Αναρρίχηση στη Μινεάπολη, τον Άγιο Παύλο και τη Μινεσότα

Πού να ανεβαίνετε, πού να βρείτε αναρριχητικούς τοίχους, πού να πάρετε το εργαλείο

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το τοπίο της Μινεάπολις και του Αγίου Παύλου είναι γενικά επίπεδο. Αλλά αν σας αρέσει η αναρρίχηση, θα χαρείτε να ανακαλύψετε ότι αυτή η περιοχή διαθέτει τρεις βράχους αναρρίχησης μέσα σε μια ώρα με το αυτοκίνητο από τις πόλεις Twin City, αρκετούς τοίχους αναρρίχησης στη Minneapolis και το St. Paul για εξάσκηση και χειμερινή αναρρίχηση και ζωντανή τοπική αναρρίχηση σκηνή.

Αναρρίχηση σε δύο πόλεις

Υπάρχουν τρία σημεία αναρρίχησης μέσα σε μια ώρα με το αυτοκίνητο της Μινεάπολις ή της Αγ.

Paul: Διακρατικό κρατικό πάρκο, Taylors Falls, MN / St. Croix Falls, WI.

Στα σύνορα Μινεσότα-Ουισκόνσιν, που διασχίζουν τον ποταμό St Croix, είναι βασάλτοι βράχοι. Η αναρρίχηση κυμαίνεται από εύκολες αναρρίχσεις για αρχάριους και παιδιά, μέσω μιας ποικιλίας διαδρομών που γίνονται τόσο εύκολα, ή σχεδόν όσο δύσκολο θέλετε. Η ανύψωση κυμαίνεται από 5,4 έως 5,13 και έχει θέσεις για άγκυρες και εύκολη πρόσβαση στην κορυφή του βράχου, γεγονός που την καθιστά ιδανική για κορυφαία συνάθροιση. Η αναρρίχηση με τρακτέρ είναι επίσης δυνατή στις περισσότερες από τις διαδρομές εδώ, με σταθερή προστασία. Η μοναδική γεωλογία της κοιλάδας St. Croix δημιούργησε πολλούς ενδιαφέροντες σχηματισμούς βράχων και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες bouldering.

Όλοι οι ορειβάτες στο πάρκο Interstate State Park χρειάζονται άδεια αναρρίχησης, η οποία διατίθεται δωρεάν στο γραφείο του πάρκου. Απαιτείται επίσης άδεια στάθμευσης για στάθμευση στην πλευρά της Μινεσότα, ενώ απαιτείται άδεια στάθμευσης από το Wisconsin για την στάθμευση στην πλευρά του Wisconsin.

Πλεονεκτήματα: Ο βράχος είναι ως επί το πλείστον μεγάλος, διαθέτει συμπαγή, γερά μέρη για άγκυρες και προστασία, ωραία ποικιλία αναρρίχσεων και υπέροχη θέα από την κορυφή.

Μειονεκτήματα: Μεγάλο μέγεθος σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη μέρη με χαλαρά πετρώματα και το μέγεθος των χαλαρών υλικών είναι συνήθως κάπου μεταξύ "μεγάλου" και "μεγάλου ογκόλιθου". Η άγρια ​​φύση απολαμβάνει και τα βράχια - σφήκες αγάπης Taylors Falls όσο και οι ορειβάτες.

Και οι άλλοι χρήστες του πάρκου, ενώ ως επί το πλείστον περίεργοι και αβλαβείς, δεν μπορούν να επικαλεστούν για να μην πάρουν τον κακό ή να παίξουν με τα άγκυρα σας.

Αναρρίχηση διαδρομών στο πάρκο διακρατικού κράτους από βουνό

Μια ασβεστολιθική μπλόφα ψηλά πάνω από την πόλη Red Wing στον ποταμό Μισισιπή, γνωστή ως Barn Bluff, έχει σχεδόν μια καλή θέα από την κορυφή καθώς φτάνετε στους καταρράκτες Taylors.

Η τοποθέτηση των ανώτερων αγκυρών σχοινιού στο Red Wing είναι είτε αδύνατη είτε απαγορευμένη λόγω οικολογικής βλάβης που έγινε στην κορυφή του βράχου. Έτσι, οι περισσότερες διαδρομές είναι βιδωμένες για να οδηγήσουν τον αθλητισμό και έχουν σταθερές άγκυρες στην κορυφή των διαδρομών για τη χαμήλωμα και την κορυφή-roping.

