Πώς να πετάξετε στην Κούβα από τις ΗΠΑ

Τα αεροπορικά ταξίδια από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Κούβα επεκτείνονται ραγδαία το 2016

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κούβας ανακοίνωσαν την επανάληψη των εμπορικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών το 2016, οι οποίες για πρώτη φορά δεν επιτρέπονται πτήσεις εκτός της ναυλωμένης πτήσης σε περισσότερα από 50 χρόνια. Η συμφωνία απαιτεί μέχρι 20 πτήσεις ημερησίως από αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Jose Marti της Αβάνας (HAV) και μέχρι 10 πτήσεις ημερησίως στα εννέα άλλα διεθνή αεροδρόμια της Κούβας. Συνολικά, αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και 110 ημερήσιες πτήσεις μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ

Κούβα ταξιδιωτικός οδηγός

Κορυφαία αξιοθέατα και προορισμούς στην Κούβα

Η προγραμματισμένη υπηρεσία αναμένεται να αρχίσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2016.

Εκτός από την Αβάνα, τα διεθνή αεροδρόμια της Κούβας περιλαμβάνουν:

Δείτε τιμές και κριτικές για την Κούβα στο TripAdvisor

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες προετοιμάζουν επί του παρόντος προσφορές για το δικαίωμα να πετούν στην Κούβα. Η American Airlines, η οποία ήδη εκτελεί πτήσεις τσάρτερ στην Κούβα και έχει ισχυρή παρουσία στην Καραϊβική, είναι πιθανόν να είναι ισχυρός υποψήφιος από το κέντρο της στο Μαϊάμι: «Είμαστε ήδη ο μεγαλύτερος αμερικανικός αερομεταφορέας στην Κούβα και σκοπεύουμε να παραμείνουμε ο μεγαλύτερος Αμερικανός μεταφορέας στο μέλλον, δήλωσε πρόσφατα ο Howard Kass της American Airlines στο Miami Herald.

Το JetBlue επίσης εκτελεί πτήσεις τσάρτερ στην Κούβα και αποτελεί βασικό παράγοντα στις αεροπορικές μεταφορές στην Καραϊβική. η αεροπορική εταιρεία εκτελεί δρομολόγια της Cuba από τη Νέα Υόρκη / JFK, Ft. Lauderdale και Tampa και προσφέρει υπηρεσία στη Santa Clara καθώς και στην Αβάνα. Η Νοτιοδυτική, η οποία έχει σημειώσει σημαντικές αυξήσεις στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, αναμένεται επίσης να υποβάλει προσφορές για δρομολόγια της Κούβας. Το Delta, το οποίο προσέφερε πτήσεις στην Κούβα πριν από την επανάσταση και δραστηριοποιήθηκε επίσης σε πτήσεις με κουβανέζικο τσάρτερ, θα έπρεπε να είναι άλλος πρωταρχικός υποψήφιος για νέες πτήσεις προς την Καραϊβική.

Μέχρι να δημιουργηθεί εμπορική υπηρεσία, οι πτήσεις με τσάρτερ θα παραμείνουν μόνο η επιλογή των ταξιδιωτών για να φτάσουν στην Κούβα αεροπορικώς. Αυτά κατά κύριο λόγο προέρχονται από το Μαϊάμι, Ft. Lauderdale και Τάμπα.

Λιγότερο πιθανό είναι η προοπτική των αεροπορικών εταιρειών της Κούβας να ξεκινήσουν πτήσεις προς τις ΗΠΑ σύντομα, καθώς θα έπρεπε να ξεπεράσουν σημαντικά ρυθμιστικά εμπόδια για να το πράξουν.

Δείτε ένα χάρτη της Κούβας

Μήπως αυτή η ανακοίνωση σημαίνει απεριόριστο αμερικανικό τουρισμό στην Κούβα; ΟΧΙ ακριβως. Περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στην Κούβα, οι οποίοι πρέπει να εμπίπτουν σε μία από τις 12 κατηγορίες επιτρεπόμενων ταξιδιών . Οι ταξιδιώτες είναι περισσότερο ή λιγότερο στο σύστημα τιμής για να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες, αλλά εξακολουθούν να φέρουν τη δύναμη του νόμου.