Καλύτερες εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου στο Παρίσι: 2017 Οδηγός

2017 Οδηγός

Πηγές: Γραφείο Συνεδρίων και Επισκέψεων του Παρισιού, Γραφείο Δημάρχου Παρισιού

Φεστιβάλ και εποχιακά γεγονότα:

Φώτα διακοπών και διακοσμήσεις παραθύρων στο Παρίσι

Ξεκινώντας από τα τέλη Νοεμβρίου, το Παρίσι λούζεται σε φώτα ανοιξιάτικων διακοπών και περίτεχνα οθόνες παραθύρων . Για λίγη έμπνευση μπροστά από το ταξίδι σας, ελέγξτε τη γκαλερί φωτογραφιών μας από προηγούμενα φώτα διακοπών και διακοσμήσεις στο Παρίσι.

Παρίσι Χριστουγεννιάτικες αγορές

Φέρτε στο χαμόγελο των διακοπών στο Παρίσι με ειδικές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, vin chaud (ζεστό κρασί), διακοσμήσεις και δώρα σε αυτές τις παραδοσιακές ετήσιες αγορές.

Αποκτήστε πλήρη ενημέρωση για τις αγορές Χριστουγέννων 2017-2018 στο Παρίσι εδώ

Εποχιακά παγοδρομία

Κάθε χειμώνα, παγοδρομικά παγοδρόμια δημιουργούνται σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από την πόλη. Η είσοδος είναι δωρεάν (δεν συμπεριλαμβάνεται η ενοικίαση σκαριού).

Τοποθεσίες : Βρείτε πλήρεις πληροφορίες εδώ στα παγοδρόμια 2017-2018 στο Παρίσι

Hanukkah Γιορτές στο Παρίσι

Χανουκά γιορτάζεται από το βράδυ της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου έως το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Υπάρχουν γενικά φωτισμοί με το Menorah στο Παρίσι: Ελέγξτε αυτή την ιστοσελίδα για καταχωρήσεις (μόνο στα γαλλικά), δείτε αυτή τη σελίδα στη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού ή συμβουλευτείτε αυτή τη σελίδα στο Chabad.org για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Hannukah στο Παρίσι.

Το Φθινοπωρινό Φεστιβάλ

Από το 1972, το φεστιβάλ του φθινοπώρου του Παρισιού ή το Φεστιβάλ de l'Automne έχουν φέρει την καλοκαιρινή περίοδο με έκρηξη προβάλλοντας μερικά από τα πιο συναρπαστικά έργα της σύγχρονης εικαστικής τέχνης, της μουσικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου και άλλων μορφών.

Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου του 2017. Συμβουλευτείτε τον επίσημο ιστότοπο για λεπτομέρειες προγράμματος (στα αγγλικά)

Τέχνες και εκθέματα Στιγμιότυπα Αυτός ο μήνας:

Όντας σύγχρονος: MOMA στο Fondation Louis Vuitton

Μία από τις πιο έντονες αναμενόμενες εμφανίσεις του έτους, το MOMA στο Fondation Vuitton χαρακτηρίζει εκατοντάδες αξιοσημείωτα έργα τέχνης που στεγάζονται γενικά στο μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης στον κόσμο στη Νέα Υόρκη.

Από τον Cezanne μέχρι το Signac και το Klimt, στους Alexander Calder, Frida Kahlo, Jasper Johns, Laurie Anderson και Jackson Pollock, πολλοί από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και το έργο τους τονίζονται σε αυτό το εξαιρετικό show. Φροντίστε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων πολύ μπροστά για να αποφύγετε την απογοήτευση.

Η τέχνη του παστέλ, από τον Degas στο Redon

Σε σύγκριση με τα έλαια και τα ακρυλικά, τα παστέλ τείνουν να θεωρούνται ως ένα λιγότερο "ευγενές" υλικό για ζωγραφική, αλλά αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι όλα λάθος. Η θέα του Petit Palais σε υπέροχα παστέλ από τον 19ο αιώνα και τους δασκάλους του πρώτου εικοστού αιώνα, όπως ο Edgar Degas. Ο Odilon Redon, η Mary Cassatt και ο Paul Gaugin θα σας κάνουν να βλέπετε τον κόσμο σε ένα πιο ήπιο - και ήσυχα - πολύ φωτεινό.

Φωτογραφία: Ελεύθερο Εκθετήριο στο Κέντρο Γιώργος Πομπιντού

Στο πλαίσιο του Μήνα Φωτογραφίας Παρισιού, το Κέντρο Πομπιντού φιλοξενεί αυτό το αξιοθαύμαστο δωρεάν εκθετήριο αφιερωμένο στην εξερεύνηση της δημιουργικής σύντηξης της φωτογραφίας και του γραφικού σχεδιασμού.

Για μια πιο ολοκληρωμένη λίστα με εκθέματα και παραστάσεις στο Παρίσι αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένων των καταχωρίσεων σε μικρότερες γκαλερί γύρω από την πόλη, ίσως θελήσετε να επισκεφθείτε την επιλογή Paris Art Selection.

Περισσότερα για την επίσκεψη στο Παρίσι το Δεκέμβριο: Οδηγός για τον καιρό και τη συσκευασία