Υπάρχουν περίπου 100 αθλητικές διαδρομές που κυμαίνονται από 5,6 έως 5,14. Το Trad lead climbing είναι δυνατό εδώ σε λίγες ρωγμές, αλλά αυτό είναι ένα μέρος που πραγματικά θα θελήσετε να ξέρετε τι κάνετε - ο βράχος δεν είναι πουθενά τόσο σταθερός όσο και στους καταρράκτες Taylors.

Χρησιμοποιήστε το δικό σας καραμπίνερ στις άγκυρες αν σχεδιάζετε να σκαρφαλώσετε εδώ - εξοικονομεί φθορά στο σταθερό γρανάζι στην κορυφή των διαδρομών.

Πλεονεκτήματα: Ελάχιστες απαιτήσεις ταχύτητας καθώς σχεδόν κάθε καθορισμένη διαδρομή έχει βιδωθεί για να οδηγεί στον αθλητισμό. Ένα σχοινί, ένα σύνολο γρήγορων κλήρων και ένας φίλος είναι όλα όσα χρειάζεστε για μια μέρα αναρρίχησης. Είναι δυνατό να ανεβείτε εδώ το χειμώνα σε μια ήπια ηλιόλουστη μέρα, όταν ο ήλιος θερμαίνει τον βράχο στην νότια πλευρά.

Μειονεκτήματα: Δεν είναι μέρος για αρχάριους αθλητικούς ηγέτες. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές εύκολες και μέτριες διαδρομές, ο βράχος είναι συχνά γυαλισμένος και μπορεί να εξαντληθεί καθώς βυθίστηκαν από πρώτους αναρριχητές ύψους 5 εκατοστών, ψηλότερους, αναρριχημένους σε ύψος 5,14. Έτσι, οι διαδρομές στην περιοχή των 5,6-5,9 συχνά αισθάνονται δυσκολότερες από τους βαθμούς τους. Οι σκληρότερες αναρτήσεις, εκείνες που βρίσκονται πάνω από το 5,10, μοιάζουν περισσότερο με τις βαθμολογίες τους. Φέρνοντας ένα πόλο για να κολλήσει-κλιπ το πρώτο μπουλόνι (ή ακόμα και δύο μπουλόνια) δεν είναι μια κακή ιδέα. Το βράχο δεν είναι τόσο συμπαγές όσο οι Καταρράκτες του Taylor, και τα κομμάτια του βγαίνουν. Θα χρειαστεί επίσης να φοράτε κράνος για προστασία από τους κανονικούς κινδύνους αναρρίχησης, αλλά και από βράχια που τα τοπικά παιδιά φαίνεται να απολαμβάνουν να ρίχνουν από την κορυφή της μπλόφα.

Willow River State Park, Hudson, WI

Η περιοχή αυτή είναι γνωστή ως ένα από τα πιο εκφοβιστικά μέρη για να αναρριχηθεί στη Μέση Δύση, οι πτώσεις του Willow River σκαρφαλωμένα σε ένα απίστευτο επικλινές φαράγγι, το οποίο έχει πολλές βιδωμένες αθλητικές διαδρομές πάνω του.

Υπάρχει ένα 5,9, και οτιδήποτε άλλο είναι τουλάχιστον 5,11 μέσω των αταίριαστων έργων. Οι διαδρομές είναι όλες οι ανελκυστήρες αντοχής που περιλαμβάνουν μεγάλες κινήσεις σε μεγάλες αποθήκες. Willow River, εάν είστε αρκετά ισχυροί για να ανεβείτε εδώ, προσφέρει συναρπαστική, addicting αναρρίχηση.

Οι ώρες αναρρίχησης είναι περιορισμένες - η αναρρίχηση απαγορεύεται το Σάββατο και μετά το μεσημέρι την Παρασκευή και την Κυριακή.

Πλεονεκτήματα: Μοναδική τοποθεσία αναρρίχησης για το Midwest και απίστευτη διασκέδαση αν ανεβείτε αρκετά καλά. Το υπόλοιπο Willow River State Park είναι πολύ όμορφο και διασκεδαστικό για να εξερευνήσετε.

Μειονεκτήματα: Η εμφύσηση της κρούστας με τη μοναδική "εύκολη" ανύψωση πιθανώς θα οδηγήσει σε σπασμένο αστράγαλο σε μια άκρη ακριβώς κάτω από αυτό. (Όλες οι άλλες αναρριχήσεις έχουν γενικά ασφαλείς πτώσεις μια φορά πάνω από το πρώτο βλήμα ή δύο.) Ο ποταμός καθιστά σχεδόν αδύνατο ο αναρριχητής και ο αναρριχητής να ακούσουν ο ένας τον άλλο χωρίς να φωνάζουν, ώστε να δώσουν προσοχή στον ορειβάτη σας.

Οι διαδρομές στους καταρράκτες Taylors, Red Wing και Willow River περιγράφονται στη Βίβλο του ορειβάτη της Μινεσότα, Rock Climbing στη Μινεσότα και το Wisconsin, από τον Mike Farris, που διατίθενται σε υπαίθρια καταστήματα και βιβλιοπωλεία στις πόλεις Twin City. Και όπως υποδηλώνει ο τίτλος, υπάρχει αρκετή βήτα για αρκετές άλλες σκάλες αναρρίχησης στην περιοχή.

Τοπικοί εσωτερικοί τοίχοι αναρρίχησης και Γυμναστήρια

Το Vertical Endeavors αναρριχητικό γυμναστήριο στο St. Paul έχει πολλά και πολλά τείχη με πάνω από εκατό δρομολόγια, τα περισσότερα για κορυφαία πεζοπορία, αλλά και αρκετή αναρρίχηση με μόλυβδο, καθώς και διαδρομές αυτόματης αναβάθμισης για σόλο αναρρίχηση. Και υπάρχουν επίσης δύο σπηλιές με βουλκανισμό. Είναι σχεδόν αρκετά καλό για να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους (σχεδόν), και σίγουρα κρατά τους ορειβάτες πολύ χαρούμενους και σε φόρμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το Midwest Mountaineering έχει ένα δωρεάν σπήλαιο bouldering στο υπόγειο τους. Εγγραφείτε στο μητρώο στο τμήμα αναρρίχησης και μετά αναρριχηθείτε.

Το REI στο Bloomington έχει τον Pinnacle σχεδιασμένο για Vertical Endeavors. Διαμορφώνεται με διαδρομές για παιδιά, πολλές αρχικές και ενδιάμεσες διαδρομές και μερικές σκληρότερες που αναμιγνύονται. Είναι ο ψηλότερος αναρριχητικός τοίχος στις πόλεις Twin City. Τα μέλη της REI παίρνουν μία ελεύθερη ανάβαση του Pinnacle ανά ημέρα όταν είναι διαθέσιμα για αναρρίχηση.

Τα Lifetime Fitness Fitness γυμναστήρια στις πόλεις Twin City έχουν τοίχους αναρρίχησης για τα μέλη τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Chanhassen, Eagan, Lakeville και Plymouth. Ελέγξτε τον ιστότοπό τους για περισσότερες τοποθεσίες.

Οι εγκαταστάσεις αναρρίχησης του Πανεπιστημίου της Μινεσότα διαθέτουν έναν τοίχο αναρρίχησης με πέντε καλώδια και μια ποικιλία από δρομολόγια, ενώ το πανεπιστημιακό κέντρο ψυχαγωγίας στην πανεπιστημιούπολη του Minneapolis διαθέτει τοίχο με μπάλλες. Συμμετοχή στο Τμήμα Ψυχαγωγικών Αθλημάτων, που διατίθεται σε όλους, απαιτείται να ανέβει στον τοίχο του Αγίου Παύλου.

Πού να βρείτε το εργαλείο τοπικά

Το Midwest Mountaineering είναι το τοπικό κατάστημα εμπειρογνωμόνων. Στη γειτονιά Cedar-Riverside της Minneapolis, οι άνθρωποι που εργάζονται στο τμήμα αναρρίχησης είναι όλοι οι ορειβάτες που αγαπούν την αναρρίχηση και ξέρουν τι μιλάνε. Εγγραφείτε για τη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και λάβετε κουπόνια, εκπτώσεις γενεθλίων και υπενθυμίσεις για εκδηλώσεις καταστημάτων, όπως η εξαετή έκθεση Expo και πώληση που πραγματοποιήθηκε δύο φορές το χρόνο, καθώς και οι πωλήσεις συνεργείων κυνηγών ευκαιριών κυνηγών.

Το Vertical Endeavors αναρριχητικό γυμναστήριο στο St. Paul έχει ένα επαγγελματικό κατάστημα με αξιοπρεπή επιλογή και κάθε μήνα ένα είδος εργαλείων πωλείται - τα παπούτσια ενός μηνός είναι 20% έκπτωση, ο επόμενος μήνας σχοινιά μειώνονται. Εγγραφείτε για τις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους για ειδοποιήσεις πωλήσεων.

Το REI, με τοποθεσίες στο Maple Grove, το Roseville και το ναυαρχικό κατάστημα Bloomington, φέρνει μια μικρή επιλογή αναρρίχησης.