Πού να αγοράσετε φάρμακα στην Ιταλία

Συσκευασία συνταγογραφούμενων φαρμάκων και μετάβαση στο φαρμακείο

Στην Ιταλία, μπορείτε να αγοράσετε πολλά φάρμακα, τόσο στο πάγκο όσο και στη συνταγή, στο φαρμακείο ή τη φαρμακοβιομηχανία. Τα περισσότερα φάρμακα και οι βιταμίνες δεν είναι διαθέσιμα στο σούπερ μάρκετ. Αναζητήστε το σταυροειδές για να βρείτε ένα φαρμακείο.

Ταξιδεύοντας με τα φάρμακά σας

Εάν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα, φροντίστε να τα μεταφέρετε μαζί σας (με τα αρχικά τους δοχεία) στις μεταφορικές σας αποσκευές όταν πετάτε στην Ιταλία.

Μην τα συσκευάζετε στις ελεγμένες αποσκευές σας . Αν μεταφέρετε πάνω από 3 ουγγιές υγρού φαρμάκου, φέρτε μαζί σας τη συνταγή ή το γιατρό σας.

Θα πρέπει επίσης να έχετε αντίγραφο των συνταγών σας ή τον κατάλογο των φαρμάκων που παίρνετε (τα πραγματικά ονόματα φαρμάκων, όχι τα γενικά ονόματα) σε περίπτωση που χρειαστεί να τα αγοράσετε στην Ιταλία. Εάν παίρνετε τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για να έχετε, είναι επίσης καλή ιδέα να δώσετε τη λίστα σε έναν από τους ταξιδιώτες σύντροπούς σας καθώς και κάποιον στο σπίτι που μπορείτε να επικοινωνήσετε εάν πρέπει να αντικαταστήσετε το φάρμακο συνταγών σας.

Εάν χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή στο εξωτερικό

Αν χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή ενώ ταξιδεύετε στην Ιταλία , κατευθυνθείτε προς το φαρμακείο (όχι για το drogheria ). Ο φαρμακοποιός πιθανότατα θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας εάν χρειάζεστε περισσότερα για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και αν δεν έχετε την αρχική συνταγή.

Ενώ είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας κοστίζουν λιγότερο στην Ιταλία από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποια φάρμακα που βρίσκονται εκτός αντιτίμου μπορεί να κοστίζουν περισσότερο - έως και 1 δολάριο ανά χάπι για την ιβουπροφαίνη.

Ίσως θελήσετε να τα φέρετε μαζί σας, ειδικά εάν υπάρχει μια συγκεκριμένη μάρκα που προτιμάτε. Άλλα φάρμακα, όπως η ασπιρίνη, θα είναι συνήθως περίπου το ίδιο κόστος όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότερο από Just Meds

Αν νιώθετε λίγο άρρωστος, ο φαρμακοποιός μπορεί να σας δώσει και συμβουλές. Υπάρχουν αγγλόφωνοι φαρμακοποιοί στις περισσότερες μεγάλες ιταλικές πόλεις.

Πάνω από το μετρητή φάρμακα δεν είναι συνήθως στην οθόνη, έτσι θα πρέπει πιθανώς να ζητήσει από τον φαρμακοποιό και μπορεί να μην έχουν ακριβώς το ίδιο φάρμακο που συνηθίζετε να παίρνετε. Ο φαρμακοποιός θα είναι συνήθως σε θέση να βρει κάτι αντίστοιχο που θα σας δώσει ότι θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Άλλα απαραίτητα που μπορείτε εύκολα να βρείτε σε ένα φαρμακείο είναι λύσεις φακών επαφής (μπορείτε επίσης να τα προμηθευτείτε σε κατάστημα που πωλεί γυαλιά ματιών), βιταμίνες, οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα, θηλυκά προϊόντα, είδη για το μωρό σας και μερικές φορές ακόμη και τρόφιμα για ειδικές δίαιτες όπως τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε περισσότερα για το ιταλικό φαρμακείο ή δείτε περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές της Ιταλίας.