Οδηγός για το 2018 Βομβάη Ganesh Visarjan (Immersion)

Τι γίνεται με τα όμορφα αγάλματα του Λόρδου Ganesh μόλις ολοκληρωθεί το φεστιβάλ Ganesh Chaturthi ; Τοποθετούνται σε ένα σώμα νερού και αφήνονται να αποσυντεθούν σε μια διαδικασία που ονομάζεται visarjan (εμβάπτιση). Μόνο στη Βομβάη, περισσότερα από 150.000 αγάλματα βυθίζονται κάθε χρόνο! Μάθετε πότε και πού συμβαίνει σε αυτόν τον οδηγό του Βομβάη Ganesh visarjan.

Visarjan Ημερομηνίες

Τα μεγαλύτερα αγάλματα Ganesh, που εκτίθενται στο κοινό, συνήθως βυθίζονται στο Anant Chaturdasi - 11 ημέρες μετά την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ Ganesh .

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που κρατούν ένα Ganesh στα σπίτια τους επιλέγουν να εκτελέσουν την εμβύθιση πολύ πριν από αυτό. Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για το πότε θα γίνει. Μάλλον εξαρτάται από προσωπική προτίμηση. Ωστόσο, οι βυθίσεις ακολουθούν ένα χρονοδιάγραμμα και εκτελούνται μόνο σε επιλεγμένες ημέρες. Αυτά είναι τα ακόλουθα.

Τοποθεσίες Visarjan και σημεία Vantage

Αν θέλετε να δείτε τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα αγάλματα Ganesh , θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς το Girgaum (Girgaon) Chowpatty on Marine Drive στη νότια Βομβάη. (Δείτε τα πιο βολικά ξενοδοχεία στο Μουμπάι για να μείνετε ).

Η παραλία Juhu στα δυτικά προάστια του Βομβάη είναι ένα άλλο δημοφιλές μέρος βύθισης. (Δείτε τα πιο βολικά ξενοδοχεία Juhu για να μείνετε ). Όπως και η παραλία Versova.

Η λίμνη Powai, στα κεντρικά προάστια του Βομβάη, δέχεται πολλά μικρότερα κράτη που βυθίζονται από οικογένειες πριν από την Ananta Chaturdashi.

Οι παρακάτω θέσεις προσφέρουν τα καλύτερα πλεονεκτικά σημεία σε όλη τη Βομβάη:

Χάρτες διαδρομών

Η αστυνομία του Βομβάη έχει διαιρέσει τις διαδρομές σε τρία ξεχωριστά μέρη - μια διαδρομή για πομπές βύθισης, μια διαδρομή για το κοινό που επιστρέφει από τα σημεία βύθισης και τακτικές οδούς κυκλοφορίας. Λεπτομερείς χάρτες με εκτροπές και ενημερώσεις διατίθενται στο Twitter @MumbaiPolice.

Βομβάη Ganesh Visarjan Συμβουλές

Τα μεγάλα αγάλματα Ganesh χρειάζονται πολύ χρόνο για να φτάσουν στον ωκεανό και να βυθιστούν. Οι αργές κινήσεις συνήθως ξεκινούν από τα μέσα του πρωινού και περνούν όλη τη νύχτα, με το άγαλμα να τοποθετείται στο νερό νωρίς το επόμενο πρωί.

Πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί στην κυκλοφορία, οπότε μπορείτε να πάρετε το τοπικό τρένο Βομβάη όπου είναι δυνατόν. Αν έρχεστε με το τρένο, προσπαθήστε να φτάσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό Grant Road περίπου στις 1-2 μ.μ., στη συνέχεια, κάντε το δρόμο σας αργά στο Girgaum (Marine Drive) Chowpatty. Πραγματικά αρχίζει να γεμίζει γύρω από το ηλιοβασίλεμα, από τις 6.30 μ.μ. Αναμείνετε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν ακόμα στην ανατολή! Το πιο διάσημο είδωλο, το Lalbaughcha Raja, παίρνει βυθισμένο στις 8 το πρωί το πρωί.

Ο Maharashtra Tourism δημιουργεί ένα ειδικό περίπτερο για ξένους τουρίστες στο σημείο εμβύθισης στο Girgaum Chowpatty. Διαθέτει εγκαταστάσεις όπως κινητές τουαλέτες, ασύρματη σύνδεση στο Internet και καθαρό πόσιμο νερό.

Οι δρόμοι γεμίζουν με δυνατά μουσικά, τυμπανιστικά, χορευτικά και πυροτεχνήματα. Εάν έχετε ευαίσθητα αυτιά, φοράτε βύσματα αυτιών.

Μουμπάι Γκάνες Visarjan Tours

Λόγω των τεράστιων πλήθους, η βίαιη βύθιση μπορεί να είναι τρομακτική. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να γυρίσετε σε μια περιοδεία εάν αισθάνεστε ανησυχούν γι 'αυτό, κάτι που έκανα με τα Grand Mumbai Tours. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες των εκδρομών του φεστιβάλ Ganesh.

Το Real Tours and Travel προσφέρει επίσης πολύ ενδιαφέρουσες και ενημερωτικές περιηγήσεις στο Ganesh Chaturthi στις ημέρες βύθισης. Οι εκδρομές επισκέπτονται μια δημόσια έκθεση Ganesh στην αποικία του ποταμού του Dharavi και έναν αριθμό οικογενειακών σπιτιών στο Dharavi, καθώς και την κοινότητα που ξεκίνησε αρχικά το φεστιβάλ Ganesh. Καταλήγει στο Girgaum Chowpatty, όπου γίνονται οι εμβυθίσεις των ειδώλων.

Για μια διαφορετική εμπειρία του φεστιβάλ, ενταχθείτε στο πάρτι της οδού Dance Ganesh Visarjan. Μερικοί από τους κορυφαίους DJ της Ινδίας παίζουν ηλεκτρονικό χορό και μουσική trance στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Η πομπή ξεκινά στις 4 μ.μ. από το ναό Mahalaxmi, Bhulabhai Desai Road.

Γιατί τα αγάλματα βυθίζονται;

Μάθετε περισσότερα σε αυτόν τον Βασικό Οδηγό για το Φεστιβάλ Ganesh.