Πετώντας φτηνά με την Transavia

Μια αναθεώρηση αυτής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη

Η Transavia Airlines είναι μια δημοφιλής, φθηνή επιλογή για Ευρωπαίους (και διεθνείς ταξιδιώτες) που ελπίζουν να ταξιδέψουν μεταξύ των αεροδρομίων του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ και του Παρισιού-Ορλύ. Μια θυγατρική της KLM-Air France, η Transavia πετά σε 88 προορισμούς από τους κόμβους της στο Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και το Παρίσι με εξυπηρέτηση και στις δύο μεγάλες πόλεις (Άμστερνταμ-Νίκαια) και σε μικρές (Friedrichshafen-Ρότερνταμ).

Στις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων υπάρχει ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά όλα για τα ακουστικά, τα τρόφιμα, τα ποτά-πρέπει να πληρώνονται και τα τρόφιμα και τα ποτά είναι επίσης για αγορά σε σύντομες πτήσεις.

Στοχεύοντας στους Βορειοευρωπαίους που ψάχνουν για κάποιο ηλιοβασίλεμα, ο κατάλογος των αεροπορικών εταιρειών είναι βαρύς στα θέρετρα της Νότιας Ευρώπης όπως η Ελλάδα, η Νότια Γαλλία και η Ιταλία, αλλά υπάρχουν και εκπληκτικές διαδρομές όπως το Παρίσι-Ρέικιαβικ.

Γρήγορα στοιχεία για τη Transavia Airlines

Με τους κύριους κόμβους στο Άμστερνταμ και το Παρίσι-Orly και ένα στόλο 28 αεροσκαφών, η Transavia Airlines εξυπηρετεί 125 δρομολόγια σε 88 προορισμούς σε προσιτές τιμές, κυρίως σε Ευρωπαίους που ελπίζουν να διαφύγουν από την Κεντρική Ευρώπη για διακοπές νότια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες συνδέσεις για αυτήν την αεροπορική εταιρεία - κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος ταξιδιού σας εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε πολλούς προορισμούς.

Παρόλο που υπάρχει μια χρέωση πιστωτικής κάρτας για την αγορά πτήσεων μέσω αυτής της μεθόδου, η αεροπορική εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της μια δωρεάν τσάντα check-in (η οποία είναι σπάνια για διεθνείς πτήσεις), το οποίο είναι το μοναδικό πλεονέκτημα που προσφέρεται για την υπηρεσία αυτή - , όπως η Spirit Airlines στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, εάν μια πτήση ακυρωθεί απροσδόκητα, ίσως χτυπηθείτε σε άλλη ημερομηνία ταξιδίου χωρίς αποζημίωση, γεγονός που καθιστά την αεροπορική εταιρεία ιδανική για ταξιδιώτες με ευέλικτες διακοπές, αλλά λίγο επικίνδυνη για όσους βρίσκονται σε στενό χρονοδιάγραμμα.

Προορισμοί και Τιμές

Παρόλο που η Transavia εξυπηρετεί περισσότερους από 80 προορισμούς στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, ορισμένες πόλεις είναι προσβάσιμες μόνο από έναν από τους τρεις κόμβους αυτής της αεροπορικής εταιρείας.

Το κέντρο του Άμστερνταμ εξυπηρετεί το Βελιγράδι, την Καζαμπλάνκα, το Ντουμπάι, το Ελσίνκι, το Κατοβίτσε, τη Λιουμπλιάνα, τη Μάλτα, το Ναντόρ, τη Σόφια, τα Τίρανα, τη Ζυρίχη, ενώ το Παρίσι-Orly South εξυπηρετεί τη Βουδαπέστη, το Τζέρμπα, το Δουβλίνο, το Εδιμβούργο, αεροδρόμια. Εν τω μεταξύ, ο κόμβος στο Ρότερνταμ (Χάγη) εξυπηρετεί το Al Hoceima, το Ντουμπρόβνικ, την Αλμερία, την Πούλα, τη Lamezia-Terme και το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας και οι μικρότεροι αερολιμενικοί κόμβοι στο Αϊντχόβεν παρέχουν υπηρεσίες στη Στοκχόλμη, την Κοπεγχάγη, την Πράγα, το Μαρακές, Το Τελ Αβίβ, ενώ η Λυών εξυπηρετεί μόνο τη Σικελία και το Τζέρμπα.

Επειδή πρόκειται για αερογραμμή προϋπολογισμού, οι τιμές μπορεί να φτάσουν τα 25 ευρώ (περίπου 30 δολάρια) ανά πτήση και σπανίως υπερβαίνουν τα 140 ευρώ (167 δολάρια). Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι οι πρόσθετες ελεγμένες σακκούλες, τα φεστιβάλ μεταφοράς και οι παροχές στην πτήση σας θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τη συνολική τιμή του ταξιδιού σας. Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε με έναν προϋπολογισμό, είναι καλύτερο να συσκευάσετε μερικά σνακ και να αποφύγετε να αγοράσετε τίποτα στην πτήση - ή απλώς περιμένετε μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας και να δοκιμάσετε τοπική κουζίνα για πολύ καλύτερη τιμή.