηση stingray και πολλά άλλα. Αυτές οι δραστηριότητες συνεπάγονται επιπλέον χρέωση.

Επικοινωνήστε με το Xel-Há

Ιστοσελίδα: XelHa.com | Twitter: @XelHaPark | Facebook: XelHaPark | Instagram: xelhapark

Όπως και το Xcaret Park, το Xel-Ha ανήκει και λειτουργεί από τον όμιλο Experiencias Xcaret. Διαβάστε περισσότερα για μερικές στιγμές μιας ημέρας στο Xcaret .