Οκτώ μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε στην Κούβα

Κλήση της Κούβας

Σημείωση του συντάκτη: Αυτή η ανάρτηση έχει ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει τους νέους προτεινόμενους ταξιδιωτικούς κανόνες στην Κούβα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Donald Trump στις 16 Ιουνίου 2017.

Το 2016, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ ενέκρινε έξι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες για να ξεκινήσουν τακτικές πτήσεις προς Κούβα από το Μαϊάμι, το Φορτ Λόντερντεϊλ, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια και τη Μινεάπολη. Παύλος. Το CheapAir.com έχει προσφέρει οκτώ συμβουλές για ταξιδιώτες που εξακολουθούν να θέλουν να επισκεφθούν το νησί.

Οι αερομεταφορείς που κέρδισαν υπηρεσία στην Κούβα είναι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, η Frontier Airlines, η JetBlue Airways, η Silver Airways, η Southwest Airlines και η Sun Country Airlines. Όμως, από την ανακοίνωση αυτή, η Silver Airways και η Frontier Airlines έχουν τερματίσει τις πτήσεις τους στην Κούβα, ενώ άλλοι αερομεταφορείς κόβουν μερικές πτήσεις. Κάντε κλικ εδώ για ένα πλήρες δρομολόγιο αεροπορικών δρομολογίων για πτήσεις προς το νησί.

Οι πέντε πόλεις των ΗΠΑ που θα λάβουν νέα προγραμματισμένη υπηρεσία στην Κούβα είναι το Μαϊάμι, το Φορτ Λόντερντεϊλ, το Σικάγο, η Μινεάπολη / Στ. Τον Παύλο και τη Φιλαδέλφεια. Οι εννέα Κούβες είναι Camagüey, Cayo Coco, Cayo Largo, Cienfuegos, Holguín, Manzanillo, Matanzas, Σάντα Κλάρα και Σαντιάγκο ντε Κούβα (δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ ).

Το online ταξιδιωτικό πρακτορείο CheapAir.com άρχισε να προσφέρει πτήσεις charter από τις ΗΠΑ στην Κούβα τον Απρίλιο του 2015. Από τότε η πρόσβαση στις πτήσεις της Κούβας έχει επεκταθεί, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο για τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση των πτήσεων τους πολύ απλούστερη πρόταση σχεδόν οπουδήποτε στη χώρα , συμπεριλαμβανομένου:

Alaska Airlines

LAX σε HAV 1x ημερησίως

Αμερικάνικες αερογραμμές

ΜΙΑ στο Cienfuegos 1x ημερησίως

Σάρλοτ σε HAV 1x ημερησίως

MIA σε HAV 4 φορές ημερησίως

ΜΙΑ στο Holguin 1x ημερησίως

ΜΙΑ στην Santa Clara 1x ημερησίως

MIA στην Camaguey 1x ημερησίως

ΜΙΑ στο Βαραντέρο 1x ημερησίως

Delta Air Lines

ATL σε HAV 1x ημερησίως

ΜΙΑ έως HAV 1x ημερησίως

JFK σε HAV 1x ημερησίως

JetBlue

FLL στην Camaguey 1x ημερησίως

FLL σε HAV 2x ημερησίως, 1x για Σάββατο

JFK σε HAV 1x ημερησίως

MCO σε HAV 1x ημερησίως

FLL στο Holguin 1x ημερησίως

FLL στη Σάντα Κλάρα 1x ημερησίως

Southwest Airlines

FLL σε HAV 2x ημερησίως

TPA σε HAV 1x ημερησίως

FLL στη Σάντα Κλάρα 1x ημερησίως

FLL στο Βαραδέρο 2x καθημερινά

ενωμένες αερογραμμές

Χιούστον προς HAV Sa

EWR σε HAV 1x ημερησίως

Παρά τις προτεινόμενες αλλαγές στις μετακινήσεις, η πραγματική διαδικασία απόκτησης της Κούβας έχει εξομαλυνθεί και γίνει απλούστερη από άποψη logistics. Η προμήθεια της ταξιδιωτικής κάρτας της Κούβας (αυτό που πολλοί άνθρωποι αποκαλούν θεώρηση) και η απόκτηση της ασφάλισης υγείας στην Κούβα ήταν σύγχυση για πολλούς ταξιδιώτες στο παρελθόν. Τώρα, τα στοιχεία αυτά (καθώς και ο φόρος εξόδου $ 25 που πρέπει να πληρώσετε όταν εγκαταλείπετε το κουβανικό έδαφος) περιλαμβάνονται όταν κάνετε κράτηση της πτήσης σας με αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ.

Οι ταξιδιώτες θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν μοναδικές περιπλανήσεις στην Κούβα, όπου η ζήτηση για ποιοτικά ξενοδοχεία εξακολουθεί να ξεπερνά την προσφορά και το διαθέσιμο πρότυπο.

Μια εξαιρετική επιλογή διαμονής είναι να κάνετε κρατήσεις για casus particulares. Τα Casas particulares είναι ιδιωτικά και ως εκ τούτου μια καλύτερη επιλογή να παραμείνουν σύμφωνα με τους κανόνες των ΗΠΑ που απαγορεύουν τις πληρωμές σε κυβερνητικές επιχειρήσεις. Μπορείτε να κάνετε κράτηση απευθείας στο Διαδίκτυο ή μέσω της Airbnb.

"Είναι ανθρώπινη φύση ότι όταν σας έχουν πει τόσο πολύ ότι δεν μπορείτε να πάτε κάπου, είναι συναρπαστικό όταν μπορείτε να πάτε σε έναν παλιότερα απαγορευμένο τόπο", δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Jeff Klee. "Οι ταξιδιώτες θέλουν να φτάσουν στην Κούβα προτού να υπάρχει ένα Starbucks σε κάθε γωνιά".

Οι άνθρωποι που υπήρξαν εκεί μιλάνε για να παγώσουν εγκαίρως, είπε ο Klee. "Είναι ένα από τα λίγα μέρη του κόσμου που δεν έχουν αμερικανικοποιηθεί, έτσι ώστε να είναι ακόμα ελκυστική για τους ταξιδιώτες", είπε.

"Η αίσθηση μου είναι ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες θέλουν να πάρουν το πόδι τους στην πόρτα, παρόλο που αυτή η μεγάλη ζήτηση δεν υπάρχει ακόμα", δήλωσε ο Klee.

"Δεν είναι νόμιμο οι Αμερικανοί πολίτες να πάνε στην Κούβα μόνο και μόνο επειδή θέλουν να πάνε, παρόλο που δεν τους επιβάλλεται πολύ", δήλωσε.

Όσο οι ταξιδιώτες επιλέγουν αυτομάτως μια έγκυρη άδεια, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Το σύστημα τιμής εξακολουθεί να ισχύει και σε αυτό το σημείο, το CheapAir.com δεν ακούει για περαιτέρω ανατροπές στην πολιτική αυτή τη στιγμή. Απλά φροντίστε να διατηρήσετε ένα δρομολόγιο συμβατό με το λόγο ταξιδιού σας και να το κρατήσετε μαζί σας κατά την επανεισαγωγή στις ΗΠΑ

Παρακάτω είναι τα οκτώ βήματα για ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Κούβα, όπως μοιράζονται η CheapAir.com.

1. Προκριθείτε στον εαυτό σας για ταξίδια. Ελέγξτε τους 12 επιτρεπόμενους λόγους για το ταξίδι στην Κούβα και καθορίστε ποια άδεια επιτρέπει την επίσκεψή σας (Οι αλλαγές ατομικών ανθρώπων δεν ισχύουν πλέον με βάση τις αλλαγές της διαχείρισης του Trump.

2. Κάντε κράτηση των πτήσεων σας.

3. Οργάνωση καταλυμάτων. Καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδεύουν στην Κούβα, η υποδομή του νησιού αγωνίζεται να συνεχίσει. Το CheapAir.com συνιστά να ανεβείτε στην κουβανέζικη έκδοση του ξενώνα - ένα Casa Particular, το οποίο τώρα μπορεί να γίνει κράτηση στο Airbnb.

4. Αποφασίστε για ένα δρομολόγιο και καθορίστε τις ανάγκες μεταφοράς σας. Για μερικούς ανθρώπους, μια εισαγωγή στην Κούβα θα σήμαινε την παραμονή στην Αβάνα για μια εβδομάδα. Δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο, αφού ταξί (τόσο επίσημοι όσο και ανεπίσημοι) είναι όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε για να περάσετε. Έχοντας ένα αυτοκίνητο στην Κούβα αξίζει μια φιγούρα αν θέλετε να βγείτε από την Αβάνα. Οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κράτηση αυτοκινήτου από τις ΗΠΑ. Ο περιορισμένος αριθμός κουβανέζικων εταιρειών ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων είναι σε μεγάλη ζήτηση και έχει μεγάλη τιμή, επομένως ετοιμάστε να περάσετε δύο έως τρεις φορές αυτό που μπορείτε να περάσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια εβδομάδα.

5. Σχεδιάστε να φέρετε πολλά μετρητά. Οι αμερικανικές τράπεζες εξακολουθούν να μην συγχωνεύονται με το τραπεζικό σύστημα της Κούβας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση ΑΤΜ για Αμερικανούς πολίτες. Και οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα δέχονται πιστωτικές κάρτες, οπότε κάνετε έναν προϋπολογισμό και σχεδιάζετε να φέρετε 30-40% περισσότερο σε δολάρια ή Ευρώ από ό, τι νομίζετε ότι θα χρειαστείτε. Επίσης, η κυβέρνηση της Κούβας χρεώνει 25 δολάρια από κάθε επισκέπτη κατά την έξοδο, αλλά οι περισσότερες πτήσεις charter εισπράττουν το τέλος κατά την αναχώρηση από τις ΗΠΑ

6. Εξερευνήστε το ταξίδι σας σχολαστικά. Τα κουβανέζικα μουσεία και τα πολιτιστικά αξιοθέατα έχουν δημιουργηθεί όπως είναι όλο τον κόσμο, οπότε θα θελήσετε να έχετε ένα σχέδιο επίθεσης για τον τρόπο οργάνωσης των δραστηριοτήτων σας και να διατηρήσετε μια λίστα ωρών λειτουργίας και διακοπών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτά τα σχέδια δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο για να επιβεβαιώσετε τις ώρες μετά την άφιξή σας). Διατηρήστε τις αποδείξεις για πολιτιστικές δραστηριότητες για να αποδείξετε ότι η επίσκεψή σας ήταν γεμάτη με " εγκεκριμένες ταξιδιωτικές δραστηριότητες ".

7. Προσέξτε τη γραφειοκρατία. Οι ταξιδιώτες χρειάζονται δύο έγγραφα - την «τουριστική κάρτα» της Κούβας και την απόδειξη της ασφάλισης υγείας της Κούβας . Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αγοράζετε απευθείας πτήσεις charter μέσω της CheapAir, οι συνεργάτες της θα σας βοηθήσουν να προμηθευτείτε την τουριστική σας κάρτα. Εάν αγοράσετε μια πτήση που σας μεταφέρει σε άλλη χώρα (όπως ο Παναμάς ή το Μεξικό), θα πληρώσετε για την τουριστική κάρτα στο αεροδρόμιο ως μέρος της διαδικασίας check-in. Η κυβέρνηση της Κούβας απαιτεί από τους ταξιδιώτες να αγοράσουν κουβανική ασφάλιση υγείας. Σε περίπτωση που ένας ταξιδιώτης πρέπει να δει μια κουβανική MD, θα καλυφθούν. Η κουβανική υγειονομική περίθαλψη είναι σεβαστή σε όλο τον κόσμο και η ασφάλειά τους είναι κάτω από $ 10 την ημέρα. Εάν δεν το έχετε πριν από την προσγείωσή σας στην Κούβα, θα πρέπει να το αγοράσετε στον αερολιμένα προτού εισέλθετε στη χώρα.

8. Για δείπνο, δοκιμάστε την παλαδική κουλτούρα. Τα Paladares είναι "ανεπίσημα" εστιατόρια που λειτουργούν από τους πολίτες. Ήταν αρκετά μυστικοπαθής, και μιλούν εύκολα στο σαλόνι των ανθρώπων. Αλλά αυτές τις μέρες, υπάρχει περισσότερη αμοιβαία κατανόηση μεταξύ της κυβέρνησης και των εστιατορίων.

Η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να βρίσκεται στη μακροπρόθεσμη σχέση της με την Κούβα, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι η μόνη αλλαγή πολιτικής την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να θεσπίσει. Οι ταξιδιώτες οι οποίοι, σύμφωνα με την "ατομική εκπαιδευτική άδεια", αγόρασαν μια πτήση ή ένα ξενοδοχείο πριν από την ανακοίνωση στις 17 Ιουνίου 2017, έχουν πάρει μέρος και μπορούν να συνεχίσουν τα σχέδιά τους χωρίς φόβο για ποινή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ: Παρακαλώ ακολουθήστε τα ταξιδιωτικά μου περιοδικά σχετικά με το Flipboard: Best of About Travel , μια κοινή επιχείρηση διορθώσεων με τους συναδέλφους μου Σχετικά με εμπειρογνώμονες ταξιδιών. και το Travel-Go! Δεν υπάρχει τίποτα που να σας σταματά , για την εμπειρία των επιβατών στο έδαφος και στον αέρα. Μπορείτε επίσης να βρείτε τα μουσεία μου σχετικά με τα ταξίδια στο Pinterest και να με ακολουθήσετε στο Twitter στο @AvQueenBenet